Smakosze.pl

Zupa

Zupa - potrawa płynna przygotowywana wskutek gotowania wielu różnych składników. Tradycyjnie stanowi pierwsze danie obiadu.

Widok:

Kafelki

Lista

Niezwykły chłodnik z pomidorów i arbuza
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Niezwykły chłodnik z pomidorów i arbuza. Idealna zupa na upały

Czytaj więcej >
Jak zrobić zasmażkę?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Idealna zasmażka, która zagęści każdą zupę i wiele innych dań. Zdradzamy sekret najlepszych gospodyń

Czytaj więcej >
zupa ogórkowa
Przepisy

Renata Materlińska

Zupa ogórkowa z młodymi ziemniakami i koperkiem. Idealny obiad na lato

Czytaj więcej >
Sycąca, pożywna pomidorowa na wiosnę
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Sycąca, pożywna pomidorowa na wiosnę. Dodatek kaszy zupełnie odmienia jej smak

Czytaj więcej >
Ewa Wachowicz, zupa kalafiorowa
Przepisy

Renata Materlińska

Wachowicz dodaje do zupy kalafiorowej wyjątkowy składnik. Dzięki temu jest kremowa

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Jak długo żurek może stać w lodówce? Nie każdy ma świadomość

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa nic - niezapomniany deser PRL-u. Przepis krok po kroku

Czytaj więcej >
Niezwykła zupa jarzynowa z dodatkiem kurkumy
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Niezwykła zupa jarzynowa z dodatkiem kurkumy. Takiej jeszcze nie jadłeś

Czytaj więcej >
Złocisty rosół
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zapomnij o makaronie i ziemniakach. Inny dodatek do rosołu wzniesie jego smak na wyżyny

Czytaj więcej >
rosół
Przepisy

Renata Materlińska

Aromatyczny rosół z niezwykłym dodatkiem. Babciny patent zachwyca do dziś

Czytaj więcej >
zupa szczawiowa
Przepisy

Renata Materlińska

Jak przyrządzić zupę szczawiową? Bez jednego składnika jest niekompletna

Czytaj więcej >
zupa ogórkowa
Przepisy

Renata Materlińska

Prosta zupa ogórkowa w klasycznym wydaniu. Nie ma lepszej

Czytaj więcej >
Porady

Magdalena Patacz

Prosty sposób na obfite zbiory ogórków. Pomoże domowa mieszanka

Czytaj więcej >
korzeń selera
Przepisy

Aleksandra Proch

Jak wykorzystać w kuchni liście selera? Nie wyrzucaj ich, są cenniejsze nawet od korzenia

Czytaj więcej >
Jarski żurek łemkowski od Karola Okrasy
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Jarski żurek łemkowski od Karola Okrasy. Klasyczna zupa bez mięsa

Czytaj więcej >
suszone grzyby
Porady

Redakcja smakosze.pl

Jakich grzybów lepiej nie suszyć? Łatwo o ogromny błąd

Czytaj więcej >
Sycąca zupa szczawiowa z ziemniakami
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Sycąca zupa szczawiowa z ziemniakami. Koniecznie pamiętaj o 1 detalu

Czytaj więcej >
Zupa ogórkowa według Ewy Wachowicz
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Zupa ogórkowa według Ewy Wachowicz. Nie ma sobie równych

Czytaj więcej >
Porady

Adam Moskal

Co zrobić, żeby rosół był złocisty? Zdradzamy niezawodne triki

Czytaj więcej >
Przepisy

Magdalena Patacz

Zupa z kalafiora nigdy nie była tak smaczna. Sekretem są pieczone warzywa i aromatyczne kurki

Czytaj więcej >
zupa jarzynowa
Przepisy

Renata Materlińska

Lekka i prosta zupa jarzynowa. W sam raz na letni obiad

Czytaj więcej >
Czym zagęścić zupę?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Czym zagęścić zupę? Zapomnij o mące i śmietanie, jest coś lepszego

Czytaj więcej >
zakwas na żur, żurek
Porady

Renata Materlińska

Po czym poznać, że zakwas na żurek jest gotowy? Wystarczy zwrócić uwagę na 1 detal

Czytaj więcej >
Dlaczego do zupy szczawiowej dodaje się jajko?
Produkty

Emilia Maciejewska-Latosińska

Dlaczego do zupy szczawiowej dodaje się jajko? Powód jest bardzo ważny

Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Wyborny przepis na cudowną zupę wiśniową

Czytaj więcej >
Wielkanocny biały barszcz bez zakwasu
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Wielkanocny biały barszcz bez zakwasu. Prosty przepis na świąteczną zupę

Czytaj więcej >
Dlaczego rosół kwaśnieje?
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

1 błąd i rosół skwaśnieje. Przestrzegały przed nim nasze babcie

Czytaj więcej >
zielona część pora
Porady

Redakcja smakosze.pl

Przenigdy nie wyrzucaj zielonej części pora. Znamy niesamowite sposoby ich wykorzystania

Czytaj więcej >