Kożuchowska zachwyca zgrabną figurą. Sekret jej diety tkwi w 1 składniku
Małgorzata Kożuchowska pokazała brzuch. Pochwaliła się tym samym swoją zadziwiającą formą. Poza regularnymi treningami aktorka dba o właściwy sposób odżywiania. W jej codziennym jadłospisie nie może zabraknąć ziarna orkiszowego.
Dieta Kożuchowskiej ma jasne i proste zasady
Małgorzata Kożuchowska, które powyższe zdjęcie pochodzi z jej Instagrama, to znana aktorka telewizyjna i teatralna. Jej konto w mediach społecznościowych śledzi ponad milion osób. Ostatnio celebrytka pochwaliła się za jego pośrednictwem swoim płaskim i wyrzeźbionym brzuchem.
Kożuchowska, mimo upływu lat, nadal jest aktywna zawodowo. Po pięćdziesiątce nadal cieszy się idealną figurą. Jak sama zdradziła, źródłem jej sukcesu są treningi oraz duża ilość orkiszu w diecie. Taki sposób odżywiana ma rewelacyjny wpływ na cały organizm.
Bosacka spojrzała na skład parówek i zamarła. Ma ważny apelNa czym polega dieta stosowana przez Kożuchowską?
Dieta orkiszowa, którą stosuje Kożuchowska, została wymyślona już w średniowieczu. Wypracowała ją Hildegarda z Bingen, od której imienia nazywa się czasem ten sposób żywienia dietą św. Hildegardy. Ta wizjonerka i uzdrowicielka szczególnie ceniła sobie ziarno orkiszowe.
Ziarno orkiszowe w diecie nie tuczy, za to pomaga uregulować metabolizm. Wszystko to dzięki zawartemu w nim błonnikowi. Poprawia on perystaltykę jelit, a także obniża poziom cholesterolu. Znajdziemy w nim także cenne kwasy omega-3.
Kożuchowska jest żywym przykładem, że orkisz zawarty w diecie doskonale wpływa na włosy, skórę i paznokcie. Poprawia także działanie systemu odpornościowego. Dieta św. Hildegardy jest dzięki temu bardzo korzystna dla osób osłabionych, a także kobiet planujących zajście w ciążę. Zawarte w ziarnach kwasy krzemowe wpływają pozytywnie na wiele aspektów w naszym organizmie.
Jakie są zasady diety stosowanej przez Kożuchowską?
Zasady, które ustaliła św. Hildegarda są bardzo proste do zastosowania. W codziennym menu należy umieścić produkty, które zawierają w sobie ziarna orkiszu. Może to być wiec kasza, pieczywo, otręby czy makaron. Powinny one stanowić podstawę każdego z 3 posiłków w ciągu dnia.
Uzupełnieniem diety, którą stosuje Kożuchowska, są owoce, warzywa, nabiał i mięso. Muszą być jednak one jadane rzadziej i w mniejszych ilościach, niż sam orkisz. W kuchni mistyczki pewne owoce były w ogóle zakazane.
Dodatkowymi produktami zalecanymi przez średniowieczną dietetyczkę był koper włoski raz kasztany we wszystkich formach. Św. Hildegarda odradzała za to brzoskwinie, truskawki oraz jagody. Według niej stanowiły one poważne niebezpieczeństwo dla organizmu. Nazywała je truciznami kuchennymi.
Małgorzata Kożuchowska cieszy się doskonałą formą i zdrowiem. Jest także cały czas aktywna zawodowo. Czy wszystkie te zasługi powinniśmy przypisywać twórczyni niezwykłej diety? Jeśli tak, to warto ją wypróbować także na własnym talerzu. Beata Kozidrak trzyma się doskonale dzięki prostej zasadzie. Edyta Górniak wykluczyła ze swojego jadłospisu 2 szkodliwe produkty.
Źródło: fakt