Kiedy nadchodzą chłodne, zimowe dni, aby rozgrzać organizm, dobrze jest wypić gorącą herbatę. Natomiast jeszcze lepiej zjeść talerz pysznej, pożywnej zupy. Nie tylko rozpali nasz organizm, ale również nasyci. Ponadto niesie ona za sobą mnóstwo składników odżywczych, a także wzmacnia naszą odporność. Koniecznie wypróbuj ten przepis w domu.
Marzy Ci pyszne rozgrzewająca zupa? Lubisz smaki tak dobrze znane z czasów PRL-u? W takim razie warto przypomnieć sobie o prostym, ale przepysznym przepisie. Danie jest pełne mięsa, a przy tym bardzo tanie w przygotowaniu. Zjesz z prawdziwym apetytem.
Oto przepis na bezmięsną zupę, która dodatkowo ratuje resztki, które często wyrzucamy. Choć można przygotować ją z całego pora, w wielu domach odnajdzie się właśnie w funkcji zupy z niczego. Zaś miłośników tego charakterystycznego warzywa niezwykle ucieszy jej smak.
Na zewnątrz pogoda nie dopisuje. W takie dni warto sięgnąć po rozgrzewającą zupę. Ten przepis potrafi poprawić humor. Koniecznie sprawdźcie, jak przygotować pyszną zupę szczypiorkową. Najważniejszy składnik możecie wyhodować sami w domu.
Zupa ziemniaczana jest wyśmienitym pomysłem na szybki obiad dla całej rodziny. Danie warto przyrządzić na rosole lub aromatycznym bulionie. Doprawiona aromatycznymi przyprawami i dodatkami smakuje doskonale i bije na głowę nawet kultową grochówkę.
Krupnik jest tradycyjnym daniem, które możemy ugotować na wiele sposobów. Moim faworytem jest jednak zupa, którą znalazłam w zeszycie z przepisami mojej babci. Krupnik według jej przepisu gotuję już od lat. Nie zamienię go na żaden inny. Zupa smakuje obłędnie.
Ryba to specyficzny rodzaj mięsa, a zatem zupa rybna to specyficzny rodzaj rosołu. Tomasz Strzelczyk pokazał prosty przepis. Jego swojska ucha to potęga rybnego smaku.
Zupa kolagenowa to idealna propozycja dla osób, które stosują dietę ketogeniczną. Jest ona przede wszystkim zdrowa oraz polecana do picia. Nie jest trudna do przygotowania, a jej smak zrekompensuje czas poświęcony na jej przyrządzenie. Przedstawiamy przepis na zupę kolagenową, który z pewnością Was zainteresuje.
Nie wszyscy dostrzegają potrzebę klarowania rosołu. Jednak ci, którzy to robią, nie zawsze wiedzą, jak zrobić to poprawnie. Tymczasem szumowanie rosołu to nie magiczne obrzędy, ale ścisła nauka. Oto jej zasady.
Tę potrawę wszyscy znają. Jest pyszna i sycąca. Fasolka po bretońsku to klasyk z PRL-u. Czy to danie może smakować jeszcze lepiej niż klasyczna wersja? Zdecydowanie taka. Wystarczy jedna przyprawa.
Z trudem mieścisz się w ulubionych spodniach? Jeśli zamierzasz schudnąć, to zerknij na ten przepis. Dzięki niemu ugotujesz dietetyczną zupę. Mało kalorii i mnóstwo smaku to cechy, które wyróżniają zupę ziemniaczaną.
Jaka zdrowa zupa będzie w sam raz na zimę? To zupa wzmacniająca odporność. Kapuśniak na wędzonych żeberkach rozgrzeje i nasyci nas w chłody.
Ewa Wachowicz pokazała nietypowy sposób na podanie gołąbków. Kucharka zalewa je tradycyjną zupą, dzięki czemu mają smakować wybornie. Sos pomidorowy jest przy niej bez szans. Wypróbuj jej przepis, a gwarantujemy, że się nie zawiedziesz.
Skończyły ci się pomysły na obiad? Wypróbuj przepis na zapomnianą, lecz smaczną i tanią zupę. Kryje się w niej kawał historii i oczywiście wyśmienity smak. Na całe szczęście to obiadowe danie przygotujesz w łatwy i szybki sposób.
Tajska kuchnia ma wiele przepysznych potraw do zaproponowania. W naszym kraju przyjęła się ona bardzo dobrze, a Polacy chętnie próbują tego typu dań. Wyróżniają się one przede wszystkim charakterystycznym smakiem i tym, że są zupełnie inne niż nasze polskie tradycyjne potrawy. Dlatego mamy do zaproponowania przepis na przepyszną tajską zupę z kurczakiem. Koniecznie musicie jej spróbować.
Takiej wersji ogórkowej jeszcze nie jedliście. To idealna propozycja na zimowe dni. Klasyczne danie kuchni polskiej trochę podrasowałam, dodając do niej kapustę. Musisz tego spróbować, smakuje genialnie.
Są miliony kombinacji rosołów w zależności od dodanych składników. Większość daje pyszny efekt. Jednak jeśli chodzi o techniki, wiemy w miarę jednoznacznie jak należy gotować rosół. Tradycyjna metoda pokrywa się z naukowymi wyjaśnieniami.
Wegetariańska zupa fasolowa z suszonymi pomidorami, pomidorami z puszki, tymiankiem i parmezanem to na pewno miła odmiana od tradycyjnej fasolowej. Idealna na obiad. Jest rozgrzewająca i sycąca, więc świetnie się również sprawdzi podczas zimowych wieczorów. Koniecznie sprawdź, jak ją zrobić.
Przepyszny i zdrowy idealnie sprawdzi się na sezon grypowy. Od kiedy pierwszy raz spróbowałam tego przepisu, kapuśniak robię tylko w ten sposób. Przekonaj się, jak smaczny może być kapuśniak bez mięsa.
Pogoda nas nie rozpieszcza, ale nie ma się co dziwić. W końcu mamy zimę, dlatego rozgrzewająca zupa będzie idealna w tym czasie. Warto ugotować kapuśniak na żeberkach, który będzie smakował, że palce lizać i zadba o naszą odporność.
Lubicie kapuśniak? To tak, jak Tomasz Strzelczyk, który postanowił wypróbować kontrowersyjny przepis Karola Okrasy. Jedno jest pewne. Obok tej receptury trudno przejść obojętnie. Wzbudza ona wiele kontrowersji.
Ta zupa powinna znaleźć się w twojej diecie. Dzięki niej zgubisz zbędne kilogramy i nie będziesz przy tym głodna. Wypróbuj przepis, a przekonasz się, że ta zupa oprócz dietetycznych właściwości jest również smaczna.
Zupa gyros z kurczakiem z przepisu Heni Foks nie ma sobie równych. Pyszna i pożywna doskonale rozgrzeje nawet w największe mrozy. Dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis. Jak wszystkie inne od Heni, smakuje wybornie
Zupa, jaka jest krupnik, bezapelacyjnie jest jednym z tych najpopularniejszych w polskich domach. Duża ilość odpowiednich warzyw, połączona ze znajdującymi się i wysokiej jakości mięsem, z których wypływają, że nasze kubki smakowe eksplodują, a krupnik ostatecznie pojawi się na naszych stołach. Jeśli chcesz, aby twoja zupa pojawiła się z rozwiązaniem Babci, nie zapomnij o innych, co inni ludzie pomijają.
Jaka zupa jest najlepsza na chłody? Warto poznać przepis na smaczną i pożywną zupę idealną na zimę. Zrobisz ją szybko i jeszcze prędzej zniknie z talerzy. Ten smak potrafi zdrowo uzależnić, a zupa rozgrzewa jak żadna inna.
Zimą mało kto pamięta o zupie szczawiowej. A szkoda, bo może dostarczyć wiele potrzebnych witamin. Tylko jak ją ugotować zimą, kiedy świeży szczaw nie występuje? Jest na to niezawodny sposób. Jeszcze podziękujesz za ten patent.
Został ci rosół z obiadu z poprzedniego dnia? Ugotuj na nim prostą i niezwykle aromatyczną zupę. Danie jest gotowe błyskawicznie, a smakuje tak, że każdy będzie prosić o dokładkę. Przepis mam z zeszytu swojej babci.
Wśród młodych ludzi panuje nowy trend na spożywanie bardzo ostrych zupek instant. Są nie tylko pikantne, ale i niebezpieczne dla zdrowia. Koniecznie dowiedz się, jakiego gotowego dania unikać i dlaczego. Dania już teraz podjęła odpowiednie kroki i wycofała ostry produkt.