Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Kucharz

Kucharz

grillowana karkówka
14.07.2023 14:33 Kucharz pokazał jak karkówkę z grilla robią mistrzowie. Nie uwierzysz co dodał do marynaty

Lato to idealny czas na grillowanie. Właśnie też z tego powodu wiele osób czeka na tę porę roku. Polecamy przysmak z grilla dla smakoszy. Karkówka w pomarańczach od kucharza Macieja to prawdziwy rarytas. Marynata w tym daniu was zachwyci. 

bób od Tomasza Strzelczyka
10.07.2023 19:20 Weź bób, młode ziemniaki i połącz je w jedno. Strzelczyk pokazał, jak to się robi, efekt zachwyca

Lubicie sezonowe smaki? Nowy pomysł Strzelczyka jest więc w sam raz dla Was. Uwielbiany kucharz wziął 2 sezonowe produkty i połączył je w jedno danie. Smak i aromat nie pozostawiają złudzeń, to jest pyszne.

papryka
07.07.2023 19:22 Kucharz kupuje tylko taką paprykę. Pokazał, czemu bardziej się to opłaca.

Jaką paprykę wybierasz w sklepie? Zapewne kierujesz się jej kolorem i wyglądem? Tak robi większość z nas. Jednak kucharz radzi, by zwracać uwagę na ilość wypustek w papryce. Ma to znaczenie dla naszego portfela i zawartości warzywa. 

gotowanie bobu
06.07.2023 15:04 Kucharz pokazał, co dodaje do bobu. Większość osób nie ma pojęcia, jak ważny jest ten składnik

Piotr Ogiński pokazał, jak gotuje bób. Znany kucharz zdradził przy tym pewną sztuczkę. Z pomocą 1 prostego dodatku gotowany bób zachowa swój piękny, naturalny kolor. Wystarczy, że do garnka z bobem dodamy łyżeczkę sody oczyszczonej

kuchnia
06.07.2023 09:28 Restauratorzy się wściekli. Koniec z obsługiwaniem takich klientów, latem to plaga

Upały sprawiaj, że turyści, którzy wypoczywają w Sopocie- zrzucają swoje ubrania. Jednak w strojach kąpielowych nie chodzą wyłącznie po plaży, a wybierają się do centrum kurortu. Restauratorzy i właściciele barów mają tego dość. Zapowiadają, że roznegliżowanych klientów nie będą obsługiwać. 

dziwna wiadomość na drzwiach restauracji
04.07.2023 21:03 Skandaliczny napis na drzwiach restauracji. "Nie rozumiem, jak można tak podle traktować kogokolwiek!"

Poznaniacy mieli ostatnio nie lada zagwozdkę. Na drzwiach lubianej skądinąd restauracji pojawiła się bulwersująca wiadomość. Lokal na niewielkiej kartce wywiesił informację, przyrównującą dzieci do…psów. Komunikat ten zadziwił i zdenerwował wiele osób.

mrożenie truskawek
30.06.2023 11:29 Jak prawidłowo mrozić truskawki? Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, tylko nieliczni o tym pamiętają

Truskawki kojarzą się nam z latem i wakacjami. Uwielbiamy ich smak i aromat. Wykorzystujemy w kuchni, ale warto zachować też te pyszne owoce na długie, zimowe miesiące. W tym celu trzeba je zamrozić. Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, który decyduje o efekcie mrożenia tych owoców.

młode ziemniaki
30.06.2023 09:38 Strzelczyk robi najlepsze młode ziemniaki. Nie do wiary z czym je gotuje, pokazał przepis w 3 minuty

Wiele osób cały rok czeka na młode ziemniaki. Są one doskonałe do dań obiadowych. Jak je przyrządzić? Tomasz Strzelczyk serwuje młode ziemniaki z bobem. Koperek dopełnia całości. Polecamy szybki przepis znanego kucharza.

kucharz o pracy w restauracji
29.06.2023 18:53 Kucharze zdradzili całą prawdę o pracy w restauracji. Wstrząsające wyznanie. "To niewolnictwo"

Kucharze w końcu powiedzieli, co myślą. To, że ich zawód nie jest usiany różami, wiadomo od dawna. Nazywanie swojego zajęcia „niewolnictwem" stanowi jednak zupełnie inny kaliber wypowiedzi. Wiemy co sprawia, że tak myślą o wykonywanej przez siebie pracy.

Jedzenie na weselu
27.06.2023 09:22 Pokazał wszystkim, co jadł na weselu. Ciężko uwierzyć ile tego było, liczba dań powala

Każdy kucharz raz na jakiś czas sam musi załapać się na wyżerkę na weselu. Tak też zrobił prowadzący konto Akademicka Kuchnia. Włączył kamerę i zarejestrował całe jedzenie na weselu, którego udało mu się spróbować. Ilość potraw przyprawia o zawrót głowy

Puszyste racuchy Piotra Ogińskiego
26.06.2023 17:22 Kucharz zawsze robi racuchy według przepisu babci. Wychodzą lekkie, jak chmurka dzięki 2 wskazówkom

Najlepsze racuchy są lekkie i puszyste niczym chmurka. Kucharz Piotr Ogiński zdradził, że zawsze robi je według przepisu swojej babci. W nim niezwykle cenne są dwie wskazówki. Warto o nich pamiętać, by za każdym razem uzyskać leciutki i delikatny rarytas.

Bigos z młodej kapusty
24.06.2023 15:58 Aromatyczny bigos z młodej kapusty. Kuroń dorzuca do niego 1 arcyważny składnik

Bigos z młodej kapusty jest fantastyczny. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza pomidorom. Jakub Kuroń dodaje je w postaci warzyw z puszki i koncentratu, uzyskując znakomite efekty. Musicie spróbować. 

pilny komunikat
22.06.2023 16:16 Uwielbiany hit znika z Polsatu. Wiemy, co go zastąpi, Polacy pokochają ten program

„Hell's Kitchen" znika z ramówki Polsatu. Na szczęście widzowie nie muszą żegnać się z jego gospodarzem, Mateuszem Gesslerem. Specjalnie pod niego przygotowano nowy program, który będzie emitowany na kanale TV4. Po wakacjach poprowadzi show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje".

grillowanie kiełbasy
20.06.2023 10:59 Wszyscy źle grillowaliśmy kiełbasę. Kucharz zdradził, jak to robią mistrzowie

Czy nacinasz kiełbasę przed położeniem na grilla? Jeśli tak, to popełniasz fatalny błąd. Prawdę o tej praktyce zdradził pewien kucharz. Poinstruował też, jak najlepiej grillować kiełbasę.

najlepsze restauracje w Polsce
19.06.2023 18:16 Mamy to. Gessler może się schować. Te restauracje zjadają jej lokale na śniadanie

Polacy zrobili to po raz kolejny. Wybrano najlepsze lokale działające na terenie naszego kraju. Prestiżowe odznaczenia zdobyły aż 3 lokale. Mowa oczywiście o Gwiazdkach Michelin.

wizyta w restauracji Nuta
17.06.2023 13:11 Pokarm nie tylko dla ciała. Moja wizyta w restauracji Nuta

Muszę na początku przyznać, że jestem wielką fanką restauracji z menu degustacyjnym. Przez te kilka godzin uwielbiam czuć się jak główny bohater, czekając na kolejne atrakcje w postaci dań. Z tejże przyczyny nie mogłam się doczekać wizyty w restauracji Nuta. Oczekiwania były więc duże, ale już na wstępie mogę zapewnić, że zostały spełnione z nawiązką. 

ekspresowe ogórki małosolne
13.06.2023 08:23 Kuroń pokazał najlepszy patent na ogórki małosolne. Jedna czynność jest kluczowa

Wszyscy uwielbiają ogórki małosolne. Nie każdy jednak ma czas i miejsce aby nastawić całą partię tych pysznych warzyw. Właśnie takim osobom przychodzi z pomocą Jasiek Kuroń. Dzięki odcinaniu z ogórków końcówek, dużo szybciej nabierają one smaku.

świeża sałata
12.06.2023 18:44 Zapomnij o zwiędniętych liściach. Kucharz pokazał, jak przedłużyć świeżość sałaty

Sałata jest dostępna przez cały rok, ale teraz zaczyna się sezon na najsmaczniejszą. W jaki sposób należy ją jednak przechowywać, by jak najdłużej pozostała pyszna i chrupiąca? Ten sekret zdradził nam kucharz, Piotr Ogiński. Dzięki jego pomysłowi sałata nie będzie gnić, ani więdnąć, lecz pozostanie pyszna nawet przez tydzień.

Hot dog Strzelczyka
09.06.2023 09:40 Nikt nie robi hot dogów jak Strzelczyk. Nie uwierzysz, z czego są jego bułki

Tomasz Strzelczyk pokazał nietypowy przepis, który urozmaici wasze grillowanie. Hot dog z rusztu, podany z nietypową bułką z ciasta z dodatkiem ziemniaków zachwyci nawet wybrednych. Wykonanie jest bardzo proste. Spróbujecie? 

Obieranie pomidorów może być proste
07.06.2023 13:44 Tak obiera się pomidory w najlepszych restauracjach. Kucharz dał wszystkim bezcenną lekcję

Obieranie pomidorów może być proste. Skórkę z łatwością usuniemy, jeżeli podobnie jak Piotr Ogiński zanurzymy warzywo we wrzątku. Ważne, by robić to z rozwagą — zbyt duża liczba sztuk w garnku utrudni cały proces. Kucharz wyjaśnił dlaczego. 

Jak gotować ryż?
02.06.2023 14:50 Kucharz w Pytaniu na śniadaniu pokazał jak gotować ryż. Mnóstwo Polaków było w błędzie

Czy wiecie jak gotować ryż, by zachwycał smakiem i konsystencję? Szef kuchni pokazał niezwodną technikę. Wystarczy wypłukać ziarno przed przyrządzeniem, a będzie sypkie i pyszne. 

Bitki wieprzowe Ogińskiego
30.05.2023 09:16 Kucharz pokazał, jak robi bitki wieprzowe. Pod koniec wlewa uwielbiany płyn

Bitki wieprzowe w kremowym sosie idealnie sprawdzą się jako danie obiadowe dla całej rodziny. Kucharz Piotr Ogiński pokazał prosty sposób na przyrządzenie delikatnego i soczystego mięsa. Nie będzie konieczne długie gotowanie, za to przyda się śmietanka. Zapraszamy do kuchni. 

jedzenie w polskich restauracjach
25.05.2023 13:43 Wybrano najlepsze restauracje w Polsce. Lista przyda się nie tylko na wakacje

Znamy najlepsze restauracje działające w Polsce. Wybrańców wskazało jury składające się z wyjątkowej klasy ekspertów. Spośród 600 kandydatów wyłoniono 37 lokali, które zasłużyły na szczególne wyróżnienie. Te godne polecenia miejsca znajdziecie na terenie całego kraju.

Placki ziemniaczane Strzelczyka
20.05.2023 17:05 Strzelczyk pokazał, jak zrobić chrupiące placki z młodych ziemniaków. 1 detal jest kluczowy

Placki ziemniaczane można przygotować nawet z młodych bulw. Strzelczyk pokazał jak sprawić, by się nie rozpadły. Kluczowe jest dokładne odciśnięcie startych ziemniaków. Nie będzie potrzebna nawet mąka, a placki wyjdą smaczne i chrupiące.

Zupa ogórkowa według kucharza
19.05.2023 15:39 Kucharz zdradził sekret pysznej zupy ogórkowej. Kluczowe jest uwielbiane warzywo

Zupa ogórkowa w wykonaniu kucharza Piotra Ogińskiego nie ma sobie równych. Dodaje do niej ziemniaki sałatkowe, które nie rozpadają się podczas gotowania i zawsze dba o odpowiednią kolejność wrzucania składników, kiszony wyrób wrzucając na samym końcu. Wtedy danie smakuje wybornie. 

wielki test noży od Modesta Amaro
10.05.2023 19:35 Wziął do ręki noże od Amaro i powiedział co myśli. Słynny kucharz wraca do gry?

Czy Wojciech Modest Amaro wraca do gotowania? Nie tak dawno kulinarny celebryta we współpracy z Lidlem wypuścił zestaw noży kuchennych. Pewien youtuber zdecydował się przeprowadzić szczegółowe testy tego produktu. Okazało się, że próżno w nich szukać dawnej świetności gwiazdy Piekielnej Kuchni.

MasterChef Junior ma zwycięzcę
10.05.2023 09:34 Ma 12 lat i wygrał MasterChef Junior. Wiemy, kto uczył go gotować

W MasterChef Junior właśnie wyłoniono zwycięzcę 8. edycji programu. Po raz drugi w historii wygrał chłopiec — Ignacy Jabłoński. Uczestnik wiedzę o kulinariach zdobywał samodzielnie, inspirując się znanymi osobami z branży i uważnie podpatrując, jak w kuchni radzą sobie jego babcie oraz mama. Czym zachwycił jurorów? 

przepis na placki ziemniaczane od Tomasza Jakubiaka
09.05.2023 22:39 Niebywałe, co Jakubiak dodaje do placków ziemniaczanych. Ten dodatek polepsza ich smak

Skuś się na wybitne wręcz placki ziemniaczane. Najlepszy sposób podpatrzysz u Tomasza Jakubiaka. Dzięki dodatkowi śmietany smażone ziemniaki nabierają wyjątkowego i niepowtarzanego smaku. Już nigdy nie pominiesz tego składnika.