Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Obiad z ziemniaków
Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów. Mąż i dzieci zawsze proszą o dokładkę
Ciasto z delicjami
Ułóż delicje na blasze i zalej ciastem. Wszyscy w moim domu uwielbiają ten deser, robię go w chwilę
wekowanie
Wekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
zupa odchudzanie
Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Gotowanie makaronu
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
kapusta i mielone
Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
surówka coleslaw
Od lat robię surówkę jak z KFC. Sekretem smaku jest ten sos
liście babki
Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
sałatka
Moi bliscy wolą sałatkę imieninową od jarzynowej. Powodem jest ten składnik
czosnek
Jak przechowywać czosnek? Dzięki tej metodzie nie stanie się gorzki i nie zacznie kiełkować
Sok z pigwowca
Sok z pigwowca robię bez sokowirówki. Mam szybszy i lepszy patent
kotlety mielone
Ciocia Wanda robi najlepsze mielone w rodzinie. Sekret ich smaku tkwi w 1 dodatkowej czynności
zupa z 4 składników
Przepis na tę zupę przywiozłam z Podhala. Do jej zrobienia potrzebuję tylko 4 składników, rodzina się nią zajada
Czosnek i goździki
Wbij goździki w czosnek i zostaw w kuchni. Uporczywy problem zniknie, szkoda, że wcześniej tego nie znałam
grzyby
Nadleśnictwa wprowadzają zakaz zbierania grzybów. „Takich głupot nie było nawet za PRL"
Nacinanie ciasta do wałkowania
Sąsiadka zawsze przed wałkowaniem ciasta nacina je na krzyż. Wcześniej pukałam się w głowę, teraz robię tak samo
Placki lepsze niż racuchy
Moje dzieci wolą te placki od zwykłych racuchów. Ciasto robię na bazie prostego składnika, znika cała porcja
Syrop na odporność
Wachowicz łączy go z miodem i robi syrop na odporność. Obowiązkowy przepis na jesień
Zupa harira
Mogę tę zupę jeść nawet codziennie. Smakuje mi bardziej nawet niż tradycyjna pomidorówka
Sałatka z buraków i cukinii
Ścieram na tarce i dorzucam do buraczków. Ta sałatka na zimę znika jako pierwsza
Pasta jajeczna
Domownicy non stop proszą mnie o tę pastę do kanapek. Poza jajkami dorzucam kwaśny dodatek
Restauracja Filipa Chajzera
Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
grzyby suszone
Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Ten sposób suszenia grzybów bije je na głowę
Czyszczenie czajnika obierkami ziemniaka
Wrzuć obierki ziemniaków do czajnika i zagotuj wodę. Pozbędziesz się uporczywego problemu
Kluski leniwe
Wsypał do leniwych inny rodzaj mąki. Kulinarny eksperyment okazał się sukcesem
przygotowania do robienia rosołu
Zamiast z makaronem, podałam rosół z innym dodatkiem. Pomysł znalazłam w sieci, mąż miał mi jedno do powiedzenia
robienie pierogów
Zapomnij o lepieniu pierogów. Teraz w modzie jest ich rolowanie, ten patent to prawdziwy hit
napar z przewrotnika
Doceniała go sama św. Hildegarda. Napar z tego zioła może działać cuda
Obiad z ziemniaków
Emilia Maciejewska-Latosińska Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów. Mąż i dzieci zawsze proszą o dokładkę
Czytaj więcej >
Ciasto z delicjami
Emilia Maciejewska-Latosińska Ułóż delicje na blasze i zalej ciastem. Wszyscy w moim domu uwielbiają ten deser, robię go w chwilę
Czytaj więcej >
wekowanie
Katarzyna Rachańska Wekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
Czytaj więcej >
zupa odchudzanie
Katarzyna Rachańska Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Czytaj więcej >
Gotowanie makaronu
Emilia Maciejewska-Latosińska Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
Czytaj więcej >
kapusta i mielone
Katarzyna Rachańska Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
Czytaj więcej >
surówka coleslaw
Katarzyna Rachańska Od lat robię surówkę jak z KFC. Sekretem smaku jest ten sos
Czytaj więcej >
liście babki
Katarzyna Rachańska Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska Moi bliscy wolą sałatkę imieninową od jarzynowej. Powodem jest ten składnik
Czytaj więcej >
czosnek
Katarzyna Rachańska Jak przechowywać czosnek? Dzięki tej metodzie nie stanie się gorzki i nie zacznie kiełkować
Czytaj więcej >
Sok z pigwowca
Emilia Maciejewska-Latosińska Sok z pigwowca robię bez sokowirówki. Mam szybszy i lepszy patent
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Ciocia Wanda robi najlepsze mielone w rodzinie. Sekret ich smaku tkwi w 1 dodatkowej czynności
Czytaj więcej >
zupa z 4 składników
Katarzyna Rachańska Przepis na tę zupę przywiozłam z Podhala. Do jej zrobienia potrzebuję tylko 4 składników, rodzina się nią zajada
Czytaj więcej >
Czosnek i goździki
Emilia Maciejewska-Latosińska Wbij goździki w czosnek i zostaw w kuchni. Uporczywy problem zniknie, szkoda, że wcześniej tego nie znałam
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska Nadleśnictwa wprowadzają zakaz zbierania grzybów. „Takich głupot nie było nawet za PRL"
Czytaj więcej >
