Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Moje dzieci przepadają za tymi parówkami. Robię je w kilkanaście minut, zawsze znikają do ostatniego kęsa
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 25.02.2024 18:58

Moje dzieci przepadają za tymi parówkami. Robię je w kilkanaście minut, zawsze znikają do ostatniego kęsa

parówki w panierce
YouTube/@Marcin Kostrzewski SWOJSKIEGOTOWANIE

Parówki smażone w panierce to absolutny hit wśród przekąsek. Zrób je w swoim domu, a oprócz dzieci polubią je także dorośli. Są smaczne i bardzo chrupiące. Przygotowanie trwa dosłownie chwilę. 

Przekąska uwielbiana przez wszystkich

Parówki w panierce pierwszy raz spróbowałem u znajomych na imprezie. Nigdy wcześniej nie znałem tego sposobu. Oczywiście parówki w cieście francuskim to absolutny klasyk, ale teraz czas na jej chrupki i panierowany odpowiednik. 

U mnie w domu uwielbiają je wszyscy. Od tych małych po tych nieco większych i starszych. Robi się je szybko, a znikają jeszcze szybciej. Nie zwlekaj, tylko przygotuj je dzisiaj na kolację.

parówki.jpg
YouTube/@Marcin Kostrzewski SWOJSKIEGOTOWANIE
Bardziej szkodzi kawa sypana czy rozpuszczalna? Ogromna część osób podaje błędną odpowiedź To przez nie dzieci tyją na potęgę. A rodzice myślą, że są zdrowe

Co będziesz potrzebowała oprócz parówek?

Do przygotowania przekąsek z parówek nie będziesz potrzebowała wiele. Najważniejsze są oczywiście parówki. Kup te ciut droższe, ale z większą zawartością mięsa. Będą wyśmienite. Podobny przepis znajdziesz na kanale Marcin Kostrzewski SWOJSKIEGOTOWANIE, skąd pochodzą zdjęcia w tym artykule.

Składniki:

  • 10 parówek 
  • 100 g bułki tartej
  • 2 jajka
  • olej

Przepis na parówki

Zacznij od ściągnięcia ochronnej folii z parówek. Następnie przekrój je na pół. Do miski wbij jajka i dokładnie je roztrzep. Bułkę tartą rozsyp na talerzu.

Parówki włóż do miski z jajkiem. Dokładnie je namocz, a następnie obtocz w bułce tartej

Do garnka wlej sporą ilość oleju i rozgrzej go. Włóż panierowane parówki i smaż z każdej strony na złocisty kolor. Podawaj z ulubionym przez twoją rodzinę sosem lub ketchupem, a na pewno będą smakowały. Sprawdź, jaka surówka będzie pasował do każdego obiadu oraz dowiedz się, dlaczego etykieta na twoim ulubionym miodzie będzie wyglądać inaczej

smażone parówki.jpg
YouTube/@Marcin Kostrzewski SWOJSKIEGOTOWANIE