Smakosze.pl
Projekt bez tytułu - 2021-08-17T211854.223

canva/MiloszGuzowski

Jaki jest najlepszy patent na mrożenie gołąbków?

17 Sierpnia 2021

(Ostatnia zmiana: 27 Sierpnia 2021)

Autor tekstu:

Monika Dec

Udostępnij:

Gołąbki to absolutny szlagier, który często gości na naszych stołach. Niestety, to danie jest dosyć pracochłonne. Co zrobić, aby cieszyć się nim jak najdłużej? Jedną z możliwości, jest przygotowanie większej liczby gołąbków ich późniejsze zamrożenie. Warto jednak podejść do tej czynności w odpowiedni sposób, ponieważ nawet drobny błąd może sporo kosztować.

Pyszne gołąbki to danie, które zazwyczaj powoduje szybsze bicie serca u niejednego smakosza. Jego przygotowanie jest dość czasochłonne, dlatego warto skorzystać z prostego sposobu i je zamrozić. Zdradzamy, jak do tego się zabrać.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Prosty patent na mrożenie gołąbków

Możemy zamrozić ugotowane gołąbki. Wystarczy, że przełożymy gotowe sakiewki z farszem do specjalnych woreczków do mrożenia i zamrozimy osobno po każdym z nich. Pracochłonne? Być może, ale takie rozwiązanie ma sporo korzyści.

Dzięki temu, gołąbki się nie posklejają, a tuż po rozmrożeniu kapusta się nie rozpadnie. Porcje sosu najlepiej zamrozić w niewielkich pojemnikach. Przed mrożeniem gołąbków warto jednak sprawdzić pewien istotny szczegół.

Projekt bez tytułu - 2021-08-17T200143.896

Ekspresowe ciasto bez pieczenia z galaretką, hit sezonu

CZYTAJ DALEJ

O czym należy pamiętać przed mrożeniem gołąbków?

Już w trakcie gotowania gołąbków, powinniśmy wyłowić tę część sakiewek, które będziemy chcieli przeznaczyć do mrożenia, zanim staną się one miękkie.

Taki trick zagwarantuje, że tuż po rozmrożeniu potrawa zachowa swój wyjątkowy smak oraz kształt i konsystencję. Szczególnie warto o tym pamiętać, gdy chcemy zamrozić gołąbki z farszem na bazie kaszy.

Na naszej stronie znajdziecie doskonałe przepisy na to pyszne danie m.in. klasyczną recepturę siostry Anastazji oraz nietypowe gołąbki w greckim stylu.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: kuchnia wp

Zapraszamy na nasz Instagram

Monika DecAutor

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail redakcja@smakosze.pl

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: redakcja@smakosze.pl

Podobne artykuły

Porady

Jak zrobić perfekcyjną pizzę? Prosta receptura na ciasto i sos pomidorowy

Czytaj więcej >

Porady

Jak zrobić i czym nadziewać ciasto francuskie?

Czytaj więcej >
kawa

Porady

Dlaczego warto dodać do kawy goździki? Idealny patent na zimę

Czytaj więcej >
Czym doprawić sałatkę jarzynową?

Porady

Jak doprawić sałatkę jarzynową, żeby była wyrazista?

Czytaj więcej >

Porady

Do czego warto podać sos tzatziki? Rozwiewamy wątpliwości

Czytaj więcej >
mizeria

Porady

Dlaczego do mizerii warto dodać ocet?

Czytaj więcej >