Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Porady > Jaki jest najlepszy patent na mrożenie gołąbków?
Monika Dec
Monika Dec 17.08.2021 02:00

Jaki jest najlepszy patent na mrożenie gołąbków?

Projekt bez tytułu - 2021-08-17T211854.223
canva/MiloszGuzowski

Gołąbki to absolutny szlagier, który często gości na naszych stołach. Niestety, to danie jest dosyć pracochłonne. Co zrobić, aby cieszyć się nim jak najdłużej? Jedną z możliwości, jest przygotowanie większej liczby gołąbków ich późniejsze zamrożenie. Warto jednak podejść do tej czynności w odpowiedni sposób, ponieważ nawet drobny błąd może sporo kosztować.

Pyszne gołąbki to danie, które zazwyczaj powoduje szybsze bicie serca u niejednego smakosza. Jego przygotowanie jest dość czasochłonne, dlatego warto skorzystać z prostego sposobu i je zamrozić. Zdradzamy, jak do tego się zabrać.

Dalsza część artykułu znajduje się pod filmem:

Prosty patent na mrożenie gołąbków

Możemy zamrozić ugotowane gołąbki. Wystarczy, że przełożymy gotowe sakiewki z farszem do specjalnych woreczków do mrożenia i zamrozimy osobno po każdym z nich. Pracochłonne? Być może, ale takie rozwiązanie ma sporo korzyści.

Dzięki temu, gołąbki się nie posklejają, a tuż po rozmrożeniu kapusta się nie rozpadnie. Porcje sosu najlepiej zamrozić w niewielkich pojemnikach. Przed mrożeniem gołąbków warto jednak sprawdzić pewien istotny szczegół.

O czym należy pamiętać przed mrożeniem gołąbków?

Już w trakcie gotowania gołąbków, powinniśmy wyłowić tę część sakiewek, które będziemy chcieli przeznaczyć do mrożenia, zanim staną się one miękkie.

Taki trick zagwarantuje, że tuż po rozmrożeniu potrawa zachowa swój wyjątkowy smak oraz kształt i konsystencję. Szczególnie warto o tym pamiętać, gdy chcemy zamrozić gołąbki z farszem na bazie kaszy.

Na naszej stronie znajdziecie doskonałe przepisy na to pyszne danie m.in. klasyczną recepturę siostry Anastazji oraz nietypowe gołąbki w greckim stylu.

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: kuchnia wp

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi: Gołąbki