Smakosze.pl

YouTube/@Thaitrick

Wystarczą 2 widelce i gumka recepturka. Szkoda, że wcześniej nie znałam tej sztuczki

23 Września 2023

Autor tekstu:

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Czy wiecie, co się stanie, gdy połączymy dwa widelce gumką recepturką? Uzyskamy bardzo przydatne narzędzie w kuchni. Warto skorzystać z tej skutecznej sztuczki. Często z niej korzystam i żałuję, że wcześniej jej nie znałam. Ułatwiłaby mi bardzo życie w kuchni.

Przydatne sztuczki, czyli łatwe gotowanie

Czy zdarza się wam, że brakuje nagle jakiegoś sprzętu lub narzędzia w kuchni? Ja często miewałam takie sytuacje właśnie podczas gotowania. W najmniej oczekiwanym momencie potrzebujesz, czego co ci pomoże w gotowaniu, czy smażeniu. Jednak jak na złość nic takiego nie masz pod ręką.

Takie sytuacje w kuchni potrafią nieco popsuć humor i skomplikować trochę czynność, którą wykonujemy. Jednak okazuje się, że z prostych narzędzi, które już mamy w kuchni możemy zrobić bardzo przydatny sprzęt. Wystarczy chwila i gotowe. Polecam sztuczkę z użyciem dwóch widelców i gumki recepturki. Będziecie nią zachwyceni!

sztuczka kuchenna
YouTube/@Thaitrick
placki z dyni

To najlepsze placki jakie jadłam. Przy nich ziemniaczane mogą się schować, przepis dostałam od sąsiadki

CZYTAJ DALEJ

Dwa widelce i gumka recepturka, czyli super sztuczka

Sztuczki potrafią nam nieco ułatwić gotowanie. Warto z niektórych korzystać, bo dzięki nim różne czynności w kuchni staną się dużo prostsze. Taką sztuczką jest właśnie użycie dwóch widelców i gumki recepturki. Wystarczy odwrócić widelce ząbkami od siebie, tak by stykały się tyłem i związać je gumkami recepturkami.

Ten prosty i szybki zabieg spowoduje, że powstaną szczypce. Możemy nimi doskonale i używać takich szczypców podczas przewracania mięs i kiełbasek na grillu. Jednak to nie wszystko. Te szczypce możemy użyć podczas przewracania różnych produktów na patelni.

Sztuczki kuchenne, czyli zrób szczypce

Sztuczki kuchenne bywają dużym ułatwieniem w naszej kuchni. Często z dwóch widelców i gumki recepturki robię sztućce. Używam ich podczas smażenia kotletów i ryb na patelni. Gdy nagle brakuje mi czegoś, czym przewrócę smażone produkty, to sięgam po widelce i gumkę recepturkę. 

Mam je zawsze pod ręką i robię z nich szczypce. To bardzo pomoce narzędzie w kuchni. Nawet żałuję, że wcześniej nie znałam tej sztuczki kuchennej. Polecam ją wszystkim, bo jest skuteczna i warto z niej korzystać. Pisaliśmy o sztuczce z papierem do pieczenia i wodą. Polecaliśmy sztuczkę z widelcami i kurczakiem. 

sztuczka kuchenna
YouTube/@Thaitrick
sos z kurek

Tak sos z kurek robiła moja kochana babcia. Jedna porada jest bezcenna, korzystam z niej od lat

CZYTAJ DALEJ
Błyskawiczne śniadanie z jajek

To śniadanie robię zawsze w zaledwie 10 minut. Potrzebuję tylko 3 składników, danie smakuje obłędnie

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Porady

Jak pierogi to tylko smażone. Ten sposób ma same zalety
Czytaj więcej >

Porady

Prosty trik i masz najlepszą polewę do ciast. Czekolada zawsze będzie lśniąca i twarda
Czytaj więcej >

Porady

Całe życie źle odcedzałam makaron. Te 2 patenty są niesamowite, każdy powinien je znać
Czytaj więcej >

Porady

Gessler: Uwaga na śledzie! Może skończyć się w szpitalu
Czytaj więcej >

Porady

Nasza rada: jaja przed świętami kupuj na zapas. Możesz sporo oszczędzić
Czytaj więcej >

Porady

Na ratunek pierogom! 5 sprawdzonych sposobów, kiedy coś pójdzie źle
Czytaj więcej >
Katarzyna Rachańska-Płaczek

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Porady

Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Korzystasz z kas samoobsługowych w Biedronce? Naciśniesz ten przycisk i zapłacisz więcej za zakupy
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Nigdy nie dodawaj tego do bigosu. Przez ten składnik świąteczny przysmak będzie do niczego
Czytaj więcej >
Porady

Emilia Maciejewska-Latosińska

Eksperci biją na alarm. Przez ten drobiazg smażona ryba kompletnie traci smak
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najpierw zamrażamy cytryny, a potem ścieramy je na tarce. To nasz rodzinny patent, każdy powinien tak robić
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Najgorszy błąd popełniany podczas robienia sałatki jarzynowej. Wszystko przez jeden dodatek
Czytaj więcej >
Porady

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Już nie moczę suszonych grzybów w wodzie. Mam 100 razy lepszy patent
Czytaj więcej >