Gessler weszła do mięsnego i zaczęła się targować. Gwiazda naprawdę to powiedziała
Jak wybrać najlepszą sztukę mięsa? Wie to doskonale Magda Gessler. Gwiazda programów kulinarnych zakupy odpowiednich produktów ma w małym palcu. Podczas zakupów powiedziała też coś, co zaskoczy niejednego.
Magda Gessler na zakupach w mięsnym
Niemal każdy z nas odwiedza sklep mięsny w poszukiwaniu najlepszych kąsków. Wybieramy ulubione wędliny, czy sztuki mięsa na obiad. Interesują nas produkty najwyższej jakości, ale czym tak naprawdę kierować się podczas wyboru mięsa? Warto zobaczyć jak to robi Magda Gessler.
Gwiazda programów kulinarnych i doświadczona restauratorka wybrała się na zakupy do sklepu mięsnego. Film z negocjacji i poszukiwania najlepszych kąsków można zobaczyć na stronie Kuchennych Rewolucji na Facebooku. Magda Gessler szukała między innymi boczku. Interesowało ją to, czy mięso jest dobrze uwędzone.
Wielka zmiana w Lidlu. Tysiące klientów odetchnie z ulgąMagda Gessler targuje się, aż miło
Magda Gessler w sklepie mięsnym robiła zakupy produktów potrzebnych do przygotowania kolacji w lokalu, gdzie dokonuje metamorfozy. Gwiazda stacji TVN kupowała boczek, ale też karczek, z którego miała powstać pieczeń. Mięso miało być tłuste. Gwiazda Kuchennych Rewolucji kupiła też wątrobę wołową. Gdy przyszło do płacenia za zakupy, Magda Gessler wypaliła:
Zniżkę uzgodnimy, ile dostaniemy tej zniżki?
Sprzedawca powiedział:
10 procent bez niczego
Natomiast Magda Gessler dopytywała:
A z uśmiechem? 20 procent! Pierwszy raz i na szczęście
Magda Gessler w ten sposób dobiła targu w sklepie mięsnym. Wszystko poszło po jej myśli. Tym samym pokazała właścicielom restauracji, jak z uśmiechem na ustach uzyskać zniżkę na mięso.
Magda Gessler dobrze radzi
Właściciele restauracji z programu Kuchenne Rewolucje, którzy obserwowali zakupy gwiazdy stacji TVN, od razu pytali się o to, jak wybierać mięso. Z zaciekawieniem dopytywali:
Czy boczek kupować lepiej z żeberkami, z kością?
Magda Gessler wyjaśniała:
Nie, kości wędzone oddzielnie
Uczestnik programu mówił o kiełbasie podwawelskiej:
W sklepach jest ona brązowa, a tu taka blada…
Ekspedientka tłumaczyła:
Producenci robią to masowo i malują. Prawdziwa wędlina powinna się zeschnąć, a nie ześlimaczyć
Magda Gessler radziła też jak wybrać dobrą wątrobę. Mówiła:
Trzeba wybrać “po nosie”
Pan Igor, który brał udział w zakupach z Magdą Gessler, był pod wrażeniem jej żyłki do interesów i wiedzy. Mówił w filmie opublikowany na stronie Kuchennych Rewolucji na Facebooku:
Fajnie było obserwować panią Magdę w akcji, taką ma energię, że jak idzie to cała energia po tej hali też poszła
Pisaliśmy o tym, jak zrobić pyszny obiad z filetu kurczaka. Informowaliśmy, co warto dziś kupić z promocji w Biedronce.
Źródło: Facebook/Kuchenne Rewolucje