Zaskakujące wyznanie Magdy Gessler na temat rosołu
Bez wątpienia rosół jest jedną z najbardziej kultowych zup w naszej rodzimej kuchni. Magda Gessler wypowiedziała się na temat specjału przygotowanego na bazie kurczaka. Restauratorka twierdzi, że jej rosół wypada znacznie lepiej.
Rosół od Magdy Gessler
Magda Gessler niejednokrotnie wywoływała konsternację wśród smakoszy. Niedawno wspominaliśmy o wysokich cenach w delikatesach U Fukiera, które należą do gwiazdy. Jakiś czas temu Magda Gessler otworzyła nowy lokal, w którym sprzedaje dania obiadowe w słoikach i ciasta. Nie mogło oczywiście zabraknąć rosołu.
Okazuje się, że rosół od słynnej restauratorki może kosztować nawet 60 złotych za słoik. Nie da się ukryć, że jest to bardzo wysoka cena . Zwłaszcza że przeważnie rosół kojarzy nam się głównie z tanim daniem. Magda Gessler wyjaśniła, skąd wzięła się tak wysoka kwota.
Nie od dziś wiadomo, że Magda Gessler korzysta tylko z najlepszych jakościowo składników. Rosół nie jest tutaj wyjątkiem. Wypowiedź restauratorki sugeruje, że tania wersja zupy na bazie kurczaka nie dorównuje jej specjałowi .
U innych w rosołach jest kostka rosołowa, skrzydełko, włoszczyzna. A ja daję pół kapusty, osiem marchewek, siedem pietruszek, dwa duże selery, 10 opalonych cebul, cztery pory, ogony wołowe, kaczkę, ale na pewno nie kurczaki — powiedziała Magda Gessler w rozmowie z Gazetą Wyborczą, przytaczaną przez portal Super Express.
(Canva / Junko)
Wyjątkowy rosół od Magdy Gessler
Trzeba przyznać, że rosół przygotowany z takich frykasów musi swoje kosztować. Jednak nie tylko one wpłynęły na cenę zupy. Magda Gessler wskazała jeszcze jedną przyczynę. Restauratorka stwierdziła, że popularne sieci fast food mocno wzbogaciły się na pandemii. W jej ocenie Polacy powinni móc zarobić na swojskich specjałach .
Nie można zaprzeczyć, że Magda Gessler ma sporo racji. Restauracje i tak mocno ucierpiały w trakcie pandemii . W związku z tym wyższe ceny nie powinny nikogo dziwić. Nie zmienia to jednak faktu, że nie każdy może pozwolić sobie na rosół od Magdy Gessler.
Smakowity rosół od słynnej restauratorki może i nie należy do najtańszych, lecz zawarte w nim składniki z pewnością sprawiają, że należy on do grona wyjątkowych specjałów . Mieszanka różnych mięs i warzyw może przekonać do siebie nawet najbardziej wybrednych smakoszy.
Nie można zapomnieć również tym, że Magda Gessler najpewniej sprzedawałaby swój rosół taniej, gdyby cena odstraszała klientów. Najwidoczniej taka sytuacja nie ma miejsca i zupa cieszy się zainteresowaniem. Zawsze możemy samodzielnie przygotować rosół zgodnie z przepisem słynnej restauratorki .
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: Super Express; O2