Zupy warto jeść dla smaku i zdrowia. Tę, którą chcę polecić zrobisz w prosty sposób. Przyda się warzywo, które wszędzie kupisz. Do tego serek topiony, kilka składników i znakomita zupa wkrótce trafi na twój stół.
Brak czasu może być wrogiem w kuchni. Jednak nawet gdy go brakuje, przyrządzam doskonałą i pożywną zupę. Jest tak dobra, że cieszy się dużym powodzeniem i znika w mgnieniu oka z talerzy.
W sierpniu cukinia to niekwestionowana królowa stołów. Wszyscy, którzy szukają urozmaicenia od leczo i faszerowanej, mogą spróbować tej świetnej cukiniowej zupy. Prawdziwy kawałek lata w garnku.
Polacy kochają zupy. Zajadają się rosołem, ogórkową, a nie mają pojęcia, że istnieje zupa lepsza od pomidorowej. Dowiedz się, jak ją zrobić i ugotuj ją nawet dzisiaj. Przepis jest nieskomplikowany, a przygotowanie zajmuje chwilę. Rodzina w tym smaku zakocha się od razu.
W tym prostym przepisie na jedną z ulubionych zup Polaków przygotowujemy ją z nietypowym składnikiem. Choć większość z nas serwuje ogórkową z ziemniakami lub ryżem. Tutaj sięgamy po produkt, ktory od niedawna jest coraz bardziej dostępny w naszych sklepach.
Zasmażka to dodatek wielu sosów i zup. Teraz możesz przygotować ją bez nadmiaru tłuszczu. Dzięki jednemu produktowi będzie nie tylko smaczniejsza, ale i mniej szkodliwa dla organizmu.
Zwykle zupę ogórkową gotuję tradycyjnie z ogórków kiszonych. Natomiast, gdy nadchodzi lato, zmieniam swoje przyzwyczajenia. Przyrządzam zupę w sposób, który daje pyszny efekt. Każdy prosi o dokładkę tej wybornej zupy ogórkowej ze świeżych ogórków.
Łyżka octu dodana do garnka rosołu potrafi bardzo zmienić oblicze tej potrawy. Wiedzą o tym kucharze i nie często stosują ten tajemny składnik. Sprawdzamy dlaczego.
Kurki to pyszne, delikatne grzyby, które stanowią bazę pysznej zupy. Musi ona być jednak dobrze doprawiona. Z zaprezentowanym tu zestawem nie ma prawa się nie udać.
Rosół może smakować jeszcze lepiej. Wypróbuj przepis i ugotuj tę ulubioną zupę tak, jak robią to na Śląsku. Jeden składnik może zaskoczyć, ale to właśnie dzięki niemu smakuje obłędnie. Tej tradycyjnej zupy nie ugotujesz już w inny sposób.
Zupa dziadowska, czyli dziadówka, to jeden z tych posiłków chłopskiej kuchni ubogiej, do których dziś wracamy jako do receptur na nostalgiczne przysmaki. Jest sycąca i kremowa w smaku. Składa się z zupełnie podstawowych produktów. Pokochają ją wszyscy już po pierwszej łyżce.
Jeśli nie znasz jeszcze przepisów Marchewy, coraz popularniejszej influencerki gotującej radykalnie tanie obiady, koniecznie spójrz na jej profile. Tym razem pokazała, jak gotuje zupę, której cztery porcje kosztują złotówkę. Na dowód pokazała paragony.
Dokuczają ci upały i nie masz przez nie apetytu? Na dzisiejszy obiad przygotuj chłodnik, a zyskasz mnóstwo dodatkowej energii oraz orzeźwienia. Nie będzie to jednak kolejny przepis na ten klasyczny z botwinki lub z ogórka. Przygotujesz go z czegoś zupełnie innego, a akurat trwa sezon na to warzywo. Wypróbuj sposób, a będziesz wracała do niego przez całe lato.
W upalne lato trudno jeść ciężkie, tłuste dania. Mam na to świetne rozwiązanie. Letnia zupa z fasolki szparagowej jest lekka, robi się ją błyskawicznie, a do tego świetnie smakuje. Ponadto syci na długie godziny.Sekretnym składnikiem, który nadaje zupie niepowtarzalnego aromatu, są goździki. Zawsze wsypuje 4 sztuki, co pozwala mi osiągnąć zawsze idealny smak.
Youtuber Książulo obnażył kolejną niezbyt dobrą knajpę. Lokal należy do największej w Polsce sieci restauracji. Okazuje się jednak, że taki gigant poległ na kluczowej rodzimej zupie, jaką jest rosół. Poniżej dowiesz się, jakie zarzuty miał youtuber do uwielbianej potrawy.
Zupa z cukinii jest idealnym wyborem na lato. Lekka, smaczna, sycąca, doskonale smakuje z dodatkiem domowych grzanek z masłem czosnkowym. To propozycja zarówno na leniwy letni obiad, jak i na imprezę w gronie rodziny i znajomych.
Rosół króluje na naszych stołach niemal co niedzielę. Z roku na rok mamy coraz większą świadomość - nie doprawiamy go chemicznymi składnikami. Zamiast tego wybieramy zdrowsze i równie aromatyczne alternatywy m.in sos sojowy.
Niektórym Polakom chłodnik kojarzy się tylko z jednym. Tymczasem jest całe bogactwo zup, które zapewniają ochłodę w gorące dni, a są jeszcze rewelacyjne w smaku. Chłodnik ze śledzi jest jednym z przykładów.
Upały dają ci się we znaki? Przygotuj chłodnik, który podasz na obiad, a zupa przyniesie orzeźwienie całej rodzinie. Nie jest to jednak ten tradycyjny, litewski chłodnik. Ten z przepisu przygotujesz z zupełnie innego warzywa, a jego smak zachwyci i wprawi w zdumienie wszystkich.
Pomidorowa jest niekwestionowaną królową zup w Polsce. Jak bardzo trzeba się postarać, żeby ją zepsuć? Okazuje się, że ta flagowa pozycja wielu kart menu nie zawsze smakuje tak, jak powinna. O tym fakcie raczej boleśnie przekonał się jeden z youtuberów.
Wiele jest na świecie rzeczy pysznych, ale wśród nich mało jest zdrowszych niż zupa ze świeżych warzyw. Ten przepis mojej babci pozwala przygotować ją właśnie taką. Chwytajmy się chwili, kiedy warzywa są w sklepach tanie, wszechobecne i pełne smaku.
Uwielbiasz grzyby? Z tego smacznego, sezonowego składnika można przygotować naprawdę wiele. Większość gotuje z nich grzybową, ale nie wiedzą, że można przygotować coś znacznie lepszego. Zupa kurkowa ma o wiele lepszy smak, a dzięki składnikom smakuje wyjątkowo. Wypróbuj przepis, a już nigdy nie przygotujesz z nich nic innego.
Upały dają się nam we znaki. Gdy żar leje się z nieba, przyrządzam wyborny chłodnik. Nie tylko znakomicie smakuje, ale przynosi tak potrzebne orzeźwienie i ochłodę. Polecam każdemu przepis na to smaczne danie.
Zupa może być doskonałym daniem na upały. Wystarczy wprowadzić do niej małą modyfikacją. Do mojej zupy ogórkowej zamiast ziemniaków dorzucam inny, lżejszy składnik. Ugotuj ją choćby dziś i przekonaj się sama.
Jeśli chcesz schudnąć, nie wybieraj drastycznych diet. Odchudzanie to przede wszystkim zdrowe odżywianie. Dlatego ja gotuję zupę pełną warzyw, która pomogła mi już zgubić zbędne kilogramy. Ten przepis jest wart polecenia.
Ugotowałaś już wszystkie zupy i nie wiesz już, czym zaskoczyć rodzinę? Zrób ją z jednego zaskakującego warzywa, o którym nigdy byś nie pomyślała. Poznaj przepis oraz główny składnik zupy i ugotuj ją nawet dzisiaj. To banalnie proste, a smak zostanie z tobą na długo.
Zupa nic to smak beztroskiego dzieciństwa. Słodki przysmak może być podawany na śniadanie, obiad, a nawet na deser. Zupę nic zrobisz w kilka chwil i zjesz z prawdziwą przyjemnością. Najwyższy czas przypomnieć ten nieco zapomniany specjał.
Nie wiesz, co ugotować na obiad? Przygotuj tę lekką zupę, a domownicy nie będą mogli wyjść z podziwu. Zaskoczy ich nie tylko smak, ale i główny składnik, z którego ją przygotujesz. To danie przyniesie ci orzeźwienia, a upał nie będzie straszny. Przepis pochodzi z kanału Kuchnia Marioli na You Tube.