Nacinanie ciasta do wałkowania
Emilia Maciejewska-Latosińska Sąsiadka zawsze przed wałkowaniem ciasta nacina je na krzyż. Wcześniej pukałam się w głowę, teraz robię tak samo
Czytaj więcej >
Placki lepsze niż racuchy
Emilia Maciejewska-Latosińska Moje dzieci wolą te placki od zwykłych racuchów. Ciasto robię na bazie prostego składnika, znika cała porcja
Czytaj więcej >
Syrop na odporność
Emilia Maciejewska-Latosińska Wachowicz łączy go z miodem i robi syrop na odporność. Obowiązkowy przepis na jesień
Czytaj więcej >
Zupa harira
Emilia Maciejewska-Latosińska Mogę tę zupę jeść nawet codziennie. Smakuje mi bardziej nawet niż tradycyjna pomidorówka
Czytaj więcej >
Sałatka z buraków i cukinii
Emilia Maciejewska-Latosińska Ścieram na tarce i dorzucam do buraczków. Ta sałatka na zimę znika jako pierwsza
Czytaj więcej >
Pasta jajeczna
Emilia Maciejewska-Latosińska Domownicy non stop proszą mnie o tę pastę do kanapek. Poza jajkami dorzucam kwaśny dodatek
Czytaj więcej >
Restauracja Filipa Chajzera
Emilia Maciejewska-Latosińska Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
Czytaj więcej >
grzyby suszone
Katarzyna Rachańska Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Ten sposób suszenia grzybów bije je na głowę
Czytaj więcej >
Czyszczenie czajnika obierkami ziemniaka
Emilia Maciejewska-Latosińska Wrzuć obierki ziemniaków do czajnika i zagotuj wodę. Pozbędziesz się uporczywego problemu
Czytaj więcej >
Kluski leniwe
Emilia Maciejewska-Latosińska Wsypał do leniwych inny rodzaj mąki. Kulinarny eksperyment okazał się sukcesem
Czytaj więcej >
przygotowania do robienia rosołu
Aleksandra Proch Zamiast z makaronem, podałam rosół z innym dodatkiem. Pomysł znalazłam w sieci, mąż miał mi jedno do powiedzenia
Czytaj więcej >
robienie pierogów
Katarzyna Rachańska Zapomnij o lepieniu pierogów. Teraz w modzie jest ich rolowanie, ten patent to prawdziwy hit
Czytaj więcej >
napar z przewrotnika
Katarzyna Rachańska Doceniała go sama św. Hildegarda. Napar z tego zioła może działać cuda
Czytaj więcej >
Obiad z ziemniaków
Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów. Mąż i dzieci zawsze proszą o dokładkę
Ciasto z delicjami
Ułóż delicje na blasze i zalej ciastem. Wszyscy w moim domu uwielbiają ten deser, robię go w chwilę
wekowanie
Wekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
zupa odchudzanie
Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Gotowanie makaronu
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
kapusta i mielone
Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
surówka coleslaw
Od lat robię surówkę jak z KFC. Sekretem smaku jest ten sos
liście babki
Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
sałatka
Moi bliscy wolą sałatkę imieninową od jarzynowej. Powodem jest ten składnik
czosnek
Jak przechowywać czosnek? Dzięki tej metodzie nie stanie się gorzki i nie zacznie kiełkować
Sok z pigwowca
Sok z pigwowca robię bez sokowirówki. Mam szybszy i lepszy patent
kotlety mielone
Ciocia Wanda robi najlepsze mielone w rodzinie. Sekret ich smaku tkwi w 1 dodatkowej czynności
zupa z 4 składników
Przepis na tę zupę przywiozłam z Podhala. Do jej zrobienia potrzebuję tylko 4 składników, rodzina się nią zajada
Czosnek i goździki
Wbij goździki w czosnek i zostaw w kuchni. Uporczywy problem zniknie, szkoda, że wcześniej tego nie znałam
grzyby
Nadleśnictwa wprowadzają zakaz zbierania grzybów. „Takich głupot nie było nawet za PRL"
Nacinanie ciasta do wałkowania
Sąsiadka zawsze przed wałkowaniem ciasta nacina je na krzyż. Wcześniej pukałam się w głowę, teraz robię tak samo
Placki lepsze niż racuchy
Moje dzieci wolą te placki od zwykłych racuchów. Ciasto robię na bazie prostego składnika, znika cała porcja
Syrop na odporność
Wachowicz łączy go z miodem i robi syrop na odporność. Obowiązkowy przepis na jesień
Zupa harira
Mogę tę zupę jeść nawet codziennie. Smakuje mi bardziej nawet niż tradycyjna pomidorówka
Sałatka z buraków i cukinii
Ścieram na tarce i dorzucam do buraczków. Ta sałatka na zimę znika jako pierwsza
Pasta jajeczna
Domownicy non stop proszą mnie o tę pastę do kanapek. Poza jajkami dorzucam kwaśny dodatek
Restauracja Filipa Chajzera
Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
grzyby suszone
Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Ten sposób suszenia grzybów bije je na głowę
Czyszczenie czajnika obierkami ziemniaka
Wrzuć obierki ziemniaków do czajnika i zagotuj wodę. Pozbędziesz się uporczywego problemu
Kluski leniwe
Wsypał do leniwych inny rodzaj mąki. Kulinarny eksperyment okazał się sukcesem
przygotowania do robienia rosołu
Zamiast z makaronem, podałam rosół z innym dodatkiem. Pomysł znalazłam w sieci, mąż miał mi jedno do powiedzenia
robienie pierogów
Zapomnij o lepieniu pierogów. Teraz w modzie jest ich rolowanie, ten patent to prawdziwy hit
napar z przewrotnika
Doceniała go sama św. Hildegarda. Napar z tego zioła może działać cuda