Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Aktualności

Aktualności

Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku wyszła za twarda? Powód może zaskoczyć
Jak długo gotować suszone grzyby?
Jak długo gotować suszone grzyby? Rozwiewamy wątpliwości co do minuty
Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
jak zdjąć skórę z orzechów włoskich
Jak zdjąć skórkę z orzechów włoskich? Mamy 2 niezawodne sposoby
ciasto z czerstwego chleba
Masz trochę czerstwego chleba? W żadnym wypadku go nie wyrzucaj. Przygotujesz z niego boski specjał
leniwe z kurkami
Wyborne kluski leniwe w delikatnym sosie. Jesienny dodatek gwarantuje im niezwykły smak
jak szybko obrać ziemniaki
Obierasz ziemniaki przed ugotowaniem? Błąd. Jest znacznie prostszy sposób. Trik podbija Internet
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i dynią
Z kilku podstawowych składników zrobisz boski obiad dla całej rodziny. Nie zapomnij o 1 sezonowym dodatku
kotlety z kurczaka w cieście czosnkowym
Obtocz filety w wyjątkowej mieszance i wstaw do lodówki. Sekret kotletów tkwi w 1 dodatku do panierki
jak zrobić puszysty omlet
Jak zrobić puszysty omlet? Mistrzowie kuchni mają niezawodną sztuczkę
jak przyrządzać grzyby
Jak najlepiej przyrządzać grzyby? Jesienny rarytas niektórym zupełnie nie służy
Co zrobić, by mięso szybciej zmiękło? Mamy kilka sprawdzonych trików
Co zrobić, by mięso szybciej zmiękło? Mamy kilka sprawdzonych trików
Ciocia Aniela przygotowując drożdżowy placek, wykonuje 1 magiczną czynność. Ciasto rośnie szybciej niż inflacja
Ciocia Aniela robiąc drożdżowy placek, wykonuje 1 magiczną czynność. Ciasto rośnie szybciej niż inflacja
polędwiczki magdy gessler
Gessler ma sprytny sposób na soczyste polędwiczki. Tajemnica tkwi w wyrazistym nadzieniu
Flaczki po zamojsku. 1 składnik dodaje im wyrazistości
Flaczki po zamojsku. 1 składnik dodaje im wyrazistości
naleśniki
Znamy sekret cienkich i elastycznych naleśników. Wystarczy dodać do nich 1 składnik
Kalafior z curry  - prosty przepis
Gotujesz kalafiora w wodzie? Zapomnij. Mistrzowie kuchni mają 100 razy lepszy sposób
Maślankowe ciasto na pierogi cioci Grażynki
Maślankowe ciasto na pierogi cioci Grażynki. Zawsze pamiętaj o 1 zasadzie
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu?
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu? Najlepsze gospodynie mają sprawdzony trik
Buraczki na zimę z gruszką i śliwką
Zetrzyj na tarce i dodaj do buraczków. 2 jesienne dodatki bosko podkręcą smak przetworów
Zapiekanka ziemniaczana Ewy Wachowicz
Ewa Wachowicz pokazała jak zrobić wyżerkę dla całej rodziny. Wystarczy kilka tanich składników
Rosół o złotym kolorze
Jak zrobić rosół, żeby miał złoty kolor? Trzeba do garnka wrzucić różne rodzaje mięsa
Gołąbki z ziemniakami i grzybami - prosty przepis
Babcia Stasia w piątki robi gołąbki bez grama mięsa. Niedrogi farsz powala smakiem
Kotlety schabowe w coli i chipsach
Soczyste i pełne smaku kotlety schabowe w coli. Panierka zachwyci każdego
Placki bananowe z 3 składników - prosty przepis
Masz w domu banany? W 10 minut zrobisz z nich najlepsze śniadanie. Pamiętaj o ważnym detalu
jak przechowywać ziemniaki
Jak należy przechowywać ziemniaki? Przestrzegaj tych warunków, a długo pozostaną jędrne i smaczne
pasta czosnkowa
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Idealna do pieczywa i potraw
rosół
Nienawidzisz kawałków rozgotowanej cebuli w rosole? Prosty trik rozwiąże Twój problem raz na zawsze
Fasolka po bretońsku
Emilia Maciejewska-Latosińska Fasolka po bretońsku wyszła za twarda? Powód może zaskoczyć
Czytaj więcej >
Jak długo gotować suszone grzyby?
