Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Kucharz

Kucharz

Szybkie naleśniki Ani Starmach
03.06.2022 14:38 Szybkie naleśniki Ani Starmach. Pysznie i bez wysiłku

Naleśników nie odmówi żaden smakosz. Sięgając po przepis Ani Starmach nie tylko przygotujecie je wyjątkowo szybko, ale też uzyskacie niezwykle delikatny smakołyk, który spodoba się wszystkim domownikom. Koniecznie spróbujcie — już nigdy nie zrobicie inaczej. Naleśniki występują w wielu pysznych odsłonach. Przygotowanie najlepszego farszu jednak nie pomoże, jeśli wyjdą nam one grube, twarde i ciasto będzie się rwało. Z niezawodną recepturą Ani Starmach przygotujecie specjał bez niespodzianek. Kilka prostych składników wystarczy, by w niewielkim czasie stworzyć bazę do wielu dań. Spróbujecie?

Przepis Karola Okrasy na ciasto na pierogi
29.05.2022 18:32 Przepis Karola Okrasy na ciasto na pierogi. Niebywałe, w czym tkwi jego sekret

Pierogi są jednym z często goszczących na naszych talerzach rarytasów. Karol Okrasa zdradził jak przyrządza ciasto na ten specjał. Dzięki długiemu wyrabianiu masy, przygotowanie delikatnych i nierozpadających się pierogów jest bardzo proste. Sprawdźcie koniecznie jego recepturę. Ciasto na pierogi powinno być elastyczne. W klasycznej odsłonie nie używa się jajek. O tym, dlaczego są one zbędne, już wcześniej pisaliśmy. Proponowaliśmy wam też sprawdzoną babciną recepturę do przyrządzenia masy wykorzystującą zaledwie cztery produkty. Karol Okrasa również stawia na prostotę, a jego sposób jest niezawodny. Spróbujecie?

Doskonale chrupiący i puszysty w środku chleb
27.05.2022 21:21 Doskonale chrupiący i puszysty w środku chleb. Tomasz Strzelczyk wyjawił swoją recepturę

Macie ochotę na chleb o pysznej, przyjemnie chrupiącej skórce i niezwykle puszystym wnętrzu? Koniecznie wypróbujcie przepis Tomasz Strzelczyka. Jest prosty, choć wymaga cierpliwości. Podjęty wysiłek jednak się opłaci — tak dobrego pieczywa dawno nie jedliście. Chleb jest jednym z popularniejszych produktów spożywczych. Stanowi doskonałą bazę do przygotowania smacznych kanapek z wybornymi pastami warzywnymi m.in. wegetariańskim smalcem czy smarowidłem z ogórkiem kiszonym. Sprawdzona receptura Strzelczyka pozwala na przygotowanie wyśmienitego pieczywa zaledwie z czterech składników. Tak prosto jeszcze nie było.

Przepis na wiosenną botwinkę od Jakuba Kuronia
12.05.2022 09:03 Przepis na wiosenną botwinkę od Jakuba Kuronia. Zupa zachwyci każdego

Botwinka właśnie zaczyna się pojawiać w warzywniakach. Z tych pysznych młodych buraczków z liśćmi przyrządzić można wyborną zupę. Z przepisem Jakuba Kuronia danie zrobicie szybko, a wyjdzie wyśmienite. Kucharz stosuje prosty patent — krojenie warzyw korzeniowych w drobną kostkę. Dzięki niemu danie nabiera ciekawej konsystencji. Spróbujcie koniecznie. Botwinka najlepiej smakuje w maju i czerwcu. Bogate w liczne składniki odżywcze warzywo można podać w formie chłodnika litewskiego, jak i pysznej zupy na ciepło. Dziś zdradzamy, jak zupę przygotowuje Jakub Kuroń. Kucharz stawia na pokrojone warzywa i stopniowe gotowanie botwinki, dzięki czemu smak dania nabiera głębi. Musicie spróbować.

Patent Gessler na zupę szczawiową
08.05.2022 19:44 Patent Gessler na zupę szczawiową. Prosto i smacznie

Zupa szczawiowa lubi wielu smakoszy. Rarytas proponowany przez Magdę Gessler obfituje w lekko słodką śmietankę kremówkę. Gwiazda dodaje jej tyle samo co bulionu. Dzięki temu danie ma wyjątkowo głęboki smak. Sprawdźcie, czy i wam posmakuje. Zupa szczawiowa jest wyśmienitym nieco kwaśnym daniem, które warto podać z nabiałem. Wyjaśnialiśmy już czemu jajka i śmietana mogą być istotne. Magda Gessler w swojej recepturze zawarła oba składniki. Restauratorka, w przeciwieństwie do Karola Okrasy, nie określiła, na jakim bulionie przyrządzić specjał. Zdecydujcie sami, który będzie da was najlepszy.

Wyjątkowy patent Okrasy na młodą kapustę
07.05.2022 17:31 Wyjątkowy patent Okrasy na młodą kapustę. Niezwykłe połączenie smaków

Młoda kapusta kusi smakiem. Karol Okrasa proponuje, by podać ją z pyszną pomidorową salsą i odrobiną aromatycznego masła z przyprawami. Koniecznie sprawdźcie ten wyjątkowy, nieskomplikowany przepis wydobywający z wczesnego warzywa niezwykły aromat, któremu mało kto się oprze. Domownicy będą zachwyceni. Kapusta młoda w pomidorach jest kolejnym — po wybornej szczawiowej i kremie z dyni — pysznym pomysłem na przyrządzenie sezonowego warzywa wprost od Karola Okrasy. Danie zachwyci was wyśmienitym kontrastem pomiędzy delikatnością warzywa i wyrazistością pomidorowej salsy z dodatkiem ziół. Nikt nie oprze się tej wybornej kompozycji.

Chłodnik z młodej botwinki
30.04.2022 21:39 Doskonały patent Kuronia na chłodnik litewski. Smak wiosny

Botwinka właśnie pojawiła się na warzywnych straganach. Ten wspaniały wiosenny produkt z łatwością zamienicie w orzeźwiający chłodnik litewski. Przyrządzony według receptury Jakuba Kuronia specjał zachwyci was bogactwem smaku i przyjemnie chrupiącym wnętrzem. Koniecznie spróbujcie. Botwinkę stanowią pyszne młode liście i drobniutkie buraczki. Warzywo jest bardzo zdrowe i zdecydowanie warto skorzystać z okazji, by cieszyć się nim w sezonie. Możemy z niej przygotować zarówno oryginalne placki z dodatkiem cukinii, jak i tradycyjną, niezwykle smaczną zupę — chłodnik litewski.

Przepis Okrasy na puszyste naleśniki
27.04.2022 15:03 Przepis Okrasy na puszyste naleśniki. Niebywałe, z czym je podaje

Naleśniki na słodko są jednym z przyjemniejszych dań na rozpoczęcie dnia. Karol Okrasa proponuje podanie ich z wyjątkowo aromatycznym sosem kawowym. Dodatek na bazie śmietanki sprawi, że nabiorą charakteru i przyjemnie orzeźwią. Koniecznie ich spróbujcie. Naleśniki smakują najlepiej, gdy są lekkie i puszyste. Słodkie dodatki komponują się z nimi doskonale. Po pachnącej pomarańczami odsłonie i specjale z budyniem czas na nieco bardziej wysmakowane połączenie z kawą. Amatorom czarnego naparu z pewnością przypadnie do gustu.

Prosty przepis Strzelczyka na aromatycznego pieczonego kalafiora
23.04.2022 18:43 Prosty przepis Strzelczyka na aromatycznego pieczonego kalafiora. Ideał na lekką kolację

Kalafior nie należy do wyrazistych w smaku warzyw. Tomasz Strzelczyk zna jednak patent, dzięki któremu stanie się on wyśmienitą przekąską. Przygotujcie parmezan i rozgrzejcie piekarniki. W tej wersji kalafior zachwyci was aromatem i nasyci. Jeszcze nie raz go przygotujecie.Kalafior sprawdza się zarówno jako roślinna alternatywa dla schabowego, jak i składnik wielu pysznych surówek. Tym razem proponujemy wam upieczenie go z prostymi dodatkami. Masło i parmezan przemienią to delikatne warzywo w pełną charakteru ciepłą przystawkę idealną na kolację lub spotkanie w gronie przyjaciół.

Jarski żurek łemkowski od Karola Okrasy
09.04.2022 13:52 Jarski żurek łemkowski od Karola Okrasy. Klasyczna zupa bez mięsa

Żurek jest jedną z potraw, których nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Łemkowska receptura obejmuje przygotowanie aromatycznego zakwasu na bazie płatków owsianych, który bez problemu wykonacie w domu. Karol Okrasa proponuje, by danie było jarskie. Dzięki temu każdy będzie mógł po nie sięgnąć. Ten smak was zachwyci.Żurek najczęściej podaje się z białą kiełbasą. Choć niektórzy uważają, że ten element jest obowiązkowy, warto wypróbować lżejszą i równie apetyczną wersję jarską. Rezygnując z jajka sadzonego, raczyć będziemy się naprawdę smacznym i w pełni roślinnym posiłkiem. Spróbujecie?

Niezwykły przepis Makłowicza na placki z kukurydzy
02.04.2022 20:10 Niezwykły przepis Makłowicza na placki z kukurydzy. Prosto i smacznie

Placki kukurydziane Roberta Makłowicza są smaczną propozycją na rozgrzewającą kolację lub pobudzające śniadanie. Jeżeli tylko macie pod ręką kukurydzę w puszce, spróbujcie. Przepis jest bardzo prosty i z przyrządzeniem specjału poradzi sobie każdy. Podajcie je rodzinie, a wszyscy będą zachwyceni. Placki lubi wielu smakoszy. Zazwyczaj sięgamy po te ziemniaczane lub po puszyste racuchy. Tym razem proponujemy wam lekko słodkie i niezwykle delikatne placuszki z kukurydzy, które Robert Makłowicz zaprezentował na swoim kanale w serwisie YouTube. Ze słodko -pstrym sosem będą doskonałe. Skusicie się?

Cudowny przepis Gessler na idealne na Wielkanoc drobiowe galaretki
26.03.2022 13:21 Cudowny przepis Gessler na idealne na Wielkanoc drobiowe galaretki. Możesz je zrobić w kształcie jajek

Galaretki drobiowe są mięsnym rarytasem, którego nie odmówi sobie wielu smakoszy. Receptura Magdy Gessler pomoże wam przyrządzić go w wyjątkowo bogatej i aromatycznej wersji. Jeśli dodatkami wypełnicie wydmuszki jajek, efektowny specjał doskonale sprawdzi się na wielkanocnym stole. Mięsne galaretki są jednymi z tych specjałów, które się polubi albo się ich unika. Magda Gessler proponuje przyrządzić je z dodatkiem marynowanych grzybów. Ten dodatek zdaniem restauratorki pasuje też do sałatki jarzynowej. Spróbujcie, podając galaretki w formie jajek, a rodzina będzie zachwycona.

Najlepszy przepis Kuronia na sernik królewski
25.03.2022 01:00 Najlepszy przepis Kuronia na sernik królewski. Hit nie tylko na Wielkanoc

Sernik jest ulubionym ciastem wielu smakoszy. Jakub Kuroń proponuje ten królewski — z dodatkiem kakao, o pysznym waniliowym posmaku. Ciasto wprost rozpływa się w ustach, a jego smak przypadnie do gustu każdemu, kto go spróbuje. Przygotujecie go na Wielkanoc, a jeszcze nie raz wrócicie do tego przepisu. Sernik z pewnością jedliście nie raz. Być może próbowaliście już przyrządzać go z dodatkami — np. z brzoskwiniami czy budyniem. Tym razem proponujemy wam bardziej klasyczną odsłonę specjału, czyli sernik królewski. Smakujący wanilią ser otoczony delikatnym kakaowym ciastem kruchym spodoba się wszystkim entuzjastom tego deseru.

Patent Kuronia na kultową marchewkę z groszkiem
22.03.2022 01:00 Patent Kuronia na kultową marchewkę z groszkiem. Klasyk w nowej odsłonie

Marchewka z groszkiem jest popularnym dodatkiem do drugiego dania. Jedni ją lubią, podczas gdy inni za zrobią wszystko, by go nie spróbować. Jakub Kuroń zna pyszny sposób na ten kulinarny klasyk. Podsmażona na maśle mąka sprawia, że warzywny rarytas staje się niezwykle kremowy. Posmakuje nawet najbardziej wybrednym. Choć marchewka z groszkiem dla niektórych jest niemiłym wspomnieniem z dzieciństwa, warto dać temu specjałowi drugą szansę. Odpowiednio gotując warzywa i dodając do nich delikatnej zasmażki z mąki, uzyskamy naprawdę smaczne uzupełnienie obiadu.

Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami
19.03.2022 01:00 Przepis Ani Starmach na jajka faszerowane pieczarkami. Idealna wielkanocna przekąska

Jajka faszerowane dla wielu smakoszy są obowiązkowym punktem wielkanocnego śniadania. Korzystając z prostego przepisu Ani Starmach, przygotujecie je niemalże ekspresowo. Aromatyczne pieczarki sprawią, że potrawa przypadnie do gustu każdemu, kto jej spróbuje.Jajka faszerowane pieczarkami są wyjątkowo smaczną i sycącą przekąską, która uświetni wiele okazji. Możecie przygotować je dla całej rodziny na święta lub na spotkanie w gronie znajomych. Za każdym razem zachwyci.

Wybitna, kultowa marynata do kurczaka według Magdy Gessler
08.03.2022 01:00 Kultowa marynata do kurczaka według Magdy Gessler. Bardziej soczysty już być nie może

Marynata do kurczaka jest idealnym rozwiązaniem na podkręcenie smaku mięsa. Magda Gessler proponuje prostą kombinację czterech składników, dzięki której kurczak wyjdzie obłędnie soczysty i aromatyczny. Koniecznie sprawdźcie ten patent. Marynata potrafi sprawić, że mięso staje się przyjemnie kruche i soczyste. Z jej dodatkiem nie tylko schabowy będzie lepszy. Zaopatrzcie się w dobrej jakości mięso z kurczaka, świeże cytryny i czosnek, jogurt oraz oliwę. Przyrządzenie smacznej mieszanki do jego zamarynowania zajmie wam dosłownie chwilę. Marynowany kurczak według Magdy Gessler Zaproponowane przez restauratorkę połączenie smaków z pewnością przypadnie do gustu niejednemu smakoszowi. Nie ma bowiem chyba nikogo, kogo nie skusiłby delikatny kurczak marynowany w jogurcie z dodatkiem czosnku, soku z cytryny i oliwy z oliwek. Pysznej kompozycji smakowej dopełnią oczywiście sól i pieprz, których w żadnej kuchni nie powinno zabraknąć. Proporcje składników należy dobrać wedle własnego gustu. Jeżeli lubimy bardziej wyraziste dania, dodajmy więcej czosnku. Pamiętajmy, że smak tej przyprawy i jej aromat zależy nie tylko od jej świeżości, ale też kraju pochodzenia. Więcej na temat zakupu dobrego czosnku pisaliśmy w tym artykule. Podpowiadaliśmy wam też już jak przygotować to warzywo, by maksymalnie skorzystać z jego dobroczynnych właściwości.

Makłowicz przestrzega przed błędem w przyrządzaniu kotletów schabowych
06.03.2022 01:00 Makłowicz przestrzega przed błędem w przyrządzaniu kotletów schabowych. Chodzi o zaskakujący szczegół

Kotlety schabowe często goszczą w polskich domach. Uznawana za tradycyjną potrawą, jest zdaniem Roberta Makłowicza rodzimą wersją austriackiego sznycla, z którym nie może się równać. Przyrządzić dobrego schabowego umie niemalże każdy. Zdradzaliśmy wam już kilka sprawdzonych sposobów na uzyskanie smacznego i soczystego mięsa m.in. recepturę na schabowe marynowane w maślance czy kefirze. W obu przypadkach danie przygotowujemy z wieprzowiny. Zdaniem Makłowicza to błąd.

Wyśmienity przepis Strzelczyka na pieczarki w glazurze
05.03.2022 01:00 Wyśmienity przepis Strzelczyka na pieczarki w glazurze. Wymarzony dodatek do dań

Pieczarki w glazurze będą doskonałym uzupełnieniem każdego obiadu. Słodki smak bazującej na occie miodowej glazury, proponowanej przez Strzelczyka, zachwyci wielu smakoszy. Koniecznie wypróbujcie ten pyszny przepis. Z pieczarek często przygotowuje się aromatyczną zupę. Doskonale smakują też przyrządzone z warzywnym farszem. Tomasz Strzelczyk proponuje, by podać je do obiadu w pysznym miodowym sosie na bazie octu balsamicznego. Jego delikatny smak doskonale pasuje do grzybów.

