Pierogi należą do ulubionych dań Polaków. Czy umiemy je przyrządzać? To pytanie zadano Magdzie Gessler. Restauratorka nie gryzła się w język i wyjawiła, jakie farsze wychodzą nam najlepiej, a czego musimy się jeszcze nauczyć.
Gessler wytknęła Polakom błąd w przygotowaniu pierogów
Magda Gessler w rozmowie z Fakt 24 została zapytana o to, który rodzaj pierogów Polacy najczęściej robią źle i popełniają błędy. Restauratorka nawet przez moment nie miała chwili wachania.
“No z mięsem są tragiczne, zazwyczaj mięso wygotowane z kurczaka, bez smaku, z za grubym ciastem, które zawsze jest podlane olejem i wrzątkiem, więc jest jak guma przezroczyste, ohydne, grube i to są ogromne błędy”
Gwiazda stwierdziła jednak, że są rodzaje pierogów, które Polacy robią wyśmienicie.

PIS rozważa dopłaty do szkolnych stołówek? Projekt ma zadziałać na wyborców jak 500+
CZYTAJ DALEJGessler szczerze oceniła, jak Polacy robią pierogi. Te wychodzą im najlepiej
Magda Gessler nie została zapytana o kulinarne poczynania Polaków przypadkowo. Gwiazda od lat prowadzi “Kuchenne Rewolucje”,przez co ma możliwość obiektywnej oceny tego w jaki sposób polscy restauratorzy przyrządzają popularne potrawy. Co ciekawe, Gessler docenia też niektóre dania w wykonaniu Polaków, zdaniem restauratorki jesteśmy mistrzami w przyrządzaniu nietypowego farszu do pierogów.
Pierogi, które prawie zawsze się udają, to pierogi z kaczką. Bardzo rzadkie, ale ilekroć je jadłam byłam zaskoczona pozytywnie.
Przy okazji wywiadu restauratorka wyjawiła, czy lubi robić pierogi, przy okazji wyjawiła rodzinną tajemnicę!
Jakie pierogi jadało się w domu Magdy Gessler?
Gessler zapytana o to, czy lubi robić pierogi wyznała wprost, że w jej przypadku jest niemożliwe, aby nie lubić tej czynności.
Jak można nie lubić pierogów w domu, gdzie się robi na głowę 60 kołdunów.
Restauratorka wyjawiła też, że jej dzieci Lara i Tadeusz w dzieciństwie najchętniej jedli kołduny z baraniną.
Na naszej stronie znajdziesz przepis na ciasto na pierogi według receptury Magdy Gessler . Dużą popularność wśród czytelników cieszy się również patent restauratorki na farsz do ruskich pierogów.
Szarlotka jeszcze nigdy nie była tak łatwa do zrobienia. Wszystko dzięki temu pysznemu, prostemu składnikowi
CZYTAJ DALEJPoprosiła o zwykłą wodę z kranu w restauracji. Odpowiedź kelnerki wbiła ją w ziemię
CZYTAJ DALEJ