Magdalena Patacz Jak długo gotować suszone grzyby? Rozwiewamy wątpliwości co do minuty
Czytaj więcej >
Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
Magdalena Patacz Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
Czytaj więcej >
jak zdjąć skórę z orzechów włoskich
Aleksandra Proch Jak zdjąć skórkę z orzechów włoskich? Mamy 2 niezawodne sposoby
Czytaj więcej >
ciasto z czerstwego chleba
Aleksandra Proch Masz trochę czerstwego chleba? W żadnym wypadku go nie wyrzucaj. Przygotujesz z niego boski specjał
Czytaj więcej >
leniwe z kurkami
Aleksandra Proch Wyborne kluski leniwe w delikatnym sosie. Jesienny dodatek gwarantuje im niezwykły smak
Czytaj więcej >
jak szybko obrać ziemniaki
Aleksandra Proch Obierasz ziemniaki przed ugotowaniem? Błąd. Jest znacznie prostszy sposób. Trik podbija Internet
Czytaj więcej >
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i dynią
Aleksandra Proch Z kilku podstawowych składników zrobisz boski obiad dla całej rodziny. Nie zapomnij o 1 sezonowym dodatku
Czytaj więcej >
kotlety z kurczaka w cieście czosnkowym
Aleksandra Proch Obtocz filety w wyjątkowej mieszance i wstaw do lodówki. Sekret kotletów tkwi w 1 dodatku do panierki
Czytaj więcej >
jak zrobić puszysty omlet
Aleksandra Proch Jak zrobić puszysty omlet? Mistrzowie kuchni mają niezawodną sztuczkę
Czytaj więcej >
jak przyrządzać grzyby
Aleksandra Proch Jak najlepiej przyrządzać grzyby? Jesienny rarytas niektórym zupełnie nie służy
Czytaj więcej >
Co zrobić, by mięso szybciej zmiękło? Mamy kilka sprawdzonych trików
Magdalena Patacz Co zrobić, by mięso szybciej zmiękło? Mamy kilka sprawdzonych trików
Czytaj więcej >
Ciocia Aniela przygotowując drożdżowy placek, wykonuje 1 magiczną czynność. Ciasto rośnie szybciej niż inflacja
Magdalena Patacz Ciocia Aniela robiąc drożdżowy placek, wykonuje 1 magiczną czynność. Ciasto rośnie szybciej niż inflacja
Czytaj więcej >
polędwiczki magdy gessler
Aleksandra Proch Gessler ma sprytny sposób na soczyste polędwiczki. Tajemnica tkwi w wyrazistym nadzieniu
Czytaj więcej >
Flaczki po zamojsku. 1 składnik dodaje im wyrazistości
Magdalena Patacz Flaczki po zamojsku. 1 składnik dodaje im wyrazistości
Czytaj więcej >
naleśniki
Aleksandra Proch Znamy sekret cienkich i elastycznych naleśników. Wystarczy dodać do nich 1 składnik
Czytaj więcej >
Kalafior z curry  - prosty przepis
Emilia Maciejewska-Latosińska Gotujesz kalafiora w wodzie? Zapomnij. Mistrzowie kuchni mają 100 razy lepszy sposób
Czytaj więcej >
Maślankowe ciasto na pierogi cioci Grażynki
Emilia Maciejewska-Latosińska Maślankowe ciasto na pierogi cioci Grażynki. Zawsze pamiętaj o 1 zasadzie
Czytaj więcej >
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu?
Emilia Maciejewska-Latosińska Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu? Najlepsze gospodynie mają sprawdzony trik
Czytaj więcej >
Buraczki na zimę z gruszką i śliwką
Emilia Maciejewska-Latosińska Zetrzyj na tarce i dodaj do buraczków. 2 jesienne dodatki bosko podkręcą smak przetworów
Czytaj więcej >
Zapiekanka ziemniaczana Ewy Wachowicz
Emilia Maciejewska-Latosińska Ewa Wachowicz pokazała jak zrobić wyżerkę dla całej rodziny. Wystarczy kilka tanich składników
Czytaj więcej >
Rosół o złotym kolorze
Emilia Maciejewska-Latosińska Jak zrobić rosół, żeby miał złoty kolor? Trzeba do garnka wrzucić różne rodzaje mięsa
Czytaj więcej >
Gołąbki z ziemniakami i grzybami - prosty przepis
Emilia Maciejewska-Latosińska Babcia Stasia w piątki robi gołąbki bez grama mięsa. Niedrogi farsz powala smakiem
Czytaj więcej >
Kotlety schabowe w coli i chipsach
Emilia Maciejewska-Latosińska Soczyste i pełne smaku kotlety schabowe w coli. Panierka zachwyci każdego
Czytaj więcej >
Placki bananowe z 3 składników - prosty przepis
Emilia Maciejewska-Latosińska Masz w domu banany? W 10 minut zrobisz z nich najlepsze śniadanie. Pamiętaj o ważnym detalu
Czytaj więcej >
jak przechowywać ziemniaki
Emilia Maciejewska-Latosińska Jak należy przechowywać ziemniaki? Przestrzegaj tych warunków, a długo pozostaną jędrne i smaczne
Czytaj więcej >
pasta czosnkowa
Aleksandra Proch Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Idealna do pieczywa i potraw
Czytaj więcej >
rosół
Magdalena Patacz Nienawidzisz kawałków rozgotowanej cebuli w rosole? Prosty trik rozwiąże Twój problem raz na zawsze
Czytaj więcej >
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku wyszła za twarda? Powód może zaskoczyć
Jak długo gotować suszone grzyby?
