Kroję brzoskwinie z puszki i układam na cieście francuskim. Rodzina uwielbia ten deser
![deser](https://images.iberion.media/images/1920/deser_fda078b26c.jpg)
Deser powinien być pyszny i prosty w przygotowaniu. Właśnie taki robię z brzoskwiń z puszki i ciasta francuskiego. Wychodzi smakołyk, któremu trudno się oprzeć. Zrobisz go dzięki temu przepisowi.
Deser prosty i pyszny dla całej rodziny
Jesteś łasuchem? W takim razie trudno ci przejść obojętnie obok apetycznych deserów. Polecam przepis na jeden z takich smakołyków. U mnie w domu cieszy się on dużym powodzeniem, a rodzina za nim przepada. Jest też prosty w przygotowaniu.
Wystarczy pokroić brzoskwinie z puszki i ułożyć je na cieście francuskim. Do tego krem budyniowy, który rozpływa się w ustach i deser trafia do piekarnika. Wychodzi, że palce lizać. Delikatne ciasto, soczyste brzoskwinie, a to wszystko z dodatkiem kremu, który dopełnia całości. Podobny przepis znajdziesz na kanale YouTube Przepisy na ciasto francuskie. Stamtąd też pochodzą zdjęcia użyte w artykule.
![deser](https://images.iberion.media/images/origin/deser_6439961bfc.jpg)
Jak zrobić deser z brzoskwiń w puszce i ciasta francuskiego?
Składniki:
- 1 opakowanie ciasta francuskiego
- 1 opakowanie serka homogenizowanego
- 1 puszka brzoskwiń
- 1 budyń waniliowy
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1 łyżka cukru
- 1 jajko
- płatki migdałowe
- cukier puder do dekoracji
Przygotowanie deseru zacznij od przełożenia serka homogenizowanego do miski. Wsyp cukier, budyń, wlej aromat i dokładnie wymieszaj składniki. Brzoskwinie puszki wyjmij z zalewy. Pokrój je w plasterki i rozwiń arkusz ciasta francuskiego.
Ciasto podziel na pół. Jedną część ciasta posmaruj przygotowanym przed chwilą kremem. Ułóż na nim brzoskwinie i ciasto posmaruj rozmąconym jajkiem. Teraz wszystko przykryj drugą częścią ciasta francuskiego. Brzegi sklej i zrób wzorki widelcem. Ciasto podziel na kawałki i posmaruj jajkiem.
Deser pełen brzoskwiń i smaku
Ciasto posyp płatkami migdałowymi. Deser wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 25 minut. Ciasto po wyjęciu możesz posypać cukrem pudrem i podawać. Deser wychodzi pysznie, jest delikatny i zarazem soczysty.
Krem rozpływa się w ustach i sprawia, że sięgasz po kolejną porcję. Ten apetyczny deser polubi cała rodzina. U mnie już stał się hitem, a domownicy zajadają się nim. Wypróbuj ten prosty przepis, który daje pyszny efekt. Pisaliśmy o tym, jakie liście należy dodać do kiszenia ogórków, by te wyszły chrupiące. Radziliśmy też, co zrobić, by kluski śląskie nie były twarde.
![deser](https://images.iberion.media/images/origin/deser_a343d4f45b.jpg)
![wlewanie masy na ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto1_0334ac2d22.jpg)
![kolacja](https://images.iberion.media/images/origin/kolacja_4b11152d82.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_69010fa67b.jpg)
![naleśniki](https://images.iberion.media/images/origin/nalesniki_75cb9cb243.jpg)
![sernik z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ser_nik_1a3c1d1dfd.jpg)
![czekolada](https://images.iberion.media/images/origin/czekolada_e0fcf7f4f4.jpg)
![sos czosnkowy](https://images.iberion.media/images/origin/sos1_9aead47109.jpeg)
![masa wlewana na makaron](https://images.iberion.media/images/origin/makaron1_c65044cf2e.jpeg)
![bułeczki](https://images.iberion.media/images/origin/bulki_d95b5a7f45.jpg)
![ciasto z truskawkami i malinami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_tru_384c2729e0.jpg)
![sernik n zimno](https://images.iberion.media/images/origin/sernik_na_zimno_c1e5871c92.jpg)
![spłaszczanie roladki łyżką](https://images.iberion.media/images/origin/roladki1_d1d1424c19.jpg)
![wiszące udka](https://images.iberion.media/images/origin/wiszace_udka_12225c951d.jpg)
![deser z kaszy jaglanej](https://images.iberion.media/images/origin/deser_318148d00e.jpg)
![sernik z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/sernik1_7dacb5ae59.jpg)
![pomysł na niedzielny obiad](https://images.iberion.media/images/origin/pomysl_na_niedzielny_obiad_11088590a2.jpg)
![truskawki i jajka](https://images.iberion.media/images/origin/truskawki_80f80b61c1.jpg)
![ciasto z borówkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_jogurtowe_z_borowkami_334ea91b77.jpg)
![ziemniaki](https://images.iberion.media/images/origin/ziemniaki_adfbbafdab.jpg)
![surówki](https://images.iberion.media/images/origin/surowka_60a342eae0.jpg)
![szakszuka](https://images.iberion.media/images/origin/szakszuka_b63ea74e19.jpg)
![sałatka ziemniaczana](https://images.iberion.media/images/origin/salatka_ziemniaczana_48457b877d.jpg)
![szybka karpatka](https://images.iberion.media/images/origin/karpatka1_febf4a1e65.jpg)
![faszerowane kotlety z piersi kurczaka](https://images.iberion.media/images/origin/obiad_na_niedziele_c6064e8fae.jpg)
![pomidory](https://images.iberion.media/images/origin/plastry_pomidorow_ee77ca14c2.jpg)
![ciasto](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_df0bb321e3.jpg)
![Ciasto francuskie z truskawkami](https://images.iberion.media/images/origin/ciasto_francuskie_z_truskawkami_6fee297aac.jpg)
![Chleb z Biedronki](https://images.iberion.media/images/origin/Szablony_Lelum_2_kopia_2024_06_19_T111823_867_a434df22ce.jpg)
![bańki mydlane](https://images.iberion.media/images/origin/b1_678ddbf94e.jpg)
![domowe jagodzianki](https://images.iberion.media/images/origin/domowe_jagodzianki_ddf0273c3f.png)
![Pestki wiśni](https://images.iberion.media/images/origin/Pestki_wisni_51c088da91.jpg)
![ciasto drożdżowe z czereśniami](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2184278507_ecf9b11875.jpg)
![ciasto drożdżowe z rabarbarem](https://images.iberion.media/images/origin/shutterstock_2466755329_de0b232d9e.jpg)
![ugniatanie ciasta](https://images.iberion.media/images/origin/ugniatanie_ciasta_a481e737a1.jpg)
![lody](https://images.iberion.media/images/origin/222_98e42dc077.jpg)