Nacinać czy nie nacinać? Oto jest pytanie, które pojawia się zwykle przed grillowaniem kiełbasy. Tomasz Strzelczyk mówi jasno i rozwiewa wszelkie wątpliwości. Teraz grillowanie kiełbasy stanie się prostsze.
Tomasz Strzelczyk pokazał swój sposób na smażony ser. Dzięki kminkowi jest aromatyczny i smakuje wybornie. Przygotowanie jest banalnie proste, więc bezproblemowo zrobisz go dla swojej rodziny. Nie zwlekaj, poznaj sposób znanego kucharza i zaskocz domowników, na pewno poproszą o dokładkę.
Znany kucharz - Tomasz Strzelczyk - zaprezentował swój sposób na obiad z młodej kapusty. Z nim danie wyjdzie przepyszne, a w dodatku zrobisz je szybko i łatwo. Poznaj przepis i zaskocz tym daniem domowników nawet dzisiaj. Będą na tyle zachwyceni, że z całą pewnością poproszą o dokładkę.
Znany kucharz i autor przepisów – Tomasz Strzelczyk zdradził swój przepis na żeberka. Przygotowane jego sposobem są tak miękkie, że rozpadają się pod widelcem. Wystarczy patelnia. Poznaj jego prosty sposób i przygotuj je na obiad. Cała rodzina będzie zachwycała się ich smakiem.
Tomasz Strzelczyk pokazał swój przepis na najlepszy wiosenny obiad. Jest banalnie prosty i zrobisz go błyskawicznie. Wystarczy, że masz w domu młode ziemniaki i kapustę. Przygotujesz z nich doskonały obiad dla całej rodziny. Będą zachwyceni i na pewno poproszą o dokładkę. Zrób i przekonaj się sama.
Tomasz Strzelczy bije na alarm i zwraca uwagę na niebezpieczeństwo w sieci. Znany kucharz ostrzega fanów, bo każdy z nich może zostać oszukany. O co dokładnie chodzi? Tego dowiecie się z naszego artykułu.
Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - pokazał, jak przyrządzić surówkę z młodej kapusty. W jego wykonaniu jest zupełnie inna niż ta, którą przyrządzasz. Poznaj przepis i dodaj ją do obiadu, a na pewno spodoba się twoim domowym smakoszom. Sposób jest banalnie prosty.
W ramach XIII edycji gali Poland 100 Best Restaurants wybrano najlepsze restauracje w naszym kraju. Dowiedz się, na czym polega konkurs oraz co jest nagrodą. Wiele z restauracji znajduje się tuż obok ciebie.
Znany z Internetu kucharz pokazał swój sposób na kompot jabłkowy. To, co do niego dodaje, może zadziwić niejedną gospodynię. Jednak to właśnie dzięki tym dodatkom kompot smakuje doskonale. Poznaj przepis oraz niezbędne produkty i przygotuj ten znakomity napój dla swojej rodziny.
Jedyny grill w prestiżowym zestawieniu najlepszych restauracji świata, co roku lokuje się w ścisłej czołówce rankingu. Czasem jest trzecią, czasem szóstą restauracją na świecie. W zeszłym roku baskijski Asador Etxebarri był czwarty. 35 lat temu założył go miejscowy drwal – Victor (Bittor) Arguinzoniz, który potrafi zgrillować wszystko, łącznie z kawiorem i jajkiem. Według rankingu Aqua Panna i San Pelegrino 50 Best Restaurants to najważniejszy mistrz grilla na świecie. Smakoszom mówi, co przy grillowaniu jest najważniejsze.
Mizeria przygotowana sposobem Tomasza Strzelczyka bije na głowę tę klasyczną. To, z czym znany kucharz łączy ogórki, zadziwia, ale jednocześnie gwarantuje niezwykły smak. Taka mizeria, podana do obiadu, zachwyci każdego smakosza.
Znany kucharz i youtuber - Tomasz Strzelczyk - poinformował swoich fanów o niezwykłym projekcie. Tym razem chce pomóc restauracjom. Kto wie, czy za jakiś czas kucharz nie stanie się konkurencjom dla popularnych Kuchennych Rewolucji stacji TVN. Czytaj dalej, by poznać wszystkie szczegóły.
Właściciele pewnej restauracji oferują każdemu klientowi butelkę darmowego wina. Goście muszą jednak spełnić jeden warunek. W dzisiejszych czasach jest dla niektórych trudny do wykonania. Opinia publiczna mówi, że ten swego rodzaju eksperyment to strzał w dziesiątkę.
25 kwietnia br. ponownie swoje przestrzenie otworzyło Cook Story by Samsung, unikatowy punkt na kulinarnej mapie Warszawy. W Cook Story można wziąć udział w warsztatach kulinarnych, jak również poznać z bliska najnowocześniejsze technologie w urządzeniach AGD Samsung. Dlaczego jeszcze warto odwiedzić to miejsce?
Andrea Camastra, włoski szef kuchni od lat mieszkający w Polsce, jest współwłaścicielem restauracji Nuta nagrodzonej gwiazdką przewodnika Michelin. Właśnie otrzymał kolejne wyróżnienie – tym razem nie jako kucharz a jako restaurator. Uważa, że nagrodzono jego przywiązanie do polskiej kuchni i polskiego wina.
Wypróbuj doskonały patent Tomasza Strzelczyka na gołąbki z młodej kapusty, a nie zawiedziesz się. Smakują doskonale, a twoja rodzina będzie zachwycona. Zrób je na obiad i przekonaj się sama, jaki to obłędny patent.
Zrób pieczone, młode pory z przepisu Jamiego Olivera a otrzymasz smaczną przekąskę lub dodatek do dania głównego. Smak zachwyci nie tylko ciebie, ale też twoich domowych smakoszy. To banalnie proste.
Whiskey in the Jar to już niemal kultowa sieć restauracji, które od lat stanowią symbol doskonałego smaku i rozrywki. Od Wrocławia, przez Poznań, aż po Gdańsk, lokale zachwycają swoją charakterystyczną atmosferą, niepowtarzalnym, rock'n'rollowym klimatem oraz wyśmienitym menu, które doceniają światowe gwiazdy gastronomii.
Jedna z najsłynniejszych na świecie kobiet-szefów kuchni opowiada o rodzinnym gotowaniu, gwiazdkach Michelin i… nieosiąganym smaku polskich zup.
Jego restauracja Nuta jest jedyną w Warszawie, która ma gwiazdkę Michelin. Andrea Camastra, Włoch z pochodzenia, deklaruje, że jest wielkim fanem polskiej kuchni, a żurek to jedna z najlepszych zup na świecie.
Znamy go jako kucharza z popularnego „Pytania na śniadanie”. Tomasz Królikowski przez wiele lat gotował w szacownych instytucjach w Wielkiej Brytanii, po powrocie był szefem kuchni w bistro Słony Magdy Gessler. Smakoszom opowiada, jak się gotuje w programach na żywo,co przygotuje na Wielkanoc we własnym domu i jak zrobić proste i genialne ciasto do żurku.
Sałatka jarzynowa już niedługo tradycyjnie wjedzie na stół wielkanocny. Jednak warto przyrządzić też inną sałatkę, która zaskoczy niejednego smakosza. Apetyczna i pełna znakomitych składników, będzie jak znalazł na Wielkanoc. O przepis na wyborną sałatkę zadbał kucharz Remigiusz Rączka.
Nie wyobrażasz sobie obiadu bez soczystego kotleta? Jeśli tak, to koniecznie musisz poznać ten przepis. Kotlety po parysku smakują, że palce lizać, a wszystko dzięki patentowi kucharza Piotra Ogińskiego. Panierka w jego wydaniu nie ma sobie równych, dlatego wypróbujcie ten doskonały przepis.
Twoje schabowe z całą pewnością są najlepsze, ale zobacz, co możesz poprawić. Z radami Tomasza Strzelczyka wyjdzie nieziemski. Rozmiar kotleta naprawdę zachwyca.
Tomasz Strzelczyk znowu zaskakuje kolejnym smacznym przepisem. Tym razem pokaże, ci jak zrobić aromatyczną i soczystą szynkę. Już nigdy nie zjesz tej ze sklepu.
Interesujesz się gastronomią? A może jesteś liderem branży i chcesz wiedzieć o wszystkim, co dotyczy tej dziedziny? Od teraz masz wszystko w jednym miejscu!
Placki ziemniaczane powinny być chrupiące i mięciutkie w środku. Jak zrobić je właśnie tak idealne? Przydatny sposób zdradza popularny kucharz Piotr Ogiński. Dzięki jego patentowi placki wychodzą, że palce lizać.
Marzy ci się szybki obiad? Kucharz Tomasz Strzelczyk robi pyszne danie z makaronu i mięsa. Raz- dwa i sycący posiłek jest gotowy. Skorzystaj z przepisu kucharza i ciesz się smakiem tego szybkiego obiadu.