Takie roladki podam na ostatki. Moja rodzina za nimi wręcz szaleje
Te roladki podbiły serca mojej rodziny. Robię je na każdą imprezę i znikają w chwilę. Zrób je według tego przepisu na ostatki. Każdy smakosz będzie zachwycony i najedzony.
Ten przysmak podbija serca
Przekąski to nieodłączny dodatek do spotkań w gronie znajomych, czy rodziny. Dlatego warto mieć kilka przepisów na to danie w zanadrzu. Dobrze by było, gdyby te przepisy były szybkie, łatwe, a w dodatku zachwycały wyglądem.
Ja od dłuższego czasu robię przysmak z przepisu, który znajdziesz poniżej. Są wyśmienite, a w dodatku sycące. Ich przygotowanie nie zajmuje więcej niż 15 minut i wszyscy są zadowoleni. Przeczytaj przepis i zrób je tak, jak ja na ostatki. Bo naprawdę warto.
Parzę kapustę na gołąbki bez wielkiego gara z wodą. Ten sposób jest prostszy i szybszyJedna szynka dwa nadzienia
Roladki, jakie przygotujemy z tym przepisem, będą z dwoma różnymi, ale tak samo smacznymi nadzieniami. Dzięki temu twoje imprezowe menu będzie bardziej zróżnicowanie. Goście będą nie tylko pod wrażeniem przekąski, ale też twoich umiejętności, bo wyglądają obłędnie. Podobny przepis znajdziesz na kanale Tłuste Gary, skąd pochodzi zdjęcie w tym artykule.
Składniki:
- 10 plasterków twojej ulubionej szynki
- 3 jajka
- 1 ogórek kiszony
- 50 g żółtego sera w kostce
- 30 g majonezu
- szczypior
- 200 g serka śmietanowego
- pół czerwonej papryki
- natka pietruszki
- pieprz
- sól
Przepis na roladki z szynki
Zacznij od przygotowania pierwszego nadzienia. W tym celu ugotuj jajka na twardo. Następnie obierz i pokrój je w drobną kostkę. Przesyp do miski. Ogórka kiszonego pokrój w kostkę. Ser żółty zetrzyj na małych oczkach tarki. Oba składniki przesyp do miski. Szczypior umyj, posiekaj w drobną kostkę i przełóż do naczynia. Dopraw solą oraz pieprzem. Dodaj majonez i wymieszaj, aby wszystkie składniki się połączyły.
Przygotowanie drugiego nadzienia zacznij od pokrojenia umytej papryki. Wsyp ją do drugiej miski. Dodaj serek śmietanowy. Posiekaj szczypior oraz natkę pietruszki i przesyp do pozostałych składników. Dopraw solą, pieprzem i wymieszaj.
Rozłóż plasterki szynki. Na każdy z nich nałóż nadzienie. Zostaw z jednej strony puste miejsce, około 1 centymetr od krawędzi. Zawijaj jak naleśnika w stronę krawędzi, na której nie ma nadzienia. Sklej i pierwsza roladka gotowa. Powtórz czynność, aż do wyczerpania nadzienia. Ułóż je na desce lub talerzu i podawaj gościom. Będą zachwyceni. Sprawdź, jak zrobić niezwykłą szarlotkę oraz co Lidl przygotował dla swoich klientów.