Wydrąż chleb i wypełnij tym nadzieniem. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Nie rób kanapek. Lepiej wydrążyć chleb i wypełnić go przepysznym farszem. To świetna przekąska nie tylko na imprezę, ale też na śniadanie, czy kolację. Robi się ją bardzo szybko, a w dodatku kosztuje grosze.
Zaskakujący sposób na chleb
Kiedy moja bliska znajoma podała chleb w taki sposób, byłem bardzo zaskoczony. Wystarczył jeden kęs i już wiedziałem, że taki chleb będę podawał swoim gościom. Jest przepyszny za sprawą nadzienia.
W dodatku to zdecydowanie lepszy wybór na śniadanie niż kanapki, które szybko wysychają i mogą być nudne. Wypróbuj przepis poniżej, a nie zawiedziesz się. To także bardzo tani sposób, na pyszne śniadanie.
Chleb musi być świeży
Najważniejszym i podstawowym składnikiem tej smakowitej przekąski jest chleb. Zadbaj, aby był smaczny. Przede wszystkim musi być świeży i chrupiący. Wszystkie potrzebne składniki na farsz znajdziesz na liście poniżej. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Rezept hub, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 1 bochenek chleba
- 250 g twojej ulubionej szynki
- 1 mały ogórek szklarniowy
- 1 cebula
- 1 czerwona papryka
- 150 g serka śmietankowego
- pieprz
- sól
Przepis na faszerowany chleb
Odetnij piętkę chleba. Następnie wydrąż z niego miękisz, czyli miękką część chleba . Szynkę pokrój w drobną kostkę. Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz w kostkę i drobno posiekaj w kostkę .
Pokrojone składniki przełóż do miski. Dodaj serek waniliowy. Przypraw pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki mogły się ze sobą połączyć .
Gotowy farsz przełóż do wydrążonego chleba. Zawiń go w folię spożywczą i umieść na 1 godzinę do lodówki . Po tym czasie krój chleb na szerokie kanapki i zajadaj się tą niezwykłą przekąską. Sprawdź, jaką zupę dietetyk poleca kobietom po 50 oraz zobacz, co możesz zrobić ze słonych paluszków i czekolady .