Smakosze.pl
Magda Gessler i nowości w jej delikatesach

Jakub Kaminski/East News; Canva / The Olga Niekrasova Collection

Drogie nowości w ofercie Delikatesów u Fukiera

5 Maja 2021

Autor tekstu:

Jakub Kossakowski

Udostępnij:

Magda Gessler jest niekwestionowanym autorytetem, jeśli chodzi o kulinaria. Aktualnie wiele restauracji nie radzi sobie z obowiązującymi obostrzeniami. Cześć z nich musiała zakończyć działalność. Lokal Magdy Gessler funkcjonuje jako delikatesy, w których można dostać rozmaite smakołyki. Wśród nich znajdziemy między innymi niezwykle kosztowny chleb. Jakich cen możemy się spodziewać U Fukiera?

Nie da się ukryć, że Magda Gessler zna się na kuchni jak mało kto. Od dłuższego czasu smakosze mogą na własnym podniebieniu przekonać się o tym, z jaką starannością przygotowywane są dania w jej restauracjach. Wszystko za sprawą Delikatesów U Fukiera.

Magda Gessler wprowadza kosztowne nowości do swoich delikatesów

Bez wątpienia Magda Gessler jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych restauratorek w Polsce. Popularność zyskała między innymi za sprawą programu Kuchenne Rewolucje, który przyciąga przed szklane ekrany liczne grono smakoszy.

Niedawno wspominaliśmy o tym, jakie sekrety zdradziła Magda Gessler w swojej biografii. Dziś przyjrzymy się ofercie dostępnej w Delikatesach U Fukiera. Okazuje się, że pojawiły się tam nowe specjały, które mogą zaskakiwać ceną.

Magda Gessler do oferty swoich delikatesów wprowadziła chleb. Zgodnie z informacjami opublikowanymi na portalu Dla Handlu kilogram pieczywa kosztuje średnio około 5 złotych. U Fukiera chleb jest znacznie droższy. Niektórzy mogliby za taką kwotę przyrządzić obiad dla całej rodziny.

Mało kto spodziewałby się, że kilogram chleba może kosztować aż 35 złotych. Właśnie tyle przyjdzie nam zapłacić za smakołyk z Delikatesów U Fukiera. Co prawda przygotowuje się go na zakwasie z mąki żytniej, a Magda Gessler nadzoruje cały proces. Jednak nadal kwota może przyprawić o zawrót głowy.

(Canva / The Olga Niekrasova Collection)

Co jeszcze dostaniemy U Fukiera?

Wśród nowości w delikatesach Magdy Gessler możemy znaleźć takie smakołyki jak barszcz biały na zakwasie. Za 900 ml przepysznej zupy zapłacimy 49 złotych. Nie jest to z pewnością najniższa cena i nie każdy może sobie pozwolić na taki wydatek.

Delikatesy U Fukiera wprowadziły do sprzedaży również suszone kapelusze borowików. 25 g specjału wyceniono na 29 złotych. Trochę mniej zapłacimy za białą kiełbasę cielęco-wieprzową. Mięsny przysmak o masie 500 g kosztuje 22 złote.

W lokalu, za który odpowiada Magda Gessler możemy nabyć także zestawy smakołyków. Ich ceny mogą mocno zaskoczyć wielbicieli kulinariów. Za Zestaw Wspomnienie Staromiejskie przyjdzie nam zapłacić 429,50 złotych. Co na jego temat napisała Magda Gessler?

Ten zestaw to wyjątkowe, przedwojenne, polskie i warszawskie smaki. Idealny pomysł na prezent dla najbliższych i nie tylko! Puszysty pasztet, który nauczyła mnie robić moja babcia, flaki gotowane na giczach cielęcych, ćwikła na najlepszych burakach i chrzan prawdziwie ostry, tarty u mnie U Fukiera, i wiele, wiele więcej — głosi wpis opublikowany na stronie Delikatesów U Fukiera, pod którym podpisała się Magda Gessler. Co wchodzi w skład zestawu?

  • Staropolski smalec z chrupiącymi skwarkami 235 ml

  • Pierś z kaczki wędzona

  • Baleron wiejski wędzony 0,5 kg

  • Słonina wędzona 0,5 kg

  • Pasztet z dziczyzny i grzybów 0,5 kg

  • Flaki po warszawsku na giczach cielęcych 900 ml

  • Solianka 900 ml

  • Bigos złoty na winie 900 ml

  • Ogórki kiszone moje ulubione 900 ml

  • Kapusta kiszona tradycyjnym sposobem 900 ml

  • Podgrzybki marynowane 350 ml

  • Ćwikła u nas tarta z chrzanem 235 ml

  • Surówka z buraków słodko-kwaśna 235 ml

  • Chrzan tarty 235 ml

Trzeba przyznać, że jest to sporo smakołyków. Jednak mało który smakoszy wydałoby na nie ponad 400 złotych. Znacznie taniej wychodzi samodzielne przygotowywanie posiłków. Niedawno przedstawialiśmy przepis Jakuba Kuronia na obłędne kotlety mielone.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: delikatesy.ufukiera.pl; Dla Handlu

Zapraszamy na nasz Instagram

Jakub Kossakowski

Jestem absolwentem takich kierunków studiów jak psychopedagogika kreatywności i edukacja międzykulturowa. Fascynuje mnie otaczający świat, który najlepiej można poznać dzięki nauce. Za swoją pasję uznaję kulturę i sztukę. Głównie tą dotyczącą fonii i obrazu. Kulinaria również odgrywają istotną rolę w moim życiu i chętnie eksperymentuję w kuchni. Wcześniej pisałem treści dla portalu Pikio. Od jakiegoś czasu jestem związany z redakcją Smakoszy. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Produkty

Luksusowy sprzęt kuchenny w ofercie Lidla

Czytaj więcej >

Produkty

Jak rozpoznać dobre oscypki?

Czytaj więcej >

Produkty

Gdzie na grzyby we wrześniu?

Czytaj więcej >
Vibovit jest jednym ze smaków dzieciństwa

Produkty

Niezapomniany smak dzieciństwa: Vibovit

Czytaj więcej >
Kartacze są przepyszne

Produkty

Niezawodny przepis na kultowe kartacze

Czytaj więcej >

Produkty

GIS ostrzega przed partiami lodów z Biedronki

Czytaj więcej >