Istnieje teoria, że podczas burzy nie można gotować rosołu. Dlatego sprawdziliśmy, jak jest naprawdę i wyjaśniamy, czy jest to mit, czy fakt. Dowiedz się, czy możesz gotować tę zupę w czasie wyładowań atmosferycznych, a już nigdy nie popełnisz błędu.
Sezon na wiśnie rozpocznie się już za chwilę. Dlatego poznaj przepis na niezwykłe danie. Zupa z wiśni, bo o niej tu mowa, swoje doskonałym smakiem podbija podniebienia wielu smakoszy. Moja babcia zawsze stawiała na wyjątkowy dodatek. Nic tak nie podkręca smaku.
Zupa kalafiorowa często gości na moim stole. Domownicy ją lubią, ale teraz nie mogą się jej po prostu nachwalić. Powodem jest dodatek, który trafia do tej smacznej zupy. Ugotuj ją według tego przepisu.
Jak wiosenno-letnia zupa to tylko z przepisem Anny Starmach. Poznaj jej łatwy sposób i według niego ugotuj zupę koperkową. Jej doskonały smak zachwyci całą rodzinę na tyle, że poproszą o niejedną dokładkę.
Jaka potrawa będzie najlepsza na upały? Biały chłodnik pełen ogórków, rzodkiewek i szczypiorku. Taka chłodna zupa zaspokoi apetyt i orzeźwi w gorący dzień. Robię ją raz- dwa i równie szybko znika z talerzy. Polecam każdemu przepis, który już stał się hitem.
Wypróbuj świetny przepis, z którym zgubisz zbędne kilogramy. Odchudzanie nigdy nie było tak proste, a przede wszystkim smaczne. Ugotuj tę zupę i o wszystkich jej zaletach przekonaj się sama. Efekt chudnięcia gwarantowany.
Zupa ogórkowa może być jeszcze smaczniejsza. Wystarczy dodać do niej 1 niespodziewany składnik. Ten sposób dostałem od znajomej i teraz korzystam z niego nieustannie. Czytaj dalej, a chętnie się nim z tobą podzielę.
Co zrobić z koncentratu pomidorowego i ryżu? Zupę pomidorową, czy raczej gołąbki? W tym przepisie łączymy te dwa światy. Efektem jest pyszna zupa o smaku gołąbków i równie jak ona sycąca.
Autorka kanału Magdalenkowe Frykasy pokazała sposób na zupę krem z bobu. Nie ma w tym przepisie nic niezwykłego prócz jednej rzeczy. No bo kto by pomyślał, żeby z bobu gotować zupę? Okazuje się, że to doskonały patent.
Szukasz inspiracji na letni obiad? Poznaj przepis na zupę z jabłek. Danie wydawać się może dziś nieco ekstrawaganckie, ale jego smak zachwyci każdego domownika. Taką zupę gotowało się w kiedyś bardzo często. Uważaj, bo ten smak uzależnia i wszyscy poproszą cię o dokładkę. Ugotuj ją i o jej zaletach przekonaj się sama.
Zupa szczawiowa to smak mojego dzieciństwa. Babcia gotowała ją najlepiej i dodawała do zupy składnik, który gwarantował ten niezapomniany smak. Polecam każdemu przepis na zupę szczawiową jak za dawnych lat.
Szparagi to uwielbiane przez wielu sezonowe warzywa o wszechstronnych zastosowaniach kulinarnych. Można przyrządzić na ich bazie między innymi lekką warzywną zupę o bardzo specyficznym aromacie. Jest bardzo prosta i niezwykle pyszna.
W wiosenno-letnim sezonie przypominamy o potędze zup jarzynowych. Są czymś więcej niż obiad. Są też wspaniałym składnikiem lekkiej diety i dawką witamin i mikroelementów tak potężną, że można traktować je niemal jak lekarstwo
Celebrytka, dietetyczka i trenerka pokazała przepis na zupę, który podobnie jak ona, wymyka się kategoriom. Jednocześnie warzywna i owocowa, ta zupa krem to sycący posiłek, który, mimo że słodki, można jeść bez wyrzutów sumienia.
Nie wiesz co zrobić z czerstwym chlebem? Przygotuj chłodnik, którego skład i nazwa zachęcają do skosztowania. Salmorejo smakuje dojrzałymi pomidorami i syci chlebem. Ten chłodnik jest idealny na lato. Lepszej zupy nie zjesz o tej porze roku.
Prosta zupa warzywna jest największym sprzymierzeńcem zdrowej diety i sycącą, łatwą do odgrzania potrawą świetną na lato. Można nagotować jej garnek na zapas. Zapewni to gotowe pierwsze danie albo pełny posiłek na lekki apetyt na kilka upalnych dni.
Youtuber Książulo odwiedził Kraków i bar Kantyna. W tym klimatycznym miejscu chciał spróbować wyjątkowej grochówki. Słowa właściciela lokalu mocno go zdziwiły.
Jeśli szukasz przepisu na smaczną i pożywną zupę, to dobrze trafiłeś. Polecam przepis na zupę pulpetową, która wystarczy za cały obiad. Pełna soczystych pulpetów, warzyw i smaku będzie sycącym daniem dla całej rodziny.
Polska kuchnia zupami stoi. Najwyraźniej z takiego założenia wyszli redaktorzy serwisu Taste Atlas przygotowując zestawienie najlepszych dań tego typu z naszego kraju. Ale jedna pozycja na liście zaskoczyła wszystkich, a zwłaszcza Polaków.
To tradycyjne danie kuchni śląskiej należało kiedyś do najważniejszych w repertuarze każdej gospodyni w regionie. Intensywny smak chleba i czosnku na tłustej bazie sprawia, że potrawa zaspokaja nasze podstawowe kulinarne gusta. Dla wielu to także smak nostalgiczny.
Zupa ze Śląska jest prawdziwym kulinarnym zaskoczeniem. Każdy, kto jej spróbuje, dziwi się, z czego robię tę zupę. Jednak zupa znakomicie smakuje, a zrobisz ją z zaledwie kilku składników.
Zapomnij o śmietanie do zupy kalafiorowej. Znana kucharka - Ewa Wachowicz - zabiela tę zupę inny składnikiem. Dzięki niemu jest delikatniejsza, a według opinii wielu smakoszy - nawet smaczniejsza. Wypróbuj zupę z tym składnikiem, a już nigdy nie będziesz robiła jej inaczej.
Pomysł na zupę mojej babci jest kulinarnym strzałem w 10! Danie zachwyca smakiem i jest wyjątkowo pożywne. Ta zupa ogórkowa z klopsikami i pachnącym koperkiem będzie smakować każdemu na obiad.
Ewa Wachowicz znalazła niezwykłe zastosowanie dla obierków z ziemniaków. Dodaje je do zupy, która przez to zmienia całkowicie swój charakter. Oczywiście, obierki nie nadają się do tego „z marszu”, a jedynie po odpowiednim przygotowaniu.
Znany youtuber Książulo znalazł nowy ciekawy obiekt gastronomiczny do recenzji. Jednak sprawa nie skończyła się dla niego dobrze. Zanim jeszcze przeszedł do konsumpcji, musiał najeść się wstydu i przełknąć karę od policji.
Typowa letnia „zupa z chwastów” może mieć wiele obliczy, nawet jeśli chwast do jej przygotowania jest ciągle ten sam. Tak jest w wypadku tej szczawiowej, ugotowanej z zachowaniem wszystkich zasad tradycyjnej sztuki kulinarnej.
Tomasz Strzelczyk zaprezentował nowy przepis na letnią zupę. Koniecznie musisz poznać jego patent i jej spróbować. Smak zachwyci każdego smakosza. Czytaj dalej i przekonaj się, jakie to proste.
Jaką zupę ugotować na obiad? Wiele osób powie, że pomidorową. Jednak ja gotuję zupełnie inną zupę. Robię ją na rosole, dodaję pyszne produkty, a efekt zdumiewa. Wychodzi sycąca zupa dla całej rodziny.