Dolej 100 ml do ciasta na naleśniki. Będą aksamitne i pełne smaku, jak nigdy
Mamy absolutny hit, jeśli chodzi o przepis na naleśniki. Sekretem ich ciasta jest dodatek gęstego, słodkiego mleka skondensowanego. Dzięki niemu otrzymujemy nie tylko idealną konsystencję, ale także doskonały smak potrawy. Zapomnij o innych sposobach.
Do przyrządzenia tych rewelacyjnych naleśników potrzebne jest zaledwie kilka produktów. Poza mlekiem skondensowanym są to same podstawowe składniki, jak mąka, jaja, woda gazowana i olej. Zmiksuj całość na gładką masę, usmaż i ciesz się wyjątkowo apetycznym daniem. Spróbuj, a nie pożałujesz.
Przepis na najlepsze naleśniki z mlekiem skondensowanym
Składniki:
100 ml mleka skondensowanego
ok. 1 szklanka dobrze ciepłej wody
1 szklanka mąki pszennej
ok. 1/2 szklanki zwykłego mleka
2 jajka
4 łyżki oleju
szczypta soli
Jak usmażyć doskonałe naleśniki z dodatkiem mleka skondensowanego?
Mleko skondensowane przełóż do miski i zmiksuj je z połową ciepłej wody. Potem dodaj jajka, olej, mąkę, zwykłe mleko, sól i resztę ciepłej wody.
Składniki na naleśniki wymieszaj za pomocą miksera. Otrzymana masa powinna być gładka i jednolita. Odstaw ciasto na bok na 15-20 minut, aby odpoczęło i zyskało odpowiednią konsystencję. Jeśli jest zbyt gęste, rozrzedź je odrobiną wody lub zwykłego mleka.
Na średniej mocy palnika dobrze rozgrzej patelnię do smażenia naleśników. Następnie wylej na nią porcję ciasta i rozprowadź je równomiernie wykonując patelnią koliste ruchy. Naleśniki smaż na złocisty kolor z obu stron. Podawaj na ciepło lub na zimno z ulubionymi dodatkami. Sprawdź jak usmażyć rewelacyjne naleśniki bez dodatku mąki. Obłędne pomarańczowe naleśniki Ani Starmach wprost uwodzą smakiem.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Mistrzowie kuchni mają patent na pulchne kotlety mielone. Wrabiają w nie najprostszy składnik
Gotowana brukselka ma niepełny smak? Sprawdź, czego potrzebuje
Czy neo-angin działa antyseptycznie i łagodzi ból gardła? - Reklama
Źródło: Smaczny.tv