To najlepszy przepis na jajka faszerowane, w tym roku podam je na Wielkanoc. Jeden dodatek zaskoczy każdego
Na wielkanocnym stole nie może zabraknąć faszerowanych jajek. To najlepszy wybór na święta. Smak spodoba się całej twojej rodzinie. Przepis jest banalnie prosty, o czym przekonasz się już za chwilę.
Te jajka muszą pojawić się na Wielkanoc
Przepis na te faszerowane jajka odkryłem niedawno. Wiem jednak, że w tym roku pojawią się u mnie na Wielkanoc. Wyglądają niesamowicie i tak też smakują. Najlepsze jest jednak to, że ich przygotowanie trwa kilkanaście minut, a potrzebne składniki nie są drogie.
Oczywiście najważniejsze są jajka, ale nie tylko. Za chwile przekonasz, że ważny jest także inny składniki. Może być sporym zaskoczeniem, ale w połączeniu z resztą stanowi ciekawe połączenie.
Ile kosztuje organizacja I komunii w Polsce? Ceny zaczynają się od 10 tys. zł Te wielkanocne pierogi zachwyciły Roberta Makłowicza. Są znane w jednym regionie PolskiJeden dodatek jest zaskakujący
Oprócz jajek będziesz potrzebowała składników z listy poniżej. Zaskoczeniem jest dodatek w postaci szynki. Podobny przepis możesz znaleźć na kanale Henia Foks, skąd pochodzą zdjęcia umieszczone w tym artykule.
Składniki:
- 3 jajka
- 50 g twojej ulubionej szynki w plastrach
- 40 g tartego chrzanu
- 100 ml śmietany 30%
- pieprz
- sól
Przepis na faszerowane jajka
Rozpocznij od ugotowania jajek na miękko. Starty chrzan przełóż do miski. Dodaj śmietanę i wymieszaj na jednolity sos. Część sosu wyłóż na półmisek, a resztę pozostaw w misce.
Plastry szynki pokrój w małą kostkę i przełóż je do miski z sosem. Dokładnie wymieszaj. Ugotowane jajka przekrój na pół. Każdą połówkę ułóż na talerzu z sosem żółtkiem do góry.
Na wierzch każdego jajka nałóż farsz z szynki i sosu. Całość obcym solą oraz pieprzem i gotowe. Tak przygotowanie danie zaskoczy całą rodzinę. Sprawdź, jak zrobić racuchy z przepisu znanego blogera oraz wypróbuj przepis na fantastyczne ciasto.