Zapiekanka makaronowa jest daniem prostym i sycącym. Bardzo lubię przygotowywać ją najprościej — z dobrze doprawionym sosem. Recepturę dostałam od znajomego kucharza i w moim domu stała się prawdziwym hitem.
Tadeusz Müller wyjawił czym lubi polewać kopytka. W sosie, który zaproponował syn Gessler, nie brakuje masła, ale są także inne dodatki. Jeden z nich jest dość egzotyczny, ale przygotowanie nie jest wcale bardziej skomplikowane.
Ewa Wachowicz miała wyjątkowe plany na pierwszy weekend września, które do końca trzymała w tajemnicy. Gwiazda programu kulinarnego wyszła za mąż za Sławomira Kowalewskiego w Krakowie. Para Młoda powiedziała sobie sakramentalne tak podczas pięknej ceremonii.
Śliwki są jednymi z najpopularniejszych polskich owoców sezonowych. Początek września to doskonały moment, żeby sięgnąć po nie i przygotować knedle ze śliwkami. Polecamy przepis od Tomasza Strzelczyka na to pyszne i delikatne danie. Jego ciasto to mistrzostwo.
Twoje placki z cukinii wychodzą wodniste i mało apetyczne? Sprawdź, jak przyrządza je uwielbiany kucharz. Dzięki 1 prostej sztuczce jego placuszki zawsze są soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz. To dlatego, że pamięta o ważnej czynności.
Przygotowanie kotletów schabowych wymaga pewnej wprawy oraz doboru odpowiednich składników. Przekonał się o tym jeden z YouTuberów, który o zrobienie dania poprosił poznanego na targowisku górala. Kluczowe okazało się smażenie.
Zupa pomidorowa jest jedną z najbardziej lubianych zup. Jednak przygotowana ze świeżych pomidorów staje się prawdziwym rarytasem, którym nie pogardzi żaden smakosz. Polecamy przepis na tę wyborną zupę od kucharza Tomasza Strzelczyka. Podczas gotowania jest istotna jedna kwestia. Koniecznie trzeba o niej pamiętać.
Kukurydza często gości latem w naszych jadłospisach. Jednak zwykle ją gotujemy i podajemy z odrobiną soli i z masłem. Kucharz Piotr Ogiński poleca zupełnie inny, ale pyszny sposób na przyrządzenie kukurydzy. Spróbuj, bo świetnie smakuje i tak tez wygląda.
Pyszny obiad wcale nie musi być drogi. Piotr Ogiński z kanału Kocham Gotować, udowodnił to po raz kolejny. Na najnowszym nagraniu podzielił się przepisem na proste i tanie danie. Ten smak zachwyci każdego.
Świetny przepis na młode ziemniaki pokazał ostatnio kucharz pojawiający się w programie Dzień Dobry TVN. Kombinacja tak bardzo mu smakowała, że na końcu materiału zrobił coś, czego żaden z widzów, by się nie spodziewał. Wcale nie chodziło o dodatki do dania.
Barszcz kojarzy nam się z burakami. Jednak jeden z kucharzy pokazał, jak przyrządzić pyszną, letnią wersję tej zupy. Do jej przygotowania wykorzystał sezonowe owoce i kilka innych, łatwo dostępnych składników. Barszcz podany z ziemniakami i koperkiem był znakomity.
Lato to idealny czas na grillowanie. Właśnie też z tego powodu wiele osób czeka na tę porę roku. Polecamy przysmak z grilla dla smakoszy. Karkówka w pomarańczach od kucharza Macieja to prawdziwy rarytas. Marynata w tym daniu was zachwyci.
Lubicie sezonowe smaki? Nowy pomysł Strzelczyka jest więc w sam raz dla Was. Uwielbiany kucharz wziął 2 sezonowe produkty i połączył je w jedno danie. Smak i aromat nie pozostawiają złudzeń, to jest pyszne.
Jaką paprykę wybierasz w sklepie? Zapewne kierujesz się jej kolorem i wyglądem? Tak robi większość z nas. Jednak kucharz radzi, by zwracać uwagę na ilość wypustek w papryce. Ma to znaczenie dla naszego portfela i zawartości warzywa.
