Najlepsze kucharki dodają do farszu na pierogi ruskie 1 przyprawę. Masa smakoszy o niej zapomina
![farsz na pierogi ruskie z kminkiem](https://images.iberion.media/images/1920/637_I6_Vpz_ZUE_Cl_C4_Sm_H_Cv_J7_farsz_na_pierogi_ruskie_z_kminkiem_1_c09348c167.png)
Pierogi ruskie są jedną z najpopularniejszych odsłon tego dania. Okazuje się, że mogą być jeszcze pyszniejsze, niż zazwyczaj. Poznaj niezwykły patent na farsz na pierogi ruskie z kminkiem. Już nigdy nie przygotujesz ich inaczej.
Kminek nadaje potrawie nie tylko wyjątkowy smak i aromat. Przyprawa ta niesie za sobą wiele korzyści dla naszego organizmu. Farsz do pierogów ruskich z kminkiem jest idealną okazją na dodanie go do swojego jadłospisu. Ten patent stosowany jest od dawna przez najlepsze gospodynie i kucharki.
Przepis na wyrazisty farsz na pierogi ruskie z kminkiem
Składniki:
9-10 średniej wielkości ugotowanych ziemniaków
1 średnia cebula
2 łyżki masła
1 jajko
1 łyżeczka kminku
Składniki na ciasto:
1 szklanka mąki
1/2 szklanki gorącej wody
2 łyżki oleju
szczypta soli
Jak zrobić obłędny farsz na pierogi ruskie z kminkiem?
Ser oraz ziemniaki do farszu na pierogi ruskie z kminkiem przepuść przez praskę lub starannie rozgnieć za pomocą tłuczka. Cebulę drobno posiekaj, usmaż na złoty kolor na dobrze rozgrzanym maśle i dołóż do ziemniaków. Dopraw masę do smaku solą, pieprzem oraz kminkiem. Na koniec dodaj jajko i wymieszaj dokładnie całość.
Z mąki, wody, oleju i soli zagnieć ciasto na pierogi. Odstaw je na 20-30 minut, aby odpoczęło. Następnie ciasto rozwałkuj cienko i wykrawaj z niego niewielkie okręgi. Na każdy z nich nakładaj porcję farszu na pierogi ruskie z kminkiem i zalepiaj.
Ulepione pierogi wrzucaj na osoloną wrzącą wodę. Gotuj je przez ok. 5 minut na wolnym ogniu. Po ugotowaniu pierogi gotowe są do podania. Do farszu na pierogi ruskie z kminkiem idealnie pasuje okrasa z cebulki lub skwarki z boczku. Sprawdź, jak ciasto na pierogi przygotowuje syn Magdy Gessler. Słodkie pierogi z makiem idealnie sprawdzą się podczas nadchodzących świąt.
![Canva / jirkaejc](http://images.ctfassets.net/jpo18ojnqq5r/3uQfIfI23F0E4aYk9T3PhM/4fd2cf8098796efdecbad2ddb2352b73/kminek.png)
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Zakwas na buraki spleśniał? Winny jest częsty błąd. Polacy masowo go popełniają
Połącz 2 sosy i zmieszaj z mięsem. Kotlety mielone nigdy nie były tak pyszne i soczyste
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
![sałatka w słoikach](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_edc4c0a427.jpg)
![ścieranie marchewki](https://images.iberion.media/images/origin/sur_A_wka_8f315a7d4e.jpg)
![masa na kotlety mielone](https://images.iberion.media/images/origin/masa_mielone_842fc9917d.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![placki z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/placki_5e935674b4.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![kotlety bez mięsa](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_bez_miesa_2_0f085e454d.jpg)
![sałatka z ogórków z gyros](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_gyros_f645b2529d.jpg)
![kluski śląskie](https://images.iberion.media/images/origin/kluski1_2ce9fc7fb6.jpg)
![boczek na cieście francuskim](https://images.iberion.media/images/origin/boczek1_df7709cce8.jpg)
![ogórki po koreańsku](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_korea_703d720dc1.jpg)
![zawijanie ciasta francuskiego](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja1_6ec104e99f.jpg)
![krojenie roladek](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_458a77ceef.jpg)
![pomidory pod pierzynką](https://images.iberion.media/images/origin/pomidory_pod_pierzynka_5b7d0b2087.jpg)
![krojenie kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/kurczak1_47248bcaf9.jpg)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![placki](https://images.iberion.media/images/origin/placki_302d2470a0.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![polędwica holenderska](https://images.iberion.media/images/origin/lekki_obiad_eed57d8c3e.jpg)
![zupa chłodnik](https://images.iberion.media/images/origin/ch_A_odnik_395a2a2222.jpg)
![gotowa zapiekanka](https://images.iberion.media/images/origin/zapiekanka1_6cdceaa499.jpg)
![ogórki w zalewie](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_de2f9dd432.jpg)
![tarcie warzyw na placki](https://images.iberion.media/images/origin/tarcie_warzyw_na_placki_35839702c3.jpg)
![marynowana cukinia](https://images.iberion.media/images/origin/marynowana_cukinia_113c023072.jpg)
![Taniec z Gwiazdami](https://images.iberion.media/images/origin/Taniec_z_gwiazdami_fot_KA_Pi_F_6f632aa233.jpg)
![Edward Miszczak, Taniec z Gwiazdami](https://images.iberion.media/images/origin/taniec_z_gwiazdami_1_58fdf844cd.jpg)
![plaża nad Bałtykiem](https://images.iberion.media/images/origin/plaza_nad_Baltykiem_0ad3cff651.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![Ewa Sałacka](https://images.iberion.media/images/origin/Ewa_Salacka_zmarla_po_uzadleniu_osy_3118326349.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![TGV](https://images.iberion.media/images/origin/111_66bf0dc1b2.jpg)
![SearchGPT](https://images.iberion.media/images/origin/Search_GPT_2_fot_screen_Open_Ai_Beata_Zawadzka_EN_93670a16d3.png)
![Wojsko](https://images.iberion.media/images/origin/wojsko_fot_MON_adam_burakowski_EN_fa305a8fcb.png)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![Owoce i warzywa](https://images.iberion.media/images/origin/Owoce_i_warzywa_be0d30aa9b.jpg)