Dodajesz makaron do zupy pomidorowej? Przyjrzyj mu się bacznie. Być może sięgasz po jeden z najbardziej niezdrowych produktów tego typu. Pora zmienić swoje kulinarne przyzwyczajenia.
Zupy sycą, rozgrzewają i smakują. Gotuję je często, a jesienią korzystam z przepisu cioci. Do zupy trafia warzywo, z którego dość rzadko korzystamy w kuchni, a szkoda. Warto po nie sięgać nie tylko dla smaku.
Zupa jarzynowa to u mnie niezwykle szybkie danie. Nie brakuje mu też smaku. Wszystko dzięki produktowi, który dodaję do zupy. Polecam ten przepis na zupę jarzynową z mrożonki, zdradzam go ze szczegółami w dalszej części artykułu.
Nie masz pomysłu, jaką zupę ugotować na obiad? Poznaj przepis na tradycyjny krupnik, który zachwyci każdego. Jeden nietypowy składnik nada zupie wyjątkowego i nieznanego wcześniej smaku. Dowiedz się, o jaki produkt chodzi i zobacz, jak przyrządzić tę znakomitą zupę.
Znany youtuber Książulo w swoim niedawnym nagraniu znów wziął się za krytykę Magdy Gessler. Tym razem spojrzał na nią przez pryzmat najnowszego odcinka Kuchennych Rewolucji. W swoim programie nie szczędzi jej słów krytyki.
Oto nietypowy przepis na zupę krem. Zazwyczaj przygotowujemy ją ze zmiksowanych w zupie warzyw. Tym razem treściwy posiłek zawdzięczamy zagęszczeniu dania mąką. Efekt jest niezwykły.
Jesień coraz bliżej i robi się coraz zimniej. Na rozgrzewkę gotuję znakomitą zupę. Jest pełna mięsa, fasoli, kolorowych papryk i innych pysznych składników. Rozgrzewa i smakuje tak, że chętnie sięgam po dokładkę.
Szukasz pomysłu na szybki obiad? Ugotuj zupę, która rozgrzeje w chłodne, deszczowe dni. Aromatyczną zupę przygotujesz w 15 minut z ziemniaków i uwielbianych grzybów. Będzie prosto, szybko i bardzo smacznie.
Za moim oknem pojawiła się w końcu jesienna aura - tradycyjnie z tej okazji zdecydowałem się przygotować moją ulubioną zupę. Głównym składnikiem jest zwykła kukurydza z puszki.Niezwykle kremowa, sycąca i poprawiająca humor, tak można ją określić. Zupa z mojego przepisu tak zachwyca, że po spróbowaniu każdy od razu pędzi do sklepu po kukurydzę z puszki.
Oto przepis na nieco lżejszą zupę ogórkową. W upały zamiast ziemniaków możemy wybrać do niej inny składnik. Dzięki niemu odbiegamy nieco od tradycji, ale i od sycącego charakteru wywaru.
Czy zdrowa zupa może być też pyszna? Jak najbardziej! Taka właśnie wychodzi dzięki temu przepisowi. Często ją gotuję i każdemu polecam tę prostą recepturę na znakomite danie.
Ugotowany kalafior zwykle podajemy z masełkiem i bułką tartą. Jednak jego liście wyrzucamy. Teraz warto je zatrzymać i ugotować smaczną potrawę z liści kalafiora. Na obiad będzie jak znalazł.
Sezon na kurki trwa w najlepsze. Z tych aromatycznych grzybów możemy przygotować wiele pysznych dań. Jednym z moich ulubionych jest zupa. Zupa kurkowa jest prosta w przygotowaniu, pożywna i lekka. Sprawdzi się doskonale na szybki obiad.
Sklepowa kostka rosołowa ma wiele wspólnego z tablicą Mendelejewa. W jej składzie widnieje wiele substancji, których nazw nawet nie sposób wymówić. Taka lista chemii sprawia, że wiele osób odrzuca kostkę ze sklepu z obrzydzeniem. Znam patent na jej domową wersję, w której nie uświadczymy takich rewelacji.
