Ta zupa powinna znaleźć się w twojej diecie. Dzięki niej zgubisz zbędne kilogramy i nie będziesz przy tym głodna. Wypróbuj przepis, a przekonasz się, że ta zupa oprócz dietetycznych właściwości jest również smaczna.
Zupa gyros z kurczakiem z przepisu Heni Foks nie ma sobie równych. Pyszna i pożywna doskonale rozgrzeje nawet w największe mrozy. Dlatego koniecznie wypróbuj ten przepis. Jak wszystkie inne od Heni, smakuje wybornie
Zupa, jaka jest krupnik, bezapelacyjnie jest jednym z tych najpopularniejszych w polskich domach. Duża ilość odpowiednich warzyw, połączona ze znajdującymi się i wysokiej jakości mięsem, z których wypływają, że nasze kubki smakowe eksplodują, a krupnik ostatecznie pojawi się na naszych stołach. Jeśli chcesz, aby twoja zupa pojawiła się z rozwiązaniem Babci, nie zapomnij o innych, co inni ludzie pomijają.
Jaka zupa jest najlepsza na chłody? Warto poznać przepis na smaczną i pożywną zupę idealną na zimę. Zrobisz ją szybko i jeszcze prędzej zniknie z talerzy. Ten smak potrafi zdrowo uzależnić, a zupa rozgrzewa jak żadna inna.
Zimą mało kto pamięta o zupie szczawiowej. A szkoda, bo może dostarczyć wiele potrzebnych witamin. Tylko jak ją ugotować zimą, kiedy świeży szczaw nie występuje? Jest na to niezawodny sposób. Jeszcze podziękujesz za ten patent.
Został ci rosół z obiadu z poprzedniego dnia? Ugotuj na nim prostą i niezwykle aromatyczną zupę. Danie jest gotowe błyskawicznie, a smakuje tak, że każdy będzie prosić o dokładkę. Przepis mam z zeszytu swojej babci.
Wśród młodych ludzi panuje nowy trend na spożywanie bardzo ostrych zupek instant. Są nie tylko pikantne, ale i niebezpieczne dla zdrowia. Koniecznie dowiedz się, jakiego gotowego dania unikać i dlaczego. Dania już teraz podjęła odpowiednie kroki i wycofała ostry produkt.
Zupa grochowa będzie smakowała o wiele lepiej. Wszystko za sprawą dodatkowego składnika. Dowiedz się, jakie mięso na grochówkę będzie najlepsze i ugotuj z niego znakomitą zupę. Od razu wyczujesz różnicę i już zawsze będziesz gotować ją z tym dodatkiem.
Tak przyrządzony krupnik to najwyższy stopień wtajemniczenia kulinarnej sztuki tradycyjnego gotowania. Nie dość, że ta chłopska zupa na bazie kaszy doskonale spełnia swoją obiadową funkcję. Jest przy tym niezwykle tania dzięki odpowiedniemu wyborowi mięsa.
Rozgrzewa, syci i jest doskonałym wyborem na obiad, zwłaszcza zimą. Zupa jest banalna w przygotowaniu, niezwykle aromatyczna i pyszna. Spróbujesz i będziesz gotować częściej. Nawet zamiast rosołu.
Zupa gyros to znajoma w smaku propozycja o orientalnym wyrazie. Jest rozgrzewająca i sycąca, a składa się z prostych składników obrobionych w nieskomplikowany sposób.
Noworoczny poranek może być ciężki dla każdego. Na taki stan nic nie zadziała lepiej niż zupa na kaca. Przygotujesz ją łatwo, szybko, a co więcej tylko z kilku składników. Poznaj przepis, a już po pierwszej łyżce odzyskasz energię i poczujesz się lepiej.
Zagęszcza sosy i zupy. Wzmacnia smak potraw. Jest zdrowy, lekkostrawny i bogaty w błonnik i witaminy. Ten produkt dodawaj zamiast sera do uwielbianych potraw. Spróbujesz i będziesz stosować częściej.
