Smakosze.pl Przepisy Agata Rubik robi najprostszy sernik na świecie. Jego smak zachwyca
canva/Angelika Heine; Pawel Wodzynski/East News

Agata Rubik robi najprostszy sernik na świecie. Jego smak zachwyca

1 grudnia 2022

Sernik jest jednym z popularniejszych deserów. Agata Rubik niedawno podzieliła się swoim przepisem na znakomitą odsłonę klasycznego ciasta. Przygotowanie nie jest skomplikowane, a smakiem zachwyci nawet najbardziej wybrednych. Świetnie sprawdzi się nie tylko na świątecznym stole. Spróbujecie?

Prosta i sprawdzona receptura na sernik będzie szczególnie przydatna przed świętami czy innymi okazjami do spędzenia czasu w gronie najbliższych. Chcąc umilić sobie wspólne chwile deserem, wcale nie musimy spędzać wcześniej długich godzin w kuchni. Zerknijcie, jak niewiele wysiłku potrzeba, by przygotować ciasto Agaty Rubik. Efekty przyjemnie was zaskoczą.

Przepis na znakomity sernik Agaty Rubik

Składniki:

  • 1 kg sera na sernik

  • 400 g sera o smaku waniliowym

  • 12 jaj

  • 150 g masła

  • 125 g margaryny

  • 330 g cukru

  • 1 opakowanie cukru wanilinowego

  • 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego

  • biszkopty do uformowania spodu ciasta

Jak zrobić pyszny sernik? Agata Rubik zdradziła swój patent

W misie miksera ucieramy masło i margarynę, dodajemy cukier oraz cukier wanilinowy. Gdy się połączą, dojemy żółtka — najlepiej jedno po drugim. Do miski wrzucamy oba sery i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą masę.

Wsypujemy proszek budyniowy i starannie go rozprowadzamy. Z białek ubijamy sztywną pianę. W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy biszkopty tak, aby pokryć całe jej dno. Na ciastka wylewamy masę serową i wyrównujemy jej wierzch.

Wstawiamy do zimnego piekarnika i ustawiamy grzanie na 170 stopni Celsjusza. Pieczemy przez 55 minut , po czym wyłączamy grzanie i zostawiamy ciasto, aż do całkowitego ostudzenia. Sernik podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego.

Na naszej stronie znajdziecie inne przepisy na pyszne serniki. Szczególnie polecamy Izaurę z pysznym ciastem czekoladowym. Być może skusi was też znakomita i prosta w przygotowaniu wersja na bazie jogurtu naturalnego .

Sernik Agaty Rubik jest pyszny
canva/Violet711

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: fakt

Obserwuj nas w
autor
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy