Kroję jabłka i zalewam je ciastem. Ten deser jest teraz hitem w moim domu
Przepis na to ciasto z jabłkami przyda się w każdej kuchni. Raz-dwa upieczesz smakołyk, który zachwyci delikatnością i rozpłynie się w ustach. Dlatego poznaj recepturę na błyskawiczne ciasto z jabłkami.
Ciasto z jabłkami poleca się na deser
Chcesz szybko upiec ciasto? W takim razie poznaj przepis, który to umożliwi. Ciasto z jabłkami przyda się, gdy odwiedzą Cię nieoczekiwani goście. W kilka minut zrobisz masę, a reszta już należy do piekarnika. Ciasto z jabłkami pięknie wyrasta, jest delikatne i wilgotne.
Dlatego przygotuj kilka składników i upiecz ciasto, które u mnie w domu już stało się hitem. Szybko znika z talerzy, bo każdy sięga po dokładkę. Nie ma się co dziwić. Ciasto jest pyszne, to po prostu niebo w gębie. Przepis możesz zobaczyć na kanale YouTube Szybkie i proste. Stamtąd pochodzą też zdjęcia użyte w artykule.
Weź makaron i mięso mielone. Taka zapiekanka to idealny obiad nawet na 2 dniJak upiec ciasto z jabłkami?
Składniki:
- 5 małych jabłek
- 2 jajka
- ½ szklanki cukru
- 150 g jogurtu naturalnego
- 60 ml oleju roślinnego
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru waniliowego
- cukier puder do posypania
Przygotowanie ciasta z jabłkami zacznij od wbicia jajek do miski, wsyp cukier oraz cukier waniliowy. Składniki zmiksuj, wlej olej, jogurt naturalny i ponownie zmiksuj.
Wsyp mąkę, proszek do pieczenia i znów zmiksuj składniki. Jabłek nie obieraj, tylko pokrój je na cząstki. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż w niej jabłka i zalej ciastem. Wygładź powierzchnię i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 40 minut.
Ciasto z jabłkami, które jest hitem
Ciasto z jabłkami pięknie wyrasta, jest puszyste i delikatne. Wypiek wychodzi pyszny i rozpływa się w ustach. Oprócz tego jest szybki w przygotowaniu. Zrobisz go na jesienny deser. Ciasto wspaniale pachnie i aż prosi się o dokładkę.
Gwarantuję, że raz skorzystasz z tego przepisu i już często będziesz do niego wracać. Naprawdę warto, bo ciasto wychodzi, że palce lizać. Pisaliśmy o tym, jak przygotować smarowidło, które jest nawet lepsze od smalcu. Radziliśmy, jakie warzywa warto wysiać na koniec listopada.