Zapomnij o zwykłym gotowaniu kapusty na gołąbki. Jest 100 razy lepszy sposób
Gołąbki zrobisz jeszcze szybciej. Poznaj sposób na gotowanie kapusty, a przyspieszysz proces przygotowania ulubionego dania. Zwykły garnek i kuchenka pójdzie w odstawkę. Jak więc gotować kapustę?
Kapusta na gołąbki to podstawa
Kapusta, obok farszu, jest niezastąpionym składnikiem tradycyjnych gołąbków. Liście warzywa nadaje daniu formę, ale też smak. Niestety, kapusta wymaga długotrwałego gotowania, a to zabiera sporo czasu podczas przygotowania obiadu dla rodziny.
Na całe szczęście istnieje sposób, który przyspieszy zrobienie gołąbków. Poznaj metodę, a będziesz stosować ją za każdym razem.
Weź torebki od herbaty i włóż je do buta. Ten patent to prawdziwe złotoGołąbki zrobisz szybciej
Swój sposób na gotowanie kapusty przedstawił prowadzący kanał DAMIAN KUCHNIA OD KUCHNI, skąd pochodzą również zdjęcia użyte w artykule. Domorosły kucharz do gotowania warzywa wykorzystuje… mikrofalę. Trzeba przyznać, że urządzenie może dziwić, ale z całą pewnością nie można odmówić mu tego, że przyspieszy gotowanie. O tym, jak to zrobić, dowiesz się z instrukcji umieszczonej poniżej.
Jak gotować kapustę na gołąbki?
Kapustę obierz z zewnętrznych liści, a następnie wytnij z niej głąb i dokładnie umyj warzywo. Główkę kapusty umieść w mikrofali. Czas pracy urządzenia ustaw na 5 minut. Po tym czasie obróć warzywo i grzej je przez kolejne 5 minut.
Wyciągnij kapustę z mikrofali i zacznij obierać jej liście, które powinny odchodzić od główki bez najmniejszego problemu. Teraz wystarczy zawinąć farsz w liście i w szybki sposób przygotować znakomite gołąbki.
Sprawdź także przepis na nietypowy deser z marchewki oraz wypróbuj przepis na gołąbki z zaskakującym farszem.