Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

śledzie w słoikach
Śledzie proboszcza to hit nad hity. Szkoda, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Zatkany zlew
Zapomnij o krecie, wsyp to do odpływu i zalej. Usuniesz zapach i odetkasz rury
Gotowanie ziemniaków
Nie ma gorszego momentu na solenie ziemniaków. Niszczy naczynia, rachunki drożeją
ksiązulo je zupę
Zamówił zupę z pomidorów w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Zjadł pierwszą łyżkę i od razu wypalił, co myśli
marchewka z groszkiem
Strzelczyk zdradził przepis na genialną marchewkę z groszkiem. 1 dodatek będzie niemałym zaskoczeniem
Biedronka
Zaczęło się rano we wszystkich Biedronkach. Dziś masło półdarmo, jutro tak tanio już nie będzie
smażenie naleśników
Dolewam kapkę do ciasta na naleśniki. W życiu nie jadłem lepszych
spożywanie naparu
Wsyp łyżeczkę do szklanki i zalej wrzątkiem. Pomoże na coś więcej, niż wysoki cholesterol
doniczka w piekarniku
Weź ziemię doniczkową i wsadź do piekarnika. Efekt powala na kolana
nieszpułka
Ten owoc dziesiątkami pochłaniały stare pokolenia. Dziś nikt nie pamięta
ciasteczka
Układam na blaszce i naciskam widelcem. Z 3 składników wychodzą ciasteczka na każdą okazję
danie
Po prostu wlej jogurt do wrzątku. Efekt nie z tej ziemi
stoisko z pieczywem
Pamiętaj o tym, kupując pieczywo w Biedronce. Przy kasie miło się zaskoczysz
restauracja w Głuchołazach
W restauracji w Głuchołazach wymowne sceny. Na sali rozbrzmiała smutna piosenka, a miasto tonie
mięso
Weź tarkę i zmrożoną pierś z kurczaka. Wyjdzie z tego przysmak, który pokocha twoja rodzina
jajka
Zanim wrzucisz jajka, dodaj 1 składnik. Skorupki nie będą pękać
kiszona czerwona kapusta
Ta kapusta jest wypakowana witaminami. Na zimę jak znalazł
karkówka
Układam na karkówce i zapiekam. Wolę te kotlety nawet od schabowych
ciasto wiewiórka
Na jesień rodzina wciąż mówi tym cieście. Piekę je dosłownie co weekend
rozgniecione ziemniaki
Ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Moja rodzina za tym szaleje
smażenie placków
Te proste placuszki to niebo w gębie. Robię je z przepisu babci
rosół w garnku
Polacy ciągle dodają to do rosołu. Najgorszy możliwy składnik
pokrojone grzyby
Nie sznurek, nie piekarnik, grzyby susz tylko tak. Patent zasługuje na medal
imbir
Zetrzyj korzeń, wsyp do wody i zagotuj. Napar ma takie właściwości, że będziesz pić codziennie
zupa jogurtowa
Wymieszaj żółtko z jogurtem i dodaj do rosołu. To poezja smaku, co z tego wychdzi
ziemniaki faszerowane
Wydrąż ziemniaka i zapiecz z mięsnym farszem. Ten, kto to wymyślił powinien dostać nagrodę
sałatka gyros
Już nie jarzynowa, natychmiast o niej zapomnij. Ta sałatka jest 100 razy lepsza
kotlety
Zwykłe schabowe i mielone już mi się przejadły. Spróbowałem nowych kotletów, zakochałem się po 1 kęsie
śledzie w słoikach
Maciej Jurczyk Śledzie proboszcza to hit nad hity. Szkoda, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Czytaj więcej >
Zatkany zlew
Przemysław Bociąga Zapomnij o krecie, wsyp to do odpływu i zalej. Usuniesz zapach i odetkasz rury
Czytaj więcej >