Zwykła zupa jarzynowa to przeszłość. Wypróbuj przepis na tę z nietypowym dodatkiem, a zupełnie odmienisz smak tradycyjnej polewki. Ten smak zachwyci twoją rodzinę na tyle, że jarzynową będziesz przygotowywać tylko w ten sposób.
Nie masz pomysłu na obiad? Poznaj nieskomplikowany przepis i zaskocz domowników. Przygotowana według niego mało znana zupa pejzanka nie ma sobie równych i szybko stanie się ulubionym daniem całej rodziny. Dlatego dowiedz się, jak ją ugotować i o jej doskonałym smaku przekonaj się sama.
Podnieceni świątecznym nastrojem, mówimy o samych dobrych stronach zbliżającej się Wigilii. Jednak musimy być przygotowani także na te nie najlepsze. Należą do nich plamy na obrusach i koszulach.
Barszcz czerwony najlepiej smakuje w Wigilię. Ta zupa wyróżnia się rubinowym kolorem i wybornym smakiem. Jednak jak uratować kwaśny barszcz czerwony? Jest na to sprawdzony sposób.
Barszcz czerwony najlepiej smakuje w Święta Bożego Narodzenia. Wigilijny barszcz Magdy Gessler to dopiero rarytas. Swój smak zawdzięcza wyjątkowemu dodatkowi. Być może znajdziesz go w swojej kuchni.
Barszcz czerwony powinien mieć intensywny, rubinowy kolor. Niestety wystarczy chwila, a zupa przestanie tak wyglądać. Wszystko przez podstawowy błąd. Jest jednak prosty sposób, by wigilijne danie było takie, jak powinno.
Barszcz czerwony jest jedną z tradycyjnych wigilijnych potraw. Zwykle robimy go na zakwasie. Jednak przepis na barszcz bez zakwasu też zapewnia wspaniały efekt. Barszcz czerwony wyjdzie pyszny jak nigdy dotąd. Piękny kolor przykuje wzrok podczas wieczerzy wigilijnej.
Zupa wigilijna siostry Anastazji to dosłownie niebo w gębie. Trudno o lepsze danie na świątecznym stole. Wszystko dlatego, że zupa grzybowa z karpiem zachwyca smakiem i apetycznie pachnie. Przepis poznaj już teraz, bo naprawdę warto.
Co podać zamiast barszczu na Wigilię? Wybór jest prosty i równie pyszny jak popularna świąteczna zupa. Dzięki temu przepisowi ugotujemy doskonały krem z buraków. Zachwytów nad nim nie będzie końca.
Wigilijny barszcz czerwony to klasyka, której nie może zabraknąć na świątecznym stole. Zanim przystąpisz do gotowania zupy, dowiedz się, czego do niej nie dodawać. Jeden składnik zepsuje smak barszczu, który w dodatku straci charakterystyczny aromat. Dodatek negatywnie wpływa również na zdrowie.
Marzy Ci się szybki obiad? W takim razie ugotuj zupę pieczarkową, która zachwyci smakiem. Wszystko dzięki produktowi, który wlejesz do zupy podczas gotowania. Zupa pieczarkowa wyjdzie, ze palce lizać.
Zakwas na barszcz to jeden z podstawowych elementów wielu polskich Wigilii. Wpisuje się też w jedną z najciekawszych polskich tradycji – zup na zakwasie. A skoro tradycja – wyśledźmy jej korzenie.
Zupa grzybowa Magdy Gessler zachwyca smakiem i może szokować składnikami. Jednak sprawiają one, że potrawa nie ma sobie równych. Pyszna i klarowna będzie idealna na Boże Narodzenie.
Czasem nawet dobrze wyparzony słój nie wystarczy. Zakwas z buraków do barszczu na świąteczny stół musi mieć odpowiednie warunki, by dobrze dojrzeć. Jak je zapewnić?
Suszenie to najlepszy sposób przygotowania grzybów do przechowywania. Ale jaki jest najlepszy sposób namaczania ich z powrotem? Jest kilka zasad, które pozwolą go wskazać.