Weź ziemię doniczkową i wsadź do piekarnika. Efekt powala na kolana
Czy ziemia w twoich doniczkach ma biały nalot? To oznaka pleśni, która zagraża domowym roślinom. Poznaj patent, a w łatwy sposób pozbędziesz się zainfekowanej gleby i ochronisz rośliny doniczkowe. Czytaj dalej, a poznasz wszelkie szczegóły.
Ziemia i piekarnik, czyli niecodzienne połączenie
Czasami zdarza się nam przelać domowe rośliny, a w doniczkach dochodzi do zakażenia pleśnią. W takiej sytuacji zakażona ziemia jest podatna na rozwój grzybów lub innych szkodników, które uniemożliwiają poprawny rozwój rośliny. Sytuacja, choć trudna jest łatwa do rozwiązania.
Okazuje się, że w walce z pleśnią skuteczny okazuje się piekarnik, który każdy z nas ma w swojej kuchni. O tym, dlaczego ten patent jest skuteczny oraz jak go wykorzystać, dowiesz się z dalszej części artykułu. Pleśń już nigdy nie zagrozi twoim roślinom.
Weź tarkę i zmrożoną pierś z kurczaka. Wyjdzie z tego przysmak, który pokocha twoja rodzinaCo daje ziemia z piekarnika?
Patent na pozbycie się pleśni z ziemi polega na użyciu piekarnika. Wysoka temperatura urządzenia ma sprawić, że gleba, co prawda ulegnie wyjałowieniu, ale dzięki temu pozbędziesz się szkodliwych grzybów oraz innych szkodników.
Patent należy stosowań nawet wobec ziemi kupionej w sklepie. W niej również może znajdować się pleśń, która zaszkodzi roślinom. Sposób jest bardzo prosty, a o tym, jak ocalić ziemię, dowiesz się z dalszej części artykułu.
Piekarnik nie tylko do pieczenia ciast, ale i ziemi
Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż na niej skażoną ziemię, a następnie skropl ją wodą. Przemieszaj i w razie potrzeby ponownie zwilż ją. Gleba powinna być wilgotna, ale nie mokra. Piekarnik rozgrzej do 90 stopni.
Blachę z ziemią włóż do piekarnika i piecz ją przez 30 minut. W trakcie pieczenia przemieszaj ją kilka razy. Po upłynięciu pół godziny wyjmij blachę ziemią i pozostaw ją do wystygnięcia. Gdy przestygnie wsyp ją do doniczek i wsadź rośliny.
Sprawdź także przepis na doskonałe kotlety oraz dowiedz się, jakie ciasto przygotować na deser.