Upycham cytryny w słoiku i dodaję jeden składnik. To mój sposób na odporność, syrop z cebuli może się schować
Za oknami zalega śnieg, temperatura spadła sporo poniżej zera, czyli zima w pełni. A jak z twoją odpornością? Koniecznie spróbuj przepisu na syrop z cytryn. Jest lepszy nawet od tego z cebuli.
Zdrowie jest najważniejsze
Ze zdrowiem jest jak w słynnej fraszce. Doceniamy je dopiero wtedy, gdy je stracimy. Wtedy zastanawiamy się, gdzie zawiniliśmy, dlaczego w żaden sposób nie zapobiegliśmy chorobie. Aby takim rozważaniom zapobiec, wystarczy zwrócić się w stronę naturalnych sposobów i dzięki nim nie chorować.
Faworki siostry Anastazji są niemal legendarne. Dotarliśmy do kultowego przepisuCytryna i miód
Te dwa składniki gwarantują efekt, w postaci zbudowania odporności. Cytryna dostarczy potrzebnej w zimowym czasie witaminy C, a miód ma działanie antybakteryjne. Przyczyni się to podczas leczenia przeziębienia i gardła.
Składniki:
- 2 duże cytryny
- 200 g miodu
Sposób na podwyższenie odporności
Przygotowanie zacznij od dokładnego umycia i wyszorowania cytryn. Zwróć uwagę, że faktura skórki jest porowata i zalega w niej najwięcej brudu. Cytrynę pokrój na plastry o grubości 5 mm i upchaj ciasno w litrowym słoiku. Całość zalej płynnym miodem. Najlepiej sprawdzi się miód wielokwiatowy lub lipowy.
Słoik zakręć i odstaw w zacienionym miejscu na 12 godzin, aby z połączenia składników powstał syrop. Po tym czasie możesz rozpocząć, budowanie odporności. W tym celu do kubka włóż, zalany miodem plaster cytryny. Łyżką nabierz miód i dodaj do kubka. Całość zalej gorącą wodą. Ten wywar pomoże także, na przeziębienie oraz na chore gardło. Przeczytaj, dlaczego faworki siostry Anastazji są legendarne oraz jak zrobić rozgrzewającą zupę w 30 minut.