Pasta jajeczna od Magdy Gessler
Instagram / @magdagessler_official; Canva.com / iko636

Aromatyczna pasta jajeczna wg. Magdy Gessler

Jajka są uznawane za jeden z najbardziej podstawowych produktów spożywczych. Na ich bazie można przygotować rozmaite smakołyki. Jednym z nich jest pasta jajeczna. Magda Gessler robi ją w wyjątkowy sposób. Jedna przyprawa znacząco wpływa na smakowitość specjału.

Bez wątpienia pasta jajeczna zalicza się do grona frykasów, które idealnie sprawdzają się w roli kanapkowego dodatku. Magda Gessler podzieliła się swoją recepturą. Obok takiego smakołyku nie da się przejść obojętnie.

Pasta jajeczna w wyjątkowej odsłonie

Przepisów na pastę jajeczną jest multum. Jakiś czas temu przedstawialiśmy recepturę na wyjątkowo aromatyczne wydanie tego specjału. Tym razem pasta będzie równie kusząca. Wszystko za sprawą popularnej przyprawy.

Curry kojarzy się nam przeważnie z kuchnią indyjską. Nie oznacza to jednak, że nie możemy wykorzystać tej mieszanki do bardziej swojskich smakołyków. Pasta jajeczna z tą przyprawą z pewnością przypadnie do gustu smakoszom, którzy szukają czegoś wyjątkowego.

Przepis na pastę jajeczną z curry został zaprezentowany przez Magdę Gessler w jednym z odcinków Kuchennych Rewolucji. Przygotowanie tego dodatku do pieczywa jest bardzo proste. Nikt nie powinien mieć z nim problemów.

Ruszają castingi do kolejnej edycji MasterChefRuszają castingi do kolejnej edycji MasterChefCzytaj dalej

Nie od dziś wiadomo, że jajka są zdrowym produktem spożywczym. Warto urozmaicić o nie swój codzienny jadłospis. Pasta jajeczna jest dobrym sposobem na zrobienie tego. Jakie składniki będą nam potrzebne?

  • 4 jajka
  • 30 ml majonezu
  • 30 g masła
  • 10 g musztardy
  • 2 g curry
  • odrobina ostrej papryki
  • odrobina majeranku
  • koperek
  • szczypiorek
  • sól
  • pieprz

Pasta jajeczna z curry

(Canva.com / iko636)

Niezawodny przepis na wyjątkową pastę jajeczną

Na początku musimy ugotować jajka na twardo. Pamiętajmy o tym, by nie gotować ich dłużej niż 10 minut. W przeciwnym wypadku mogą stracić nawet 50% cennych składników odżywczych. Kiedy już będą gotowe, kroimy je w niewielką kostkę.

Jajka możemy również zmielić w maszynce. Dodajemy do nich musztardę, majonez oraz ciepłe masło. Po zamieszaniu wzbogacamy pastę o posiekane koperek i pietruszkę. Nie możemy zapomnieć również o przyprawach.

Wszystkie składniki starannie mieszamy. Pasta jajeczna w tej odsłonie momentalnie znika z talerzy. Świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Każdy, kto lubi jajka, powinien wypróbować przepis Roberta Makłowicza na ich niecodzienną odsłonę.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: Ofeminin

Zapraszamy na nasz Instagram

Następny artykuł