Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Najpopularniejsze

Najpopularniejsze

kluski czarne
Młode pokolenie nie pamięta potrawy ze zdjęcia. Dawniej te kluski jadano w co drugim domu
zapiekanka gyros
Dzieci codziennie proszą mnie o zapiekankę gyros. Nie ma większego hitu w moim domu
smalczyk od Strzelczyka
Bez bałaganu i w ekspresowym tempie. Strzelczyk robi smalczyk jak nikt inny, patent zachwyca
kolacja
Rozbijam jajko i wlewam je do pomidora. Parę prostych czynności i mam pyszną kolację
tort weselny
Para Młoda poniżyła właścicielkę cukierni. Nie mieści się w głowie, co powiedziała
grzyby
Które grzyby rosnące w Polsce są najzdrowsze? Będziecie zachwyceni, wielka niespodzianka
Czekolada z białym nalotem
Co oznacza biały nalot na czekoladzie? Lepiej mieć świadomość, mnóstwo osób jest w błędzie
Co zrobić z czerstwym chlebem?
Nigdy nie wyrzucam czerstwego chleba. Robię z niego cudowne danie, przy nim pizza może się schować
Pomysł na szybki obiad
Dodaj jajka do płatków owsianych i zalej mlekiem. Efekt nie mieści się w głowie
Obiad z ziemniaków
Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów. Mąż i dzieci zawsze proszą o dokładkę
Ciasto z delicjami
Ułóż delicje na blasze i zalej ciastem. Wszyscy w moim domu uwielbiają ten deser, robię go w chwilę
wekowanie
Wekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
zupa odchudzanie
Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Gotowanie makaronu
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
kapusta i mielone
Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
surówka coleslaw
Od lat robię surówkę jak z KFC. Sekretem smaku jest ten sos
liście babki
Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
sałatka
Moi bliscy wolą sałatkę imieninową od jarzynowej. Powodem jest ten składnik
czosnek
Jak przechowywać czosnek? Dzięki tej metodzie nie stanie się gorzki i nie zacznie kiełkować
Sok z pigwowca
Sok z pigwowca robię bez sokowirówki. Mam szybszy i lepszy patent
kotlety mielone
Ciocia Wanda robi najlepsze mielone w rodzinie. Sekret ich smaku tkwi w 1 dodatkowej czynności
zupa z 4 składników
Przepis na tę zupę przywiozłam z Podhala. Do jej zrobienia potrzebuję tylko 4 składników, rodzina się nią zajada
Czosnek i goździki
Wbij goździki w czosnek i zostaw w kuchni. Uporczywy problem zniknie, szkoda, że wcześniej tego nie znałam
grzyby
Nadleśnictwa wprowadzają zakaz zbierania grzybów. „Takich głupot nie było nawet za PRL"
Nacinanie ciasta do wałkowania
Sąsiadka zawsze przed wałkowaniem ciasta nacina je na krzyż. Wcześniej pukałam się w głowę, teraz robię tak samo
Placki lepsze niż racuchy
Moje dzieci wolą te placki od zwykłych racuchów. Ciasto robię na bazie prostego składnika, znika cała porcja
Syrop na odporność
Wachowicz łączy go z miodem i robi syrop na odporność. Obowiązkowy przepis na jesień
Zupa harira
Mogę tę zupę jeść nawet codziennie. Smakuje mi bardziej nawet niż tradycyjna pomidorówka
kluski czarne
Katarzyna Rachańska Młode pokolenie nie pamięta potrawy ze zdjęcia. Dawniej te kluski jadano w co drugim domu
Czytaj więcej >
zapiekanka gyros
Katarzyna Rachańska Dzieci codziennie proszą mnie o zapiekankę gyros. Nie ma większego hitu w moim domu
Czytaj więcej >
smalczyk od Strzelczyka
Katarzyna Rachańska Bez bałaganu i w ekspresowym tempie. Strzelczyk robi smalczyk jak nikt inny, patent zachwyca
Czytaj więcej >
kolacja
Katarzyna Rachańska Rozbijam jajko i wlewam je do pomidora. Parę prostych czynności i mam pyszną kolację
Czytaj więcej >
tort weselny
Katarzyna Rachańska Para Młoda poniżyła właścicielkę cukierni. Nie mieści się w głowie, co powiedziała
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska Które grzyby rosnące w Polsce są najzdrowsze? Będziecie zachwyceni, wielka niespodzianka
Czytaj więcej >
Czekolada z białym nalotem
Emilia Maciejewska-Latosińska Co oznacza biały nalot na czekoladzie? Lepiej mieć świadomość, mnóstwo osób jest w błędzie
Czytaj więcej >
Co zrobić z czerstwym chlebem?
Emilia Maciejewska-Latosińska Nigdy nie wyrzucam czerstwego chleba. Robię z niego cudowne danie, przy nim pizza może się schować
Czytaj więcej >
Pomysł na szybki obiad
Emilia Maciejewska-Latosińska Dodaj jajka do płatków owsianych i zalej mlekiem. Efekt nie mieści się w głowie
Czytaj więcej >
Obiad z ziemniaków
Emilia Maciejewska-Latosińska Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów. Mąż i dzieci zawsze proszą o dokładkę
Czytaj więcej >
Ciasto z delicjami
Emilia Maciejewska-Latosińska Ułóż delicje na blasze i zalej ciastem. Wszyscy w moim domu uwielbiają ten deser, robię go w chwilę
Czytaj więcej >
wekowanie
Katarzyna Rachańska Wekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
Czytaj więcej >
zupa odchudzanie
Katarzyna Rachańska Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Czytaj więcej >
Gotowanie makaronu
Emilia Maciejewska-Latosińska Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
Czytaj więcej >
kapusta i mielone
Katarzyna Rachańska Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
Czytaj więcej >
surówka coleslaw
Katarzyna Rachańska Od lat robię surówkę jak z KFC. Sekretem smaku jest ten sos
Czytaj więcej >
liście babki
Katarzyna Rachańska Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
Czytaj więcej >
sałatka
Katarzyna Rachańska Moi bliscy wolą sałatkę imieninową od jarzynowej. Powodem jest ten składnik
Czytaj więcej >
czosnek
Katarzyna Rachańska Jak przechowywać czosnek? Dzięki tej metodzie nie stanie się gorzki i nie zacznie kiełkować
Czytaj więcej >
Sok z pigwowca
Emilia Maciejewska-Latosińska Sok z pigwowca robię bez sokowirówki. Mam szybszy i lepszy patent
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Ciocia Wanda robi najlepsze mielone w rodzinie. Sekret ich smaku tkwi w 1 dodatkowej czynności
Czytaj więcej >
zupa z 4 składników
Katarzyna Rachańska Przepis na tę zupę przywiozłam z Podhala. Do jej zrobienia potrzebuję tylko 4 składników, rodzina się nią zajada
Czytaj więcej >
Czosnek i goździki
Emilia Maciejewska-Latosińska Wbij goździki w czosnek i zostaw w kuchni. Uporczywy problem zniknie, szkoda, że wcześniej tego nie znałam
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska Nadleśnictwa wprowadzają zakaz zbierania grzybów. „Takich głupot nie było nawet za PRL"
Czytaj więcej >
Nacinanie ciasta do wałkowania
Emilia Maciejewska-Latosińska Sąsiadka zawsze przed wