Rodowicz szczerze o luksusowych restauracjach i ulubionym jedzeniu
Maryla Rodowicz należy do najbarwniejszych gwiazd polskiego show biznesu. Piosenkarka chętnie zdradza również sekrety ze swojego życia prywatnego. W jednym z wywiadów piosenkarka wspominała m.in. wizytę swojego syna w luksusowej restauracji należącej do Wojciecha Amaro.
Rodowicz o wizycie syna w luksusowej restauracji
Jakiś czas temu Maryla Rodowicz udzieliła wywiadu magazynowi show. Gwiazda zdradziła w nim, że najchętniej ogląda programy muzyczne. Nie była natomiast przekonana do popularnego wtedy programu Hell's Kitchen. "Dla mnie jest nie do zaakceptowania stosunek do tych biednych gotujących. Za ostro, za wulgarnie." - stwierdziła gwiazda.
Przy okazji piosenkarka opowiedziała o wizycie swojego syna w słynnej restauracji należącej do jurora show - Wojciecha Amaro. Została ona oznaczona prestiżową gwiazdką Michelin. Jego reakcja na wykwintne dania mogła mocno zaskoczyć.
Syn był kilka razy i mówił, że dostał z koleżanką ataku śmiechu, kiedy zobaczyli, co podano na talerzu. Połączenia smaków są bardzo dziwne. Uwielbiam restauracje, ale lubię wiedzieć, co jem - stwiedziła Maryla Rodowicz w rozmowie z dwutygodnikiem Show. Jakie są ulubione potrawy gwiazdy? Odpowiedź w dalszej części artykułu.
Jakie są ulubione potrawy Maryli Rodowicz?
Piosenkarka ceni sobie przede wszystkim tradycyjną kuchnię. W wywiadzie dla portalu Katowice Nasze Miasto przyznała, że ma w domu wiele książek kucharskich, w tym również tych, które pochodzą z ubiegłego wieku.
"Marynuję mięsa, na przykład: baraninę w oliwię, ziołach, winie. Na co dzień, w trasie jestem zdana na to, co zjem w hotelu czy... przy drodze. Za to w domu zawsze musi być pełna lodówka, bo są dzieci i obiad też musi być."
Gwiazda zdradziła też, że jest wielką fanką klusek śląskich. Zdaniem Rodowicz dobra kuchnia jest niestety kaloryczna i tłusta. Piosenkarka ceni między innymi kuchnię śląską. Właśnie tradycyjne potrawy są szczególnie bliskie jej sercu.
Tradycyjne kluski śląskie fot. canva/sitriel
Nie oznacza jednak, że piosenkarka nie interesuje się innymi kuchniami. W wywiadzie przyznała, że smakuje jej między innymi: ostra kuchnia tajska oraz chińskie i japońskie potrawy. Nieco mniej przypadło jej do gustu za to tureckie jedzenie.
Jeśli tak jak Maryla Rodowicz cenicie sobie kuchnię śląską to polecamy Wam wyjątkowe przepisy na dania pochodzące z tamtego regionu: kapustę modrą oraz deser z agrestem.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: show/ plejada/ katowice. nasze miasto