Jajka z majonezem i musztardą
Jajka z majonezem i musztardą to pomysł na dodatek do kolacji lub zimnej płyty na większe spotkania, imprezy i święta. Jajka na twardo faszerowane pastą z żółtek, ogórka kiszonego i wielu przypraw smakują fenomenalnie. Poznaj przepis na jajka z majonezem i musztardą.
Farsz na bazie żółtek, ogórka kiszonego, chrzanu z dodatkiem aromatycznego i mocnego sosu worcestershire, pieprzu ziołowego i ostrej papryki posmakuje wszystkim gościom. Delikatne jajka na twardo z majonezem, musztardą i farszem to pomysł na przepyszną przekąskę na spotkania w gronie najbliższych.
Sos worcestershire jest bardzo wyraźnym sosem przygotowywanym na bazie anchois, tamaryndowca, melasy i wielu innych składników, które w połączeniu dają odpowiednio wyważony sos o intensywnym smaku. Sos wykorzystasz później między innymi do sałatki Cezar z kurczakiem, sosów, dań mięsnych.
Jeśli szukasz pomysłu na pyszną i prostą sałatkę dla gości- tu poznasz przepis na sałatkę z pieczarkami, groszkiem i jajkami z majonezem.
Przepis na jajka z majonezem i musztardą
Składniki:
4 jajka
kiszony ogórek
2 łyżki majonezu
łyżka musztardy delikatesowej
łyżeczka sosu worcestershire
pół łyżeczki chrzanu i ostrej papryki mielonej
sól, pieprz ziołowy
Jak przygotować jajka z majonezem i musztardą?
Jajka ugotuj na twardo, przekrój, wyjmij żółtka i przełóż je do miski, następnie dodaj bardzo drobno posiekanego ogórka, majonez, musztardę, chrzan, paprykę, sos worcestershire i mieszaj, aż wszystkie składniki dobrze się połączą.
Przygotowaną masę dopraw solą i pieprzem do smaku, następnie wyłóż ją na jajka w miejsce po żółtkach. Smacznego.