Ten błyskawiczny przepis zmienia bulion w zupę pełną dodatków i smaku. Jest tak treściwa, że starczy za cały obiad. Można przygotować ją na każdym wywarze, a najlepiej użyć pozostałego po niedzieli rosołu. Ja już nastawiłem swój garnek, a ty?
Jadacie zupy? Naprawdę warto je gotować! Wyśmienicie sycą i pysznie smakują. Dziś polecam przepis na zupę, która będzie jak znalazł na wiosnę. Jest nawet lepsza od rosołu i jarzynowej. Ugotujesz ją w niedługim czasie.
Czy zrobienie żurku bez zakwasu jest możliwe? Polecamy przepis, który to umożliwi. Zakwas został zastąpiony tu przez inny lubiany produkt. Apetyczny żurek bez zakwasu pełen jest smaku i pysznych składników. Wypróbuj ten doskonały patent w swojej kuchni.
Zupa gulaszowa nasyci nawet największego głodomora. Jest niezwykle treściwa i pełna smaku. Przepis, który polecamy, zawiera też mięso, które sprawi, że zachwycisz się tą pożywną zupą gulaszową.
Magda Gessler niezmiennie stoi na straży tradycyjnych metod przy gotowaniu równie tradycyjnych potraw. Jej zalecenia na temat tradycyjnego wielkanocnego żurku są jednoznaczne i stanowcze. Nie wszystkie wersje tej zupy pasują jej zdaniem na świąteczny stół.
Lubisz klasyczne zupy? Pokochasz tę, którą za chwilę ci pokażę. Robi się ją błyskawicznie, a smak rozkłada na łopatki. Gotowa na kulinarną przygodę? Zaczynamy.
Tomasz Strzelczyk - znany kucharz i youtuber, zaprezentował swój przepis na żurek. Zachwyca smakiem oraz prostotą wykonania. A to wszystko bez zakwasu. Jak to możliwe? Czytaj dalej, a wszystkiego się dowiesz.
Jeżeli szukasz najlepszego sposobu na odchudzanie, to ten przepis jest właśnie dla ciebie. Jedząc tę zupę, schudniesz przynajmniej dwa kilogramy. Zrób ją z tego przepisu i przekonaj się sama.
Kiedy przychodzi wiosna, często myślimy o szybkim zrzuceniu kilku kilogramów. Wiemy, że diety-cud nie istnieją, ale wiemy też, że są takie, które pomogą osiągnąć cel dostatecznie bliski cudu. Tydzień na tej zupie to jeden z takich sposobów. Jest zadziwiająco skuteczna.
Nie znajdziesz lepszego przepisu na zupę. Nie dość, że w smaku i sytości przebija grochówkę, to w dodatku nie musisz gotować drugiego dania. Ta zupa je zastąpi i na pewno będzie smakowała twojej rodzinie. Przepis jest banalnie prosty, a koszt znikomy.
Gdy chcesz się rozgrzać i nasycić, to ugotuj tę zupę. Smaczna potrawa zaspokoi nawet największy głód. Wszystko dzięki pożywnemu warzywu i sycącym dodatkom, które smakują, że palce lizać.
Jeden poważny błąd podczas gotowania żurku sprawi, że zupa straci smak i nie będzie nadawała się do spożycia. Na szczęście można tego uniknąć. Dowiedz się, czego nie robić oraz zobacz, jak poprawnie ugotować żurek na Wielkanoc.
Oto niezwykle prosty przepis na zupę jarzynową. Zdrowy przysmak jest witaminową bombą, nie będąc przy okazji bombą kaloryczną. Nagotuj duży gar takiej zupy, a będziesz mieć lunch do pracy albo szybkie pierwsze danie obiadu na kilka dni.
Gotowe dania na wielkanocny stół kupowane z restauracji cieszą się w Polsce coraz większym powodzeniem. Znamy cenę wielkanocnego żuru serwowanego w jednej z nich, której współwłaścicielem jest znany aktor. Nie należy ona do niskich.
