Kotlet drwala bije na głowę schabowe i mielone. Podam go na obiad w najbliższą niedzielę
Nie masz pomysłu, co przygotować na obiad na niedzielę? Zainspiruj się przepisem i przygotuj kotlet drwala. Jego smak zachwyci każdego domownika i będziesz przygotowywała je na obiad znacznie częściej. Wszystkie szczegóły znajdziesz w dalszej części artykułu.
Obiad na niedzielę jeszcze nigdy nie był tak smaczny
O tym, że Polacy kochają kotlety, nie trzeba nikogo przekonywać. Schabowe czy mielone to jedne z naszych ulubionych. Niedawno znalazłem przepis na kotlet drwala, który jest jeszcze smaczniejszy, a w dodatku syci na długo.
Podany na obiad zachwyci każdego i zasmakuje tak bardzo, że niejeden domownik poprosi o dokładkę. Przygotowanie kotletów jest banalne i zajmuje tylko chwilę dłużej niż tradycyjnych schabowych. Koniecznie poznaj przepis i podaj je na obiad.
Zmieniłem przepis na naleśniki i wyszły obłędnie pyszne. Zamiast mleka wlałem ten napójKotlety na obiad z kilku składników
Kotlet myśliwski oprócz smaku ma także tę zaletę, że przygotujesz je z kilku składników. Najważniejsze jest przede wszystkim mięso. W tym wypadku jest to schab. Oprócz niego potrzebne są także inne produkty, które w połączeniu stworzą genialne danie. Niezbędne artykuły znajdziesz na liście poniżej. Zdjęcie ilustrujące przygotowanie, pochodzą z kanału Moje Domowe Jedzenie, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 3 kotlety schabowe
- 1 cebula
- 9 pieczarek
- 6 plastrów wędzonego boczku
- 150 g żółtego sera w kostce
- 4 jajka
- pieprz
- sól
- bułka tarta
- olej
- 1 łyżka ketchupu
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka musztardy
Przepis na kotlet drwala
Rozbite kolety mielone przypraw pieprzem i solą. Jedno jajko w bij do miski i roztrzep je. Kotlety obtocz w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej. Smaż na niej kotlety z dwóch stron, do momentu zarumienienia na złoty kolor. Pieczarki i cebulę drobno posiekaj. Usmaż je na patelni po kotletach.
W misce wymieszaj na jednolity sos z musztardy, ketchupu i majonezu. Usmażone kotlety posmaruj sosem i obsyp je startym na dużych oczkach serem. Na serze ułóż podsmażone pieczarki. Przykryj je plastrami boczku i ułóż na nich usmażone jajka. Gotowe kotlety podawaj na obiad z ulubionymi dodatkami, a będą smakowały idealne.
Sprawdź także.