Zupa ogórkowa niejedno ma imię. Można na przykład przygotować ją na świeżych ogórkach. Odbiega to nieco od tradycji, ale w bardzo dobrym kierunku. Kto nie próbował, koniecznie powinien to nadrobić.
Dla większości domowych kucharzy nie ma bez nich rosołu, a czasem także gulaszu i wielu przetworów. A jednak – nie ma też rosołu, w którym już na talerzu pływałyby liście laurowe. Dlaczego wyławiamy je przed podaniem zupy?
Ulubiona siostra wszystkich polskich kucharek ma swój przepis na zupę grzybową. W wywarze nie używa mięsa. Dlatego jej przepis świetnie sprawdzi się w letnie, gorące dni, jesienią, a nawet w Wigilię.
Zupy warto włączyć do diety nie tylko ze względu na ich smak, ale też właściwości. Dlatego często gotuję zupę, która jest pyszna i bardzo zdrowa. Syci na długie godziny i sprawia, że jem w wartościowy sposób.
Lubisz tradycyjny rosół? Przekonaj się jak smakuje grecki rosół, czyli avgolemono. Zakochasz się w tym daniu i ugotujesz tę grecką zupę nie raz. Wszystko dzięki temu przepisowi, który zapewni orzeźwienie w upalne dni.
Na dzisiejszy obiad doskonale sprawdzi się dość nietypowa zupa. Choć nie jest tak popularna, jak pomidorowa czy ogórkowa, w niczym nie ustępuje im smakiem. Według samozwańczych krytyków jest od nich nawet lepsza. Poznaj łatwy przepis i ugotuj ją, a sprawdzisz, czy to prawda.
Jaką zupę gotujesz latem? Ja przyrządzam pyszną zupę z warzywa, które najlepiej smakuje o tej porze roku. Do zupy dodaję też inne smaczne i zdrowe produkty. Wychodzi danie, że palce lizać. Każdy prosi o dokładkę wybornej zupy z cukinii.
Ten niezwykle prosty i szybki posiłek to moc jarzyn zamknięta w gęstym kremie. Wystarczy zblendować kilka warzyw dostępnych przez cały rok. Czas przygotowania tego posiłku to zaledwie kilka minut, a syci on na wiele godzin.
Kiedy wypróbujesz ten przepis, klasyczna zupa ogórkowa szybko odejdzie w niepamięć. Na głowę bije nawet ulubioną pomidorówkę. Moja rodzina nie mogła się nadziwić i pokochała ten niecodzienny przepis. Poniżej zdradzę swój sprawdzony przepis.
Zupa fasolowa to jedno z najbardziej pożywnych dań w swojej kategorii. Ale Jasiek Kuroń pokazał ją od nowej strony. Z jego przepisem jest niezwykle smaczna, a przy tym szybsza w przygotowaniu.
Zapomnij o ogórkowej i pomidorowej. Poniżej znajdziesz przepis na zupę, jakiej nigdy wcześniej nie jadłaś. Recepturę zdobyłem podczas wakacji i to najlepsza pamiątka, jaką z nich przywiozłem. Poniżej zdradzam wszystkie szczegóły.
Obiad w 20 minut? To możliwe tylko z tym przepisem. Zupa z groszku, jaką z niego przygotujesz, zachwyci wszystkich. Czytaj dalej, a dowiesz się, jak przygotować ją w szybki i łatwy sposób.
Ciesząca się przed latami zupa ogonowa, znów ma szansę stać się ulubioną zupą Polaków. Koniecznie poznaj przepis i przygotuj według niego doskonałe danie obiadowe. Rodzina doceni nie tylko unikalny smak, ale i sytość, jaką ta zupa dostarcza. Przygotowanie jest nieskomplikowane, więc na pewno uda się za pierwszym razem.
Zupa owocowa to smak mojego dzieciństwa. Najlepszą gotowała babcia, a ja do tej pory korzystam z jej przepisu. Jagody w takim wydaniu są pyszne, a zupa aż prosi się o dokładkę.