Kupuję najtańsze mięso i zawijam w folię z dodatkami. Ten przepis to hit w moim domu
Nie masz pomysłu, co przygotować dzisiaj na obiad? Zainspiruj się i zrób tani posiłek z tego przepisu. Wystarczy mięso, kilka dodatków i zrobisz danie, że palce lizać. O wszystkich szczegółach dowiesz się, z dalszej części tekstu.
Zaskakujący przepis na obiad
Przygotowanie obiadu dla całej rodziny to nie bułka z masłem. Wie o tym każda gospodyni, która chce z daniem trafić w gusta każdego domownika, a przy okazji taki obiad ma być tani i szybki. Dlatego udało nam się znaleźć przepis, z którym spełnisz wyżej wymienione wymagania. Dodatkowo przygotowany przysmak może być także dodatkiem na kanapki. Sposób podania zależy tylko od ciebie.
Wszystko za sprawą taniego mięsa oraz folii. Ten ostatni produkt może dziwić, ale to właśnie dzięki niemu szybko zapieczesz składniki, które przy okazji nie stracą na smaku. Skoro o składnikach mowa, czytaj dalej, a poznasz wszystkie niezbędne do przygotowania znakomitego dania.
Dodałem do flaczków składnik, o jakim nikt by nie pomyślał. Smakują wybornieMięso i kilka dodatków
Danie z przepisu przygotujesz naprawdę niskim kosztem, ponieważ użyjesz składników, które nie kosztują wiele. Najważniejsze jest przede wszystkim mięso, a dokładnie mówiąc, tłuszcz wieprzowy. Choć składnik może wzbudzać kontrowersje, odpowiednio przygotowany i nienadużywany nie zaszkodzi organizmowi. Oprócz niego potrzebne będą także warzywa oraz przyprawy. Poznasz je wszystkie, sprawdzając poniższą listę. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Schneller Koch, który znajdziesz na YouTubie.
Składniki:
- 1 kg cienkiego tłuszczu wieprzowego
- 1 cebula
- 1 marchewka
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżka soli
- 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
- ½ łyżeczki pieprzu
- ¼ łyżeczki kminu
- 1 liść laurowy
- 1 jajko
Przepis na tani obiad
Tłuszcz oddziel od skóry, a następnie pokrój go w paski o grubości 1 centymetra. Cebulę obierz i pokrój w małą kostkę. Obierz również marchew, a następnie umyj ją i zetrzyj na dużych oczkach tarki. Wszystkie składniki umieść w misce. Dodaj przeciśnięty ząbek czosnku oraz wsyp pozostałe przyprawy.
Całość dokładnie wymieszaj i pozostaw do zamarynowania. Wbij jajko i ponownie wymieszaj całość. Następnie przełóż składniki do foliowego rękawa do pieczenia. Szczelnie go zamknij, zwiąż i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Piecz w rozgrzanym do 170 stopni przez godzinę. Gotowe mięso krój na kawałki i częstuj domowników.
Sprawdź także sposób na mole oraz poznaj przepis na danie lepsze niż fasolka po bretońsku.