Piotr Ogiński pokazał, jak gotuje bób. Znany kucharz zdradził przy tym pewną sztuczkę. Z pomocą 1 prostego dodatku gotowany bób zachowa swój piękny, naturalny kolor. Wystarczy, że do garnka z bobem dodamy łyżeczkę sody oczyszczonej
Upały sprawiaj, że turyści, którzy wypoczywają w Sopocie- zrzucają swoje ubrania. Jednak w strojach kąpielowych nie chodzą wyłącznie po plaży, a wybierają się do centrum kurortu. Restauratorzy i właściciele barów mają tego dość. Zapowiadają, że roznegliżowanych klientów nie będą obsługiwać.
Poznaniacy mieli ostatnio nie lada zagwozdkę. Na drzwiach lubianej skądinąd restauracji pojawiła się bulwersująca wiadomość. Lokal na niewielkiej kartce wywiesił informację, przyrównującą dzieci do…psów. Komunikat ten zadziwił i zdenerwował wiele osób.
Truskawki kojarzą się nam z latem i wakacjami. Uwielbiamy ich smak i aromat. Wykorzystujemy w kuchni, ale warto zachować też te pyszne owoce na długie, zimowe miesiące. W tym celu trzeba je zamrozić. Kucharz zwraca uwagę na 1 detal, który decyduje o efekcie mrożenia tych owoców.
Wiele osób cały rok czeka na młode ziemniaki. Są one doskonałe do dań obiadowych. Jak je przyrządzić? Tomasz Strzelczyk serwuje młode ziemniaki z bobem. Koperek dopełnia całości. Polecamy szybki przepis znanego kucharza.
Kucharze w końcu powiedzieli, co myślą. To, że ich zawód nie jest usiany różami, wiadomo od dawna. Nazywanie swojego zajęcia „niewolnictwem" stanowi jednak zupełnie inny kaliber wypowiedzi. Wiemy co sprawia, że tak myślą o wykonywanej przez siebie pracy.
Każdy kucharz raz na jakiś czas sam musi załapać się na wyżerkę na weselu. Tak też zrobił prowadzący konto Akademicka Kuchnia. Włączył kamerę i zarejestrował całe jedzenie na weselu, którego udało mu się spróbować. Ilość potraw przyprawia o zawrót głowy
Najlepsze racuchy są lekkie i puszyste niczym chmurka. Kucharz Piotr Ogiński zdradził, że zawsze robi je według przepisu swojej babci. W nim niezwykle cenne są dwie wskazówki. Warto o nich pamiętać, by za każdym razem uzyskać leciutki i delikatny rarytas.
Bigos z młodej kapusty jest fantastyczny. Swój wyjątkowy smak i aromat zawdzięcza pomidorom. Jakub Kuroń dodaje je w postaci warzyw z puszki i koncentratu, uzyskując znakomite efekty. Musicie spróbować.
„Hell's Kitchen" znika z ramówki Polsatu. Na szczęście widzowie nie muszą żegnać się z jego gospodarzem, Mateuszem Gesslerem. Specjalnie pod niego przygotowano nowy program, który będzie emitowany na kanale TV4. Po wakacjach poprowadzi show „Para do gara. Ona mówi, on gotuje".
Czy nacinasz kiełbasę przed położeniem na grilla? Jeśli tak, to popełniasz fatalny błąd. Prawdę o tej praktyce zdradził pewien kucharz. Poinstruował też, jak najlepiej grillować kiełbasę.
Polacy zrobili to po raz kolejny. Wybrano najlepsze lokale działające na terenie naszego kraju. Prestiżowe odznaczenia zdobyły aż 3 lokale. Mowa oczywiście o Gwiazdkach Michelin.
Muszę na początku przyznać, że jestem wielką fanką restauracji z menu degustacyjnym. Przez te kilka godzin uwielbiam czuć się jak główny bohater, czekając na kolejne atrakcje w postaci dań. Z tejże przyczyny nie mogłam się doczekać wizyty w restauracji Nuta. Oczekiwania były więc duże, ale już na wstępie mogę zapewnić, że zostały spełnione z nawiązką.
Wszyscy uwielbiają ogórki małosolne. Nie każdy jednak ma czas i miejsce aby nastawić całą partię tych pysznych warzyw. Właśnie takim osobom przychodzi z pomocą Jasiek Kuroń. Dzięki odcinaniu z ogórków końcówek, dużo szybciej nabierają one smaku.