Odkąd mam ten przepis, bardzo rzadko wracam do zupy szczawiowej. Ta jest znacznie smaczniejsza, a potrzebny składnik jest dostępny przez cały rok. Zrób ją moim sposobem, a nie zawiedziesz się. Przygotowanie nie trwa dłużej niż 30 minut.
Żurek i biały barszcz zwykle trafiają na wielkanocne stoły. Jednak warto podać też zupę, która jest już nieco zapomniana. Robiona na zakwasie i pełna aromatycznego mięsa oraz borowików, będzie smakować w Wielkanoc.
W wielu domach nie ma Świąt Wielkanocnych bez żurku lub barszczu z białą kiełbasą. Gospodynie, które przygotowują ją co roku z pewnością mają swoje sposoby, by taka kiełbasa nie pękała podczas gotowania. Wszyscy inni zachodzą jednak w głowę: jak one to robią? Okazuje się, że sposób jest całkiem prosty.
W asortymencie produktów nabiałowych do zabielania zupy znajduje się kilka nieoczywistych produktów. Choć większość z nas używa ciągle śmietany, warto wypróbować inne rozwiązania. Jedno z nich jest szczególnie ciekawe.
Piotr Kucharski, znany piekarz i autor książek o pieczeniu chleba, podzielił się swoim przepisem na zakwas. Ta baza do żurku wychodzi aromatyczna i pełna smaku dzięki profesjonalnym sztuczkom, które jednak możemy zastosować w domu. Jeden niecodzienny składnik decyduje tu o niezwykłym smaku.
Sprawdź przepis na zupę, która może zastąpić żurek. Nie musisz przygotowywać żadnych zakwasów, bo robi się ją od ręki. Co istotniejsze smakuje znakomicie. Z tą zupą twoje święta będą udane.
W rankingu 100 najgorszych potraw na świecie stworzonym przez Taste Atlas, znalazły się trzy polskie potrawy. Jedną z nich jest zupa, którą uwielbiają niemal wszyscy. Pod lupę krytyków trafiły także produkty mięsne. Polski produkt również zajął wysokie miejsce.
Jeśli skończyłaś 50 lat, to koniecznie poznaj przepis dietetyka Marka Skoczylasa na smaczną i zdrową zupę. Jej jedzenie szczególnie wskazane jest paniom właśnie w tej grupie wiekowej. W tekście poniżej wyjaśniamy, dlaczego warto ją jeść i jak ugotować zupę, która dobroczynnie działa na zdrowie.
W tym roku na Wielkanoc nie robię żadnego żurku ani białego barszczu. Sięgnę po przepis na zupełnie inną zupę. Jest pyszna i zasmakuje każdemu, kto lubi wyraziste smaki. Rodzina zaproszona na święta na pewno będzie się nią zajadać.
Zwykle na Wielkanoc podawałam żurek. Jednak teraz gotuję inną zupę, która należy do nieco zapomnianych potraw. Jest pełna smaku i pożywnych składników. Taka zupa w sam raz pasuje na Wielkanoc.
Zupa ogórkowa to jeden z naszych smaków dzieciństwa i przy okazji nieodłączny element tradycyjnej polskiej kuchni. Czasem jednak nie do końca udaje się odtworzyć smaki, które znamy sprzed lat. Okazuje się, że nasze babcie miały sekret, o którym zapomnieliśmy. Wiele osób będzie nim zaskoczonych.
Przywykliśmy traktować zupy jako wstęp do obiadu. Ale tradycyjnie były przecież całym, do tego często bardzo sycącym, posiłkiem. Taka właśnie jest ta wschodnia zupa, pełna rozmaitych dodatków i kusząca smakiem.
Anna Dymna gotuje żurek, który dla wielu smakoszy może być pewnym zaskoczeniem. Lubiana aktorka nie dodaje do zupy składnika, bez którego wiele osób nie wyobraża sobie żurku. Przepis aktorki jest jednak wart wypróbowania. Ugotuj taki żurek na Wielkanoc.
Znany youtuber odwiedził restaurację, która przeszła prawdziwą kulinarną metamorfozę. Przeprowadziła ją przed laty Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach. Jak smakował rosół w tym zakopiańskim lokalu? Youtuber ocenił go tylko jednym słowem.