Gotowanie ziemniaków
Przemysław Bociąga Nie ma gorszego momentu na solenie ziemniaków. Niszczy naczynia, rachunki drożeją
Czytaj więcej >
ksiązulo je zupę
Przemysław Bociąga Zamówił zupę z pomidorów w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Zjadł pierwszą łyżkę i od razu wypalił, co myśli
Czytaj więcej >
marchewka z groszkiem
Maciej Jurczyk Strzelczyk zdradził przepis na genialną marchewkę z groszkiem. 1 dodatek będzie niemałym zaskoczeniem
Czytaj więcej >
Biedronka
Przemysław Bociąga Zaczęło się rano we wszystkich Biedronkach. Dziś masło półdarmo, jutro tak tanio już nie będzie
Czytaj więcej >
smażenie naleśników
Przemysław Bociąga Dolewam kapkę do ciasta na naleśniki. W życiu nie jadłem lepszych
Czytaj więcej >
spożywanie naparu
Maciej Jurczyk Wsyp łyżeczkę do szklanki i zalej wrzątkiem. Pomoże na coś więcej, niż wysoki cholesterol
Czytaj więcej >
doniczka w piekarniku
Maciej Jurczyk Weź ziemię doniczkową i wsadź do piekarnika. Efekt powala na kolana
Czytaj więcej >
nieszpułka
Katarzyna Rachańska Ten owoc dziesiątkami pochłaniały stare pokolenia. Dziś nikt nie pamięta
Czytaj więcej >
ciasteczka
Katarzyna Rachańska Układam na blaszce i naciskam widelcem. Z 3 składników wychodzą ciasteczka na każdą okazję
Czytaj więcej >
danie
Katarzyna Rachańska Po prostu wlej jogurt do wrzątku. Efekt nie z tej ziemi
Czytaj więcej >
stoisko z pieczywem
Maciej Jurczyk Pamiętaj o tym, kupując pieczywo w Biedronce. Przy kasie miło się zaskoczysz
Czytaj więcej >
restauracja w Głuchołazach
Katarzyna Rachańska W restauracji w Głuchołazach wymowne sceny. Na sali rozbrzmiała smutna piosenka, a miasto tonie
Czytaj więcej >
mięso
Katarzyna Rachańska Weź tarkę i zmrożoną pierś z kurczaka. Wyjdzie z tego przysmak, który pokocha twoja rodzina
Czytaj więcej >
jajka
Katarzyna Rachańska Zanim wrzucisz jajka, dodaj 1 składnik. Skorupki nie będą pękać
Czytaj więcej >
kiszona czerwona kapusta
Katarzyna Rachańska Ta kapusta jest wypakowana witaminami. Na zimę jak znalazł
Czytaj więcej >
karkówka
Maciej Jurczyk Układam na karkówce i zapiekam. Wolę te kotlety nawet od schabowych
Czytaj więcej >
ciasto wiewiórka
Przemysław Bociąga Na jesień rodzina wciąż mówi tym cieście. Piekę je dosłownie co weekend
Czytaj więcej >
rozgniecione ziemniaki
Maciej Jurczyk Ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Moja rodzina za tym szaleje
Czytaj więcej >
smażenie placków
Aleksandra Proch Te proste placuszki to niebo w gębie. Robię je z przepisu babci
Czytaj więcej >
rosół w garnku
Maciej Jurczyk Polacy ciągle dodają to do rosołu. Najgorszy możliwy składnik
Czytaj więcej >
pokrojone grzyby
Maciej Jurczyk Nie sznurek, nie piekarnik, grzyby susz tylko tak. Patent zasługuje na medal
Czytaj więcej >
imbir
Katarzyna Rachańska Zetrzyj korzeń, wsyp do wody i zagotuj. Napar ma takie właściwości, że będziesz pić codziennie
Czytaj więcej >
zupa jogurtowa
Przemysław Bociąga Wymieszaj żółtko z jogurtem i dodaj do rosołu. To poezja smaku, co z tego wychdzi
Czytaj więcej >
ziemniaki faszerowane
Katarzyna Rachańska Wydrąż ziemniaka i zapiecz z mięsnym farszem. Ten, kto to wymyślił powinien dostać nagrodę
Czytaj więcej >
sałatka gyros
Katarzyna Rachańska Już nie jarzynowa, natychmiast o niej zapomnij. Ta sałatka jest 100 razy lepsza
Czytaj więcej >
kotlety
Maciej Jurczyk Zwykłe schabowe i mielone już mi się przejadły. Spróbowałem nowych kotletów, zakochałem się po 1 kęsie
Czytaj więcej >
śledzie w słoikach
Śledzie proboszcza to hit nad hity. Szkoda, że wcześniej nie znałem tego przepisu
Zatkany zlew
Zapomnij o krecie, wsyp to do odpływu i zalej. Usuniesz zapach i odetkasz rury
Gotowanie ziemniaków
Nie ma gorszego momentu na solenie ziemniaków. Niszczy naczynia, rachunki drożeją
ksiązulo je zupę
Zamówił zupę z pomidorów w restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Zjadł pierwszą łyżkę i od razu wypalił, co myśli
marchewka z groszkiem
Strzelczyk zdradził przepis na genialną marchewkę z groszkiem. 1 dodatek będzie niemałym zaskoczeniem
Biedronka
Zaczęło się rano we wszystkich Biedronkach. Dziś masło półdarmo, jutro tak tanio już nie będzie
smażenie naleśników
Dolewam kapkę do ciasta na naleśniki. W życiu nie jadłem lepszych
spożywanie naparu
Wsyp łyżeczkę do szklanki i zalej wrzątkiem. Pomoże na coś więcej, niż wysoki cholesterol
doniczka w piekarniku
Weź ziemię doniczkową i wsadź do piekarnika. Efekt powala na kolana
nieszpułka
Ten owoc dziesiątkami pochłaniały stare pokolenia. Dziś nikt nie pamięta
ciasteczka
Układam na blaszce i naciskam widelcem. Z 3 składników wychodzą ciasteczka na każdą okazję
danie
Po prostu wlej jogurt do wrzątku. Efekt nie z tej ziemi
stoisko z pieczywem
Pamiętaj o tym, kupując pieczywo w Biedronce. Przy kasie miło się zaskoczysz
restauracja w Głuchołazach
W restauracji w Głuchołazach wymowne sceny. Na sali rozbrzmiała smutna piosenka, a miasto tonie
mięso
Weź tarkę i zmrożoną pierś z kurczaka. Wyjdzie z tego przysmak, który pokocha twoja rodzina
jajka
Zanim wrzucisz jajka, dodaj 1 składnik. Skorupki nie będą pękać
kiszona czerwona kapusta
Ta kapusta jest wypakowana witaminami. Na zimę jak znalazł
karkówka
Układam na karkówce i zapiekam. Wolę te kotlety nawet od schabowych
ciasto wiewiórka
Na jesień rodzina wciąż mówi tym cieście. Piekę je dosłownie co weekend
rozgniecione ziemniaki
Ułóż na blasze i rozgnieć szklanką. Moja rodzina za tym szaleje
smażenie placków
Te proste placuszki to niebo w gębie. Robię je z przepisu babci
rosół w garnku
Polacy ciągle dodają to do rosołu. Najgorszy możliwy składnik
pokrojone grzyby
Nie sznurek, nie piekarnik, grzyby susz tylko tak. Patent zasługuje na medal
imbir
Zetrzyj korzeń, wsyp do wody i zagotuj. Napar ma takie właściwości, że będziesz pić codziennie
zupa jogurtowa
Wymieszaj żółtko z jogurtem i dodaj do rosołu. To poezja smaku, co z tego wychdzi
ziemniaki faszerowane
Wydrąż ziemniaka i zapiecz z mięsnym farszem. Ten, kto to wymyślił powinien dostać nagrodę
sałatka gyros
Już nie jarzynowa, natychmiast o niej zapomnij. Ta sałatka jest 100 razy lepsza
kotlety
Zwykłe schabowe i mielone już mi się przejadły. Spróbowałem nowych kotletów, zakochałem się po 1 kęsie