Zaskakujące placki z brokuła według przepisu Ewy Wachowicz
04.03.2022 01:00 Zaskakujące placki z brokuła według przepisu Ewy Wachowicz

Kiedy myślimy o plackach, najczęściej przypominają nam się ziemniaczane. Są chrupiące i smakowite, ale niestety nie należą do najlżejszych. Ewa Wachowicz proponuje przyrządzenie delikatnych placków brokułowych. Upieczemy je w piekarniku, więc będą niezwykle lekkie i zdrowe. Skusicie się? Przepisy Ewy Wachowicz pomogą wam przygotować naprawdę pyszne dania obiadowe. Wystarczy wspomnieć jej sposób na gołąbki w żurku czy nietypową recepturę na krupnik. Tym razem polecamy wam warzywne placuszki na bazie kaszy jaglanej z dodatkiem brokułów.

Wyjątkowy patent Okrasy na kotlety z pieczarkami
26.02.2022 01:00 Wyjątkowy patent Okrasy na kotlety ziemniaczane z pieczarkami

Potrawy przyrządzane z dodatkiem strączków i ziemniakami należą do niezwykle sycących i smacznych. Karol Okrasa zdradził swój patent na pyszne soczewiaki — ziemniaczane kotlety wypełnione zieloną soczewicą i aromatycznymi pieczarkami. Podajcie je w duecie z surówką, a zapomnicie, że na obiad jadaliście kotlety mielone. Karol Okrasa często proponuje smaczne i aromatyczne dania obiadowe. Wystarczy wspomnieć jego doskonałe receptury na zupę gulaszową czy okraszone boczkiem cepeliny. Tym razem prezentujemy wam jego sposób na ziemniaczane kotleciki wypełnione soczewicą i pieczarkami. Sycące i smaczne soczewiaki zachwycą każdego.

Zaskakujący przepis na krupnik autorstwa Ewy Wachowicz
22.02.2022 01:00 Zaskakujący przepis na krupnik autorstwa Ewy Wachowicz

Krupnik jest pożywną i znakomicie rozgrzewającą zupą, po którą warto sięgnąć w chłodne dni. Wykonany z przepisu Ewy Wachowicz zachwyci was głębią smaku i nietypowym składnikiem wywaru — kurzymi żołądkami. Delikatny wywar z podrobów sprawia, że zupa smakuje obłędnie. Kasze są doskonałym dodatkiem do zup. Niezwykle sycące i zdrowe ziarna wspaniale uzupełnią ogórkową czy pomidorówkę. Z delikatnej kaszy jęczmiennej perłowej można też przyrządzić wyborny krupnik. Tradycyjny specjał przyrządzony z wykorzystaniem podrobów skusi niejednego smakosza.

Zniewalający przepis Michela Morana na maślankowe racuchy
19.02.2022 01:00 Zniewalający przepis Michela Morana na maślankowe racuchy

Racuchy zwykle przygotowuje się z jabłkami. Michel Moran zna jednak inną, równie smaczną wersję. Kucharz placuszki przyrządza z dodatkiem maślanki, a podaje je z karmelizowanymi pomarańczami. Wyjdą tak słodkie i puszyste, że znikną w okamgnieniu. Skusicie się? Niedawno podpowiadaliśmy wam jak przyrządzić delikatne racuszki z dodatkiem sera białego. Zdradzaliśmy też smaczną recepturę bazującą na dwóch rodzajach mąki. Tym razem prezentujemy patent Michela Morana. Placki przyrządzone z dodatkiem maślanki i podane z wybornym sosem pomarańczowym z pewnością skradną serca wielu smakoszy.

Kotlety z kiszonej kapusty Tomasza Strzelczyka
16.02.2022 01:00 Kapitalne i tanie kotlety z kiszonej kapusty Tomasza Strzelczyka

Znudziły wam się schabowe i mielone? Wypróbujcie przepis na wyśmienite kotlety z kapusty kiszonej i ziemniaków. Sycący i aromatyczny rarytas przyrządzony według receptury Tomasza Strzelczyka na długo pozostanie w waszej pamięci. Kiszona kapusta jest bardzo zdrowym produktem, po który warto często sięgać. Z dodatkiem ziemniaków smakuje wyśmienicie. Tomasz Strzelczyk z tych dwóch składników przyrządza wyborne kotlety, które posmakują każdemu. Skusicie się?

Surówka z kapusty pekińskiej i ananasa Jakuba Kuronia
11.02.2022 01:00 Rewelacyjny przepis Kuronia na surówkę z kapusty pekińskiej i ananasa

Z kapusty pekińskiej przygotować można wiele smacznych dań. Jakub Kuroń proponuje, by zrobić z niej wyśmienitą surówkę z ananasem. Słodka kompozycja będzie idealna do obiadu z kurczakiem. Skusicie się? Zdradzaliśmy wam już, jak Jakub Kuroń przyrządza colesława i prezentowaliśmy jego sposób na idealną sałatkę jarzynową. Tym razem zaproponować możemy niezwykłą surówkę ze słodkimi akcentami, którą kucharz poleca jako lekki i apetyczny dodatek do kurczaka. Jest prosta w przygotowaniu, a efekt z pewnością was zachwyci.

Ciasto leśne runo według Ewy Wachowicz
04.02.2022 01:00 Uwielbiane ciasto leśne runo według przepisu Ewy Wachowicz

Znudziły wam się serniki i szalotki? Podajcie pyszne i efektowne ciasto leśne runo. Z przepisem Ewy Wachowicz zrobicie je bez problemu, a wasi goście zachwyca się smakiem deseru i poproszą o dokładkę. Zdradzaliśmy wam już pyszne receptury Ewy Wachowicz na szarlotkę z budyniem oraz delikatny makowiec — idealny nie tylko na święta. Tym razem przedstawiamy rewelacyjny przepis na kultowe ciasto leśne runo, które zachwyci was zarówno smakiem, jak i wyglądem. Skusicie się?

Anna Mucha komentuje ceny pączków od Magdy Gessler
03.02.2022 01:00 Anna Mucha komentuje ceny pączków od Magdy Gessler

Media często komentują działania Anny Muchy. Aspirująca do roli krytyczki kulinarnej aktorka, podzieliła się ostatnio swoją opinią na temat cen pączków Magdy Gessler. Czy jej smakowały? Czy warto ich spróbować? Znamy odpowiedzi na te pytania. Wysokie ceny wypieków i dań w lokalach Magdy Gessler już nie raz były przedmiotem dyskusji. Wystarczy wspomnieć recenzję lokalu u Fukiera autora kanału Sprawdzam Jak czy planowane podwyżki cen słodkości wprowadzone na początku tego roku.

Rogaliki drożdżowe z niespodzianką od Ewy Wachowicz
16.01.2022 01:00 Wypełnione budyniem i cudną niespodzianką rogaliki od Ewy Wachowicz

Drożdżowe rogaliki są pysznym dodatkiem do popołudniowej kawy lub herbaty. Ewa Wachowicz przyrządza je z wyjątkowo smacznym nadzieniem budyniowym i kawałkami owoców. Podajcie je przy najbliższej okazji, a goście będą zachwyceni. Część z was z pewnością wypróbowała już wyjątkowy przepis Ewy Wachowicz na kultowe ciasto Fale Dunaju. Szarlotka przyrządzona według receptury byłej Miss Polonia również smakuje wyśmienicie. Drożdżowe rogaliki z wyborną niespodzianką nie ustępują tym wypiekom. Przekonajcie się sami jak łatwo je zrobić.

Smakowite kotlety ziemniaczane Karola Okrasy
05.01.2022 01:00 Smakowite kotlety ziemniaczane z niespodzianką wg. przepisu Okrasy

Nadziewane kotlety ziemniaczane, czyli farszynki, są regionalnym specjałem, który zna wielu smakoszy. Smakują wyśmienicie niezależnie od tego, jakim farszem je wypełnimy. Karol okrasa proponuje nadzienie z podsmażonych pieczarek, białego twarogu i suszonych pomidorów. Spróbujecie? Proponowaliśmy wam już przyrządzenie pysznych kotletów ziemniaczanych nadzianych brokułami czy kiszoną kapustą. Tym razem wraca my z recepturą Karola Okrasy. Kucharz przyrządza farszynki z pieczarkami, twarogiem i suszonymi pomidorami. Spróbujcie ich koniecznie — to połączenie was zachwyci.