Ewa Wachowicz podaje ją do obiadu. „Surówka zdrowia” nie ma sobie równych
Jaką surówkę podać do obiadu? Surówka zdrowia z przepisu Ewy Wachowicz zapewni nam mnóstwo smaku i masę witamin. Pasuje do każdego dania obiadowego i szybko zniknie ze stołu.
Surówka zdrowia, czyli smak i witaminy
Jeśli znudziły nam się dotychczasowe surówki do obiadu, warto poznać przepis Ewy Wachowicz. Znana restauratorka i osobowość telewizyjna przyrządza surówkę zdrowia. Robi ją z buraków, marchewki i jabłka. Takie połączenie zapewnia wyśmienity efekt na talerzu.
Surówka Ewy Wachowicz zawiera też orzechy włoskie, czosnek oraz brązowy cukier. Surówka zdrowia pasuje niemal do każdego dania obiadowego. Dlatego wykorzystajmy tę recepturę w swojej kuchni. Będzie nie tylko pysznie, ale też zdrowo.
W 2025 roku tłusty czwartek będzie później. Kupując pączki pamiętaj o najważniejszymJak zrobić surówkę zdrowia z przepisu Ewy Wachowicz?
Składniki:
- ½ kg buraków ćwikłowych
- 1 kg marchewki
- 1 jabłko
- 1 ząbek czosnku
- 3 łyżki majonezu
- 3 łyżki śmietany
- sok z cytryny
- ½ szklanki pokrojonych orzechów włoskich
- sól
- brązowy cukier
Przygotowanie surówki zdrowia zaczniemy od umycia i obrania buraków, marchewki i jabłka. Buraki i marchew ścieramy na tarce o małych oczkach. Jabłko ścieramy na dużych oczkach. Czosnek możemy posiekać lub przecisnąć przez praskę.
Składniki mieszamy, doprawiamy solą i brązowym cukrem. Dodajemy śmietanę, majonez i sok z cytryny. Dokładamy orzechy włoski i ponownie mieszamy.
Surówka Ewy Wachowicz poleca się do obiadu
Surówka z przepisu Ewy Wachowicz jest smaczna, zdrowa i delikatnie kremowa. Słodko-kwaśna będzie pasować do wielu dań obiadowych. Taka surówka zdrowia smakuje z mięsem duszonym w sosie, kotletami schabowymi i mielonymi.
Można ją podać do dań wegeteriańskich i zapiekanek. Surówka Ewy Wachowicz wzbogaci smak wielu dań i zapewni porcję witamin. W zimowe dni jest to na wagę złota. Pisaliśmy o najlepszych promocjach z Dino. Polecaliśmy przepis na parówki w cieście na Sylwestra.
Źródło: ewawachowicz.pl