Smakosze.pl Przepisy Wydrąż chleb i wypełnij tym nadzieniem. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego
Fot. YouTube/Rezept hub

Wydrąż chleb i wypełnij tym nadzieniem. Dawno nie jadłem czegoś tak pysznego

5 marca 2024
Autor tekstu: Maciej Jurczyk

Nie rób kanapek. Lepiej wydrążyć chleb i wypełnić go przepysznym farszem. To świetna przekąska nie tylko na imprezę, ale też na śniadanie, czy kolację. Robi się ją bardzo szybko, a w dodatku kosztuje grosze.

Zaskakujący sposób na chleb

Kiedy moja bliska znajoma podała chleb w taki sposób, byłem bardzo zaskoczony. Wystarczył jeden kęs i już wiedziałem, że taki chleb będę podawał swoim gościom. Jest przepyszny za sprawą nadzienia.

W dodatku to zdecydowanie lepszy wybór na śniadanie niż kanapki, które szybko wysychają i mogą być nudne. Wypróbuj przepis poniżej, a nie zawiedziesz się. To także bardzo tani sposób, na pyszne śniadanie.

wydrązanie chleba.jpg
Fot. YouTube/Rezept hub
Te wielkanocne pierogi zachwyciły Roberta Makłowicza. Są znane w jednym regionie Polski

Chleb musi być świeży

Najważniejszym i podstawowym składnikiem tej smakowitej przekąski jest chleb. Zadbaj, aby był smaczny. Przede wszystkim musi być świeży i chrupiący. Wszystkie potrzebne składniki na farsz znajdziesz na liście poniżej. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Rezept hub, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.

Składniki:

  • 1 bochenek chleba
  • 250 g twojej ulubionej szynki
  • 1 mały ogórek szklarniowy
  • 1 cebula
  • 1 czerwona papryka
  • 150 g serka śmietankowego
  • pieprz
  • sól

Przepis na faszerowany chleb

Odetnij piętkę chleba. Następnie wydrąż z niego miękisz, czyli miękką część chleba . Szynkę pokrój w drobną kostkę. Paprykę i ogórka umyj i pokrój w kostkę. Cebulę obierz w kostkę i drobno posiekaj w kostkę .

Pokrojone składniki przełóż do miski. Dodaj serek waniliowy. Przypraw pieprzem oraz solą. Całość dokładnie wymieszaj, aby wszystkie składniki mogły się ze sobą połączyć .

Gotowy farsz przełóż do wydrążonego chleba. Zawiń go w folię spożywczą i umieść na 1 godzinę do lodówki . Po tym czasie krój chleb na szerokie kanapki i zajadaj się tą niezwykłą przekąską. Sprawdź, jaką zupę dietetyk poleca kobietom po 50 oraz zobacz, co możesz zrobić ze słonych paluszków i czekolady .

farsz do chleba.jpg
Fot. YouTube/Rezept hub
Wystarczy 1 czynność, a placki ziemniaczane nie ściemnieją. Tak robią najlepsi kucharze
To najlepszy przepis na jajka faszerowane, w tym roku podam je na Wielkanoc. Jeden dodatek zaskoczy każdego
Obserwuj nas w
autor
Maciej Jurczyk

Redaktor portalu Smakosze.pl. Absolwent kulturoznawstwa, a obecnie student 
dziennikarstwa Uniwersytetu Wrocławskiego. Jest fanem dobrego jedzenia, a nowych
smaków poszukuje podczas wakacyjnych podróży. Chcąc poznać tajniki japońskiej kuchni,
dwa lata przepracował w gastronomii, gdzie zdobył kulinarne doświadczenie. W kuchni
najbardziej ceni sobie minimalizm, dokładność oraz niezwykłe kompozycje smaków.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: jakub.kossakowski@smakosze.pl
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy