Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

prosiaki
Przywiozłem z Podkarpacia przepis na proziaki. Przynajmniej raz w tygodniu robię je na kolację
sałatka
Niedawno wypróbowałem przepis na tę sałatkę. Jest tak dobra, że podam ją na Wielkanoc
miód w słoikach
Kupujesz miód? Już wkrótce zauważysz ogromną zmianę na etykietach
krojenie pieczonej szynki
Strzelczyk zna najlepszy sposób na pieczoną szynkę. Jeszcze nie jadłem smaczniejszej
kluski
Młodzi Polacy nie pamiętają już o tych kluskach. Dawniej były jadane w każdym domu
krem sułtański
Babcia na deser podała ten przysmak z PRL. Jak mogłem zapomnieć o kremie sułtańskim? Jest pyszny i prosty
kremówka i książulo
Pojechał do Wadowic i skosztował KAŻDEJ papieskiej kremówki. Opinia jest jednoznaczna
zupa warzywna
Ta zupa z warzyw to absolutny hit. Sekretem smaku jest 1 dodatek
ciasto z bananów
Z bananów, mąki, kakao i cukru robię na patelni tak pyszne ciasto, że wszyscy chcą więcej. Szybki deser bez pieczenia
pasta z tuńczyka
Awanturka niech się schowa. To najlepsza pasta rybna, jaką jadłem
ziemniaki i kurczak
Biorę pałki z kurczaka, ziemniaki i robię danie proste, smaczne i w dodatku eleganckie. Za bezcen
omlet z wątróbek
Gotuję wątróbkę i podaję jak omlet. Nikt się nie spodziewa
zapiekanka z mintaja
Koniec ze smażeniem ryb! Ta genialna zapiekanka z mintaja sama się robi, wszyscy chcą dokładek
warzywa w rękawie do pieczenia
Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Bezmięsny obiad jest hitem w moim domu
racuchy
W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Wszystko przez ten składnik
wafle snickers
Rodzina wciąż mnie prosi o te wafle. Smakują jak uwielbiany batonik
banany
Co oznacza biały nalot na bananach? Bosacka mówi wprost, trzeba mieć świadomość
zapiekanka
Zamiast gołąbków, robię zapiekankę gołąbkową. Zajada się nią cała rodzina
posiłek
Pojechali do sanatorium, na stołówce czekało ich rozczarowanie. Powód zasmuca
None
Restauracja KLONN - wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy
Ptasie Mleczko
Ptasie Mleczko to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Robi się samo, a zachwytom nie ma końca
pulpety na patelni
Domownicy nie chcieli uwierzyć, ze to postne pulpety. Ten pyszny zamiennik mięsa będę przygotowywał częściej
domowe masło
W prosty i szybki sposób ubijam domowe masło. Wszystkie kupne odpowiedniki mogą się przy nim schować
kasza gryczana z jajkami
Dodaję jajka do kaszy gryczanej i biorę blender. Takie danie robię co najmniej raz w tygodniu
naklejki na owocach
Naklejki na warzywach i owocach kryją cenne informacje. Większość osób nawet nie wie, co można z nich wyczytać
sałatka śledziowa
Strzelczyk wziął śledzie i zrobił obłędną sałatkę. Nie ma w sobie grama mięsa, a syci na długie godziny
walentynkowa kolacja
Czy w Środę Popielcową można świętować Walentynki? Ksiądz radzi: „wszystko zależy od roztropności zakochanych"
bułeczki twarogowe
Lubię wstać chwilę wcześniej by upiec je na śniadanie. Twarogowe bułeczki bez drożdży to prawdziwy hit
prosiaki
Maciej Jurczyk Przywiozłem z Podkarpacia przepis na proziaki. Przynajmniej raz w tygodniu robię je na kolację
Czytaj więcej >
sałatka
Maciej Jurczyk Niedawno wypróbowałem przepis na tę sałatkę. Jest tak dobra, że podam ją na Wielkanoc
Czytaj więcej >
