Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Ciasto bez pieczenia Kinder Country, prosty przepis
Adam Moskal
Adam Moskal 14.03.2021 01:00

Ciasto bez pieczenia Kinder Country, prosty przepis

Ciasto bez pieczenia Kinder Country
Screen filmu na kanale Kuchnia Ze Smakiem na YouTube

Ciasto bez pieczenia jest również świetnym pomysłem na szybki deser. Jeśli nie chcesz lub nie masz czasu na długie gotowanie, możesz posiłkować się pysznym ciastem o smaku popularnego batonika Kinder Country. Wygląda obłędnie, a jeszcze lepiej smakuje. 

Główną zaletą tego batonika są ziarna pszenicy, które w fakturze przypominają dmuchany ryż. Choć dostęp do nich nie jest tak prosty, równie dobrze komponują się znane płatki śniadaniowe Nestle Kangus, które są właśnie dmuchaną pszenicą polaną miodowym syropem.

Ciasto bez pieczenia, którego smak jest nie do pobicia

Klasyczne ciasta wymagają sporej ilości pracy, na co mało kto ma ochotę. Desery niewymagające użycia piekarnika czy jakiegokolwiek innego źródła ciepła są znacznie prostsze i względnie szybsze w przygotowaniu - często wystarczy zmieszać składniki i włożyć je na kilka godzin do lodówki. Dzięki temu faktyczny udział w procesie gotowania można zamknąć nawet w 30 minutach.

Ciasto Kinder Country wymaga także minimalnych umiejętności cukierniczych i wkładu finansowego, w końcu wszystkie potrzebne składniki można zakupić w najbliższym dyskoncie. Podając je swoim pociechom, wywołasz na ich twarzach ogromne uśmiechy, które przez długi czas nie będą znikać.

Chcesz poznać więcej ciekawych wiadomości ze świata kulinariów? Sprawdź ten artykuł, w którym przekazujemy najnowsze promocje, które pozwolą zrobić tańsze zakupy w Biedronce. W tym tekście z kolei zdradzamy jaki wpływ na nasz organizm ma picie soku z ziemniaków i innych warzyw. Poniższy przepis, jak i powyższy kadr pochodzi z filmu na kanale Kuchnia Ze Smakiem na YouTube.

Przepis na ciasto Kinder Country

Składniki: 

  • 350 ml śmietanki słodkiej 30%

  • 250 g serka mascarpone

  • 250 g herbatników 

  • 2 białe czekolady

  • 2 mleczne czekolady

  • 3 szklanki płatków Nestle Kangus

Zacznij od roztopienia białych czekolad w kąpieli wodnej. Aby to zrobić, ustaw szklaną lub metalową miskę nad garnkiem z gotującą się wodą. Wrzuć do środka miski czekoladę i mieszaj ją do momentu jej rozpuszczenia.

200 ml śmietany ubij na sztywną pianę, dodaj do niej serek mascarpone i wymieszaj dokładnie. Następnie dolewaj powoli białą czekoladę, ciągle mieszając. Wsyp płatki śniadaniowe, zamieszaj je delikatnie i odstaw na bok. 

W kąpieli wodnej rozpuść czekolady mlecze. Ubij resztę śmietany i dodaj do czekolady mlecznej. Mieszaj całość, aż składniki się połączą. Formę wyłóż papierem do pieczenia i rozłóż na nim dolną warstwę herbatników. Wylej na nie biały krem i rozprowadź równomiernie. 

Na krem ponownie połóż herbatniki i zalej je kremem czekoladowym. Na wierzch rozsyp kilka garści płatków śniadaniowych i włóż ciasto do lodówki na 2 godziny, aż całkowicie stężeje. Smacznego. Poniżej prezentujemy również poradnik wideo, dzięki któremu można łatwiej utrwalić powyższe informacje.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

Źródło: przyslijprzepis.pl

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi: Ciasto Przepis