Gessler wytknęła Polakom błąd w przyrządzaniu pierogów. Ten farsz wychodzi nam najgorzej
![pierogi](https://images.iberion.media/images/1920/Projekt_bez_nazwy_6284ed95ff.png)
Pierogi należą do ulubionych dań Polaków. Czy umiemy je przyrządzać? To pytanie zadano Magdzie Gessler. Restauratorka nie gryzła się w język i wyjawiła, jakie farsze wychodzą nam najlepiej, a czego musimy się jeszcze nauczyć.
Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu pierogów
Magda Gessler w rozmowie z Fakt 24 została zapytana o to, który rodzaj pierogów Polacy najczęściej robią źle i popełniają błędy. Restauratorka nawet przez moment nie miała chwili wachania.
“No z mięsem są tragiczne, zazwyczaj mięso wygotowane z kurczaka, bez smaku, z za grubym ciastem, które zawsze jest podlane olejem i wrzątkiem, więc jest jak guma przezroczyste, ohydne, grube i to są ogromne błędy”
Gwiazda stwierdziła jednak, że są rodzaje pierogów, które Polacy robią wyśmienicie.
![pierogi z kapustą i pieczarkami](https://images.iberion.media/images/origin/3u1_J7tz5e0iz_Ae_S01bdff_S_pierogi_1618841808_49e6a1a183.jpg)
PIS rozważa dopłaty do szkolnych stołówek? Projekt ma zadziałać na wyborców jak 500+
Gessler szczerze oceniła, jak Polacy robią pierogi. Te wychodzą im najlepiej
Magda Gessler nie została zapytana o kulinarne poczynania Polaków przypadkowo. Gwiazda od lat prowadzi “Kuchenne Rewolucje”,przez co ma możliwość obiektywnej oceny tego w jaki sposób polscy restauratorzy przyrządzają popularne potrawy. Co ciekawe, Gessler docenia też niektóre dania w wykonaniu Polaków, zdaniem restauratorki jesteśmy mistrzami w przyrządzaniu nietypowego farszu do pierogów.
Pierogi, które prawie zawsze się udają, to pierogi z kaczką. Bardzo rzadkie, ale ilekroć je jadłam byłam zaskoczona pozytywnie.
Przy okazji wywiadu restauratorka wyjawiła, czy lubi robić pierogi, przy okazji wyjawiła rodzinną tajemnicę!
Jakie pierogi jadało się w domu Magdy Gessler?
Gessler zapytana o to, czy lubi robić pierogi wyznała wprost, że w jej przypadku jest niemożliwe, aby nie lubić tej czynności.
Jak można nie lubić pierogów w domu, gdzie się robi na głowę 60 kołdunów.
Restauratorka wyjawiła też, że jej dzieci Lara i Tadeusz w dzieciństwie najchętniej jedli kołduny z baraniną.
Na naszej stronie znajdziesz przepis na ciasto na pierogi według receptury Magdy Gessler. Dużą popularność wśród czytelników cieszy się również patent restauratorki na farsz do ruskich pierogów.
![mgada gessler i rosół](https://images.iberion.media/images/origin/gessler1_d9b483f19f.jpg)
![pasztet Strzelczyka](https://images.iberion.media/images/origin/pasztet1_8c33e4279b.jpg)
![kluski śląskie](https://images.iberion.media/images/origin/kluski1_2ce9fc7fb6.jpg)
![gołąbki sposoby](https://images.iberion.media/images/origin/Golabki_45fbbe6d61.jpg)
![Strzelczyk trze cukinię na tarce](https://images.iberion.media/images/origin/Strzelczyk_50edcf25e1.jpg)
![mandolina](https://images.iberion.media/images/origin/mandolina_18d406fe12.jpg)
![szarlotka](https://images.iberion.media/images/origin/szarlotka_380a93976d.jpg)
![Picie kranówki wciąż budzi emocje](https://images.iberion.media/images/origin/woda_z_kranu_b30342e067.jpg)
![makaron na patelni](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_d86408a88d.jpg)
![zalewanie chleba mlekiem](https://images.iberion.media/images/origin/tani_obiad_460f08a3f3.jpg)
![ogórki po koreańsku](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_korea_703d720dc1.jpg)
![kluski śląskie](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_5_37203bd0b3.jpg)
![ogórki kiszone](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki_kiszone_e5ed093334.jpg)
![bigos z cukinii](https://images.iberion.media/images/origin/bigos_3e7dc02482.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_21_T120845_622_748a2def26.jpg)
![danie z serkiem wiejskim](https://images.iberion.media/images/origin/2_6de133e67c.jpg)
![krojenie kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/kurczak1_47248bcaf9.jpg)
![ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_2024_07_20_T143111_059_ae21615b9e.jpg)
![wiszące szafki kuchenne](https://images.iberion.media/images/origin/Szafki_kuchenne_15c6c0c810.jpg)
![zatkany zlew](https://images.iberion.media/images/origin/zatkany_zlew_855e63e936.jpg)
![ogórki kiszone](https://images.iberion.media/images/origin/ogorki1_e00cbd8308.jpg)
![bób](https://images.iberion.media/images/origin/b_A_b_52de9bebc1.jpg)
![pierogi](https://images.iberion.media/images/origin/pierogi1_78c535bfc9.jpg)
![mrożenie jedzenia w torebkach](https://images.iberion.media/images/origin/mrozenie1_bd72b06678.jpg)
![suszone grzyby w słoiku](https://images.iberion.media/images/origin/grzyby_cc67bf0216.jpg)
![ogórki](https://images.iberion.media/images/origin/og_A_rki_c9990c8347.jpg)
![Edward Miszczak, Taniec z Gwiazdami](https://images.iberion.media/images/origin/taniec_z_gwiazdami_1_58fdf844cd.jpg)
![wjechał samochodem do Doliny Chochołowskiej](https://images.iberion.media/images/origin/wjechal_samochodem_do_Doliny_Chocholowskiej_421b130a35.jpg)
![Był sobie kot](https://images.iberion.media/images/origin/Byl_sobie_kot_d3edad37dc.jpg)
![Materiały promocyjne](https://images.iberion.media/images/origin/Kobieta_w_ogrodzie_a42c929a56.png)
![dieta](https://images.iberion.media/images/origin/dieta_0230450df6.png)
![TGV](https://images.iberion.media/images/origin/111_66bf0dc1b2.jpg)
![SearchGPT](https://images.iberion.media/images/origin/Search_GPT_2_fot_screen_Open_Ai_Beata_Zawadzka_EN_93670a16d3.png)
![Wojsko](https://images.iberion.media/images/origin/wojsko_fot_MON_adam_burakowski_EN_fa305a8fcb.png)
![cukinia na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_z_cukinii_136f2d6663.jpg)
![Owoce i warzywa](https://images.iberion.media/images/origin/Owoce_i_warzywa_be0d30aa9b.jpg)
![Kot i Pies](https://images.iberion.media/images/origin/Projekt_bez_nazwy_1_40e6b73458.png)
![Ewa Zajączkowska-Hernik](https://images.iberion.media/images/origin/You_Tube_94c67b177a.jpg)