Smakosze.pl

Materiał YouTube z kanału Szybko Smaczne

To śniadanie robię zawsze w zaledwie 10 minut. Potrzebuję tylko 3 składników, danie smakuje obłędnie

22 Września 2023

Autor tekstu:

Aleksandra Proch

Nie masz czasu rano na robienie śniadania? W pomocą przyjdzie poniższy przepis. Z zaledwie 3 składników wyczarujesz smaczne i pożywne danie. To idealny pomysł zarówno w tygodniu, jak i na weekend.

Śniadanie z jajek to najlepszy sposób na początek dnia

Śniadanie jako pierwszy posiłek w ciągu dnia musi być solidne i sycące. Powinno zapewnić na energię niezbędną do rozpoczęcia aktywności. Nie od dziś wiadomo, że najlepiej w tej roli sprawdzają się jajka. Z naszym przepisem przygotujesz je tak szybko, jak nigdy wcześniej.

Jajka najczęściej spożywamy na twardo lub jako jajecznicę. Niektórzy cenią sobie je w postaci sadzonej. Te propozycje są pyszne, jednak my mamy coś znacznie lepszego. To śniadanie z jajek w 5 minut szybko stanie się twoim ulubionym.

surowe jajka.jpg
Canva / Yana Gavoronskaya
koszt zakupów w sklepach

Znamy najtańszą sieć sklepów w Polsce. Najnowsze badania nie kłamią, Biedronka dopiero na 3 miejscu

CZYTAJ DALEJ

Przepis na wyśmienite śniadanie z jajek

Składniki:

  • 3 jajka
  • 1-2 pomidory
  • szczypiorek
  • odrobina oleju do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

Jak zrobić błyskawiczne i pożywne śniadanie z jajek?

Pomidory do śniadania umyj i pokrój w plastry. Na patelni rozgrzej odrobinę oleju. Na tłuszczu rozłóż równą warstwą warzywa i podsmażaj przez 2 minuty z każdej strony.

Jajka na śniadanie rozkłóć w osobnej miseczce. Dopraw je do smaku sola i pieprzem. Następnie zalej nimi podsmażone pomidory. Całość trzymaj na ogniu pod przykryciem przez ok. 4 minuty.

W międzyczasie posiekaj szczypiorek do śniadania. Zdejmij pokrywkę i posyp nim potrawę. Kiedy jajka będą już dobrze ścięte, zdejmij je z patelni. Podawaj od razu, póki są gorące. Pyszne śniadanie możesz wzbogacić odrobiną aromatycznego sera . Te produkty lepiej na śniadanie sobie odpuścić .

omlet z pomidorami.jpg
Canva / oanalualin
wywar św. Hildegardy

Wszyscy mają katar, a ja się nim nie przejmuję. Na odporność codziennie piję wywar św. Hildegardy

CZYTAJ DALEJ
obiad na piątek

Smażę tę rybę w każdy piątek. Mąż i dzieci zajadają aż się uszy trzęsą, mój sekret to panierka

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Owsianka z tym dodatkiem doda energii na cały dzień. Ten produkt znajdziesz w swojej kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Przepis na tę sałatkę z winogronem dostałam od kuzynki. Smakuje mi bardziej niż jarzynowa lub gyros
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie znam prostszego przepisu na ciasto. Jest tak pyszne, że robię je co tydzień, zawsze się udaje
Czytaj więcej >

Przepisy

Pokażę Wam, jak z takiego kawałka mięsa ugotować schab po cygańsku z pieczarkami i papryką
Czytaj więcej >

Przepisy

To najlepszy przepis na racuchy jaki znam. Z tym dodatkiem wychodzą idealnie i nie piją tłuszczu
Czytaj więcej >

Przepisy

Strzelczyk wziął mięso i zrobił coś lepszego od kotletów mielonych. To idealny pomysł na obiad
Czytaj więcej >
Aleksandra Proch

Redaktorka portalu Smakosze.pl. Gotować lubiłam od najmłodszych lat, kiedy to z ochotą pomagałam mamie w kuchni. Nowe smaki chętnie odkrywam w czasie wakacyjnych wojaży. W wolnych chwilach zajmuję się muzyką oraz jeżdżę na rowerze górskim. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Przepisy

Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >
Przepisy

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Z 1 słoika powideł gotuję garnek zupy powidłowej. Na święta to zawsze hit w moim domu
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Robię to na obiad w każdy piątek. Mąż i dzieci uwielbiają tę zapiekankę, zawsze chcą dokładki
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Lewandowska nie dodaje jabłka do barszczu czerwonego. Stawia na owoce, których nikt nie bierze pod uwagę
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Dodaję do jajecznicy nietypowe warzywo. Zdaniem moich bliskich smakuje jak z restauracji
Czytaj więcej >
Przepisy

Monika Dec

Przepis na tę surówkę z selera dostałam od cioci. Dała mi ciekawą wskazówkę
Czytaj więcej >
Przepisy

Emilia Maciejewska-Latosińska

Są lepsze niż pampuchy, pyzy i parowańce. Mam sekretny przepis zawodowej chińskiej pierogarki
Czytaj więcej >