miód w słoikach
Maciej Jurczyk Kupujesz miód? Już wkrótce zauważysz ogromną zmianę na etykietach
Czytaj więcej >
krojenie pieczonej szynki
Maciej Jurczyk Strzelczyk zna najlepszy sposób na pieczoną szynkę. Jeszcze nie jadłem smaczniejszej
Czytaj więcej >
kluski
Maciej Jurczyk Młodzi Polacy nie pamiętają już o tych kluskach. Dawniej były jadane w każdym domu
Czytaj więcej >
krem sułtański
Przemysław Bociąga Babcia na deser podała ten przysmak z PRL. Jak mogłem zapomnieć o kremie sułtańskim? Jest pyszny i prosty
Czytaj więcej >
kremówka i książulo
Przemysław Bociąga Pojechał do Wadowic i skosztował KAŻDEJ papieskiej kremówki. Opinia jest jednoznaczna
Czytaj więcej >
zupa warzywna
Przemysław Bociąga Ta zupa z warzyw to absolutny hit. Sekretem smaku jest 1 dodatek
Czytaj więcej >
ciasto z bananów
Przemysław Bociąga Z bananów, mąki, kakao i cukru robię na patelni tak pyszne ciasto, że wszyscy chcą więcej. Szybki deser bez pieczenia
Czytaj więcej >
pasta z tuńczyka
Przemysław Bociąga Awanturka niech się schowa. To najlepsza pasta rybna, jaką jadłem
Czytaj więcej >
ziemniaki i kurczak
Przemysław Bociąga Biorę pałki z kurczaka, ziemniaki i robię danie proste, smaczne i w dodatku eleganckie. Za bezcen
Czytaj więcej >
omlet z wątróbek
Przemysław Bociąga Gotuję wątróbkę i podaję jak omlet. Nikt się nie spodziewa
Czytaj więcej >
zapiekanka z mintaja
Przemysław Bociąga Koniec ze smażeniem ryb! Ta genialna zapiekanka z mintaja sama się robi, wszyscy chcą dokładek
Czytaj więcej >
warzywa w rękawie do pieczenia
Maciej Jurczyk Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Bezmięsny obiad jest hitem w moim domu
Czytaj więcej >
racuchy
Maciej Jurczyk W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Wszystko przez ten składnik
Czytaj więcej >
wafle snickers
Maciej Jurczyk Rodzina wciąż mnie prosi o te wafle. Smakują jak uwielbiany batonik
Czytaj więcej >
banany
Katarzyna Rachańska Co oznacza biały nalot na bananach? Bosacka mówi wprost, trzeba mieć świadomość
Czytaj więcej >
zapiekanka
Maciej Jurczyk Zamiast gołąbków, robię zapiekankę gołąbkową. Zajada się nią cała rodzina
Czytaj więcej >
posiłek
Katarzyna Rachańska Pojechali do sanatorium, na stołówce czekało ich rozczarowanie. Powód zasmuca
Czytaj więcej >
None
Redakcja smakosze.pl Restauracja KLONN - wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy
Czytaj więcej >
Ptasie Mleczko
Katarzyna Rachańska Ptasie Mleczko to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Robi się samo, a zachwytom nie ma końca
Czytaj więcej >
pulpety na patelni
Przemysław Bociąga Domownicy nie chcieli uwierzyć, ze to postne pulpety. Ten pyszny zamiennik mięsa będę przygotowywał częściej
Czytaj więcej >
domowe masło
Przemysław Bociąga W prosty i szybki sposób ubijam domowe masło. Wszystkie kupne odpowiedniki mogą się przy nim schować
Czytaj więcej >
kasza gryczana z jajkami
Maciej Jurczyk Dodaję jajka do kaszy gryczanej i biorę blender. Takie danie robię co najmniej raz w tygodniu
Czytaj więcej >
naklejki na owocach
Katarzyna Rachańska Naklejki na warzywach i owocach kryją cenne informacje. Większość osób nawet nie wie, co można z nich wyczytać
Czytaj więcej >
sałatka śledziowa
Przemysław Bociąga Strzelczyk wziął śledzie i zrobił obłędną sałatkę. Nie ma w sobie grama mięsa, a syci na długie godziny