Jak długo gotować suszone grzyby? Rozwiewamy wątpliwości co do minuty
Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
Rewolucyjna surówka “na miesiąc”. Im dłużej stoi, tym lepiej smakuje
jak zdjąć skórę z orzechów włoskich
Jak zdjąć skórkę z orzechów włoskich? Mamy 2 niezawodne sposoby
ciasto z czerstwego chleba
Masz trochę czerstwego chleba? W żadnym wypadku go nie wyrzucaj. Przygotujesz z niego boski specjał
leniwe z kurkami
Wyborne kluski leniwe w delikatnym sosie. Jesienny dodatek gwarantuje im niezwykły smak
jak szybko obrać ziemniaki
Obierasz ziemniaki przed ugotowaniem? Błąd. Jest znacznie prostszy sposób. Trik podbija Internet
zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym i dynią
Z kilku podstawowych składników zrobisz boski obiad dla całej rodziny. Nie zapomnij o 1 sezonowym dodatku
kotlety z kurczaka w cieście czosnkowym
Obtocz filety w wyjątkowej mieszance i wstaw do lodówki. Sekret kotletów tkwi w 1 dodatku do panierki
jak zrobić puszysty omlet
Jak zrobić puszysty omlet? Mistrzowie kuchni mają niezawodną sztuczkę
jak przyrządzać grzyby
Jak najlepiej przyrządzać grzyby? Jesienny rarytas niektórym zupełnie nie służy
Co zrobić, by mięso szybciej zmiękło? Mamy kilka sprawdzonych trików
Co zrobić, by mięso szybciej zmiękło? Mamy kilka sprawdzonych trików
Ciocia Aniela przygotowując drożdżowy placek, wykonuje 1 magiczną czynność. Ciasto rośnie szybciej niż inflacja
Ciocia Aniela robiąc drożdżowy placek, wykonuje 1 magiczną czynność. Ciasto rośnie szybciej niż inflacja
polędwiczki magdy gessler
Gessler ma sprytny sposób na soczyste polędwiczki. Tajemnica tkwi w wyrazistym nadzieniu
Flaczki po zamojsku. 1 składnik dodaje im wyrazistości
Flaczki po zamojsku. 1 składnik dodaje im wyrazistości
naleśniki
Znamy sekret cienkich i elastycznych naleśników. Wystarczy dodać do nich 1 składnik
Kalafior z curry  - prosty przepis
Gotujesz kalafiora w wodzie? Zapomnij. Mistrzowie kuchni mają 100 razy lepszy sposób
Maślankowe ciasto na pierogi cioci Grażynki
Maślankowe ciasto na pierogi cioci Grażynki. Zawsze pamiętaj o 1 zasadzie
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu?
Co zrobić, żeby placki ziemniaczane chłonęły mniej tłuszczu? Najlepsze gospodynie mają sprawdzony trik
Buraczki na zimę z gruszką i śliwką
Zetrzyj na tarce i dodaj do buraczków. 2 jesienne dodatki bosko podkręcą smak przetworów
Zapiekanka ziemniaczana Ewy Wachowicz
Ewa Wachowicz pokazała jak zrobić wyżerkę dla całej rodziny. Wystarczy kilka tanich składników
Rosół o złotym kolorze
Jak zrobić rosół, żeby miał złoty kolor? Trzeba do garnka wrzucić różne rodzaje mięsa
Gołąbki z ziemniakami i grzybami - prosty przepis
Babcia Stasia w piątki robi gołąbki bez grama mięsa. Niedrogi farsz powala smakiem
Kotlety schabowe w coli i chipsach
Soczyste i pełne smaku kotlety schabowe w coli. Panierka zachwyci każdego
Placki bananowe z 3 składników - prosty przepis
Masz w domu banany? W 10 minut zrobisz z nich najlepsze śniadanie. Pamiętaj o ważnym detalu
jak przechowywać ziemniaki
Jak należy przechowywać ziemniaki? Przestrzegaj tych warunków, a długo pozostaną jędrne i smaczne
pasta czosnkowa
Aromatyczna pasta z pieczonego czosnku. Idealna do pieczywa i potraw
rosół
Nienawidzisz kawałków rozgotowanej cebuli w rosole? Prosty trik rozwiąże Twój problem raz na zawsze