Czytaj więcej >
walentynkowa kolacja
Przemysław Bociąga Czy w Środę Popielcową można świętować Walentynki? Ksiądz radzi: „wszystko zależy od roztropności zakochanych"
Czytaj więcej >
bułeczki twarogowe
Przemysław Bociąga Lubię wstać chwilę wcześniej by upiec je na śniadanie. Twarogowe bułeczki bez drożdży to prawdziwy hit
Czytaj więcej >
prosiaki
Przywiozłem z Podkarpacia przepis na proziaki. Przynajmniej raz w tygodniu robię je na kolację
sałatka
Niedawno wypróbowałem przepis na tę sałatkę. Jest tak dobra, że podam ją na Wielkanoc
miód w słoikach
Kupujesz miód? Już wkrótce zauważysz ogromną zmianę na etykietach
krojenie pieczonej szynki
Strzelczyk zna najlepszy sposób na pieczoną szynkę. Jeszcze nie jadłem smaczniejszej
kluski
Młodzi Polacy nie pamiętają już o tych kluskach. Dawniej były jadane w każdym domu
krem sułtański
Babcia na deser podała ten przysmak z PRL. Jak mogłem zapomnieć o kremie sułtańskim? Jest pyszny i prosty
kremówka i książulo
Pojechał do Wadowic i skosztował KAŻDEJ papieskiej kremówki. Opinia jest jednoznaczna
zupa warzywna
Ta zupa z warzyw to absolutny hit. Sekretem smaku jest 1 dodatek
ciasto z bananów
Z bananów, mąki, kakao i cukru robię na patelni tak pyszne ciasto, że wszyscy chcą więcej. Szybki deser bez pieczenia
pasta z tuńczyka
Awanturka niech się schowa. To najlepsza pasta rybna, jaką jadłem
ziemniaki i kurczak
Biorę pałki z kurczaka, ziemniaki i robię danie proste, smaczne i w dodatku eleganckie. Za bezcen
omlet z wątróbek
Gotuję wątróbkę i podaję jak omlet. Nikt się nie spodziewa
zapiekanka z mintaja
Koniec ze smażeniem ryb! Ta genialna zapiekanka z mintaja sama się robi, wszyscy chcą dokładek
warzywa w rękawie do pieczenia
Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Bezmięsny obiad jest hitem w moim domu
racuchy
W życiu nie jadłem tak puszystych racuchów. Wszystko przez ten składnik
wafle snickers
Rodzina wciąż mnie prosi o te wafle. Smakują jak uwielbiany batonik
banany
Co oznacza biały nalot na bananach? Bosacka mówi wprost, trzeba mieć świadomość
zapiekanka
Zamiast gołąbków, robię zapiekankę gołąbkową. Zajada się nią cała rodzina
posiłek
Pojechali do sanatorium, na stołówce czekało ich rozczarowanie. Powód zasmuca
None
Restauracja KLONN - wyjątkowe miejsce na kulinarnej mapie Warszawy
Ptasie Mleczko
Ptasie Mleczko to moje ulubione ciasto bez pieczenia. Robi się samo, a zachwytom nie ma końca
pulpety na patelni
Domownicy nie chcieli uwierzyć, ze to postne pulpety. Ten pyszny zamiennik mięsa będę przygotowywał częściej
domowe masło
W prosty i szybki sposób ubijam domowe masło. Wszystkie kupne odpowiedniki mogą się przy nim schować
kasza gryczana z jajkami
Dodaję jajka do kaszy gryczanej i biorę blender. Takie danie robię co najmniej raz w tygodniu
naklejki na owocach
Naklejki na warzywach i owocach kryją cenne informacje. Większość osób nawet nie wie, co można z nich wyczytać
sałatka śledziowa
Strzelczyk wziął śledzie i zrobił obłędną sałatkę. Nie ma w sobie grama mięsa, a syci na długie godziny
walentynkowa kolacja
Czy w Środę Popielcową można świętować Walentynki? Ksiądz radzi: „wszystko zależy od roztropności zakochanych"
bułeczki twarogowe
Lubię wstać chwilę wcześniej by upiec je na śniadanie. Twarogowe bułeczki bez drożdży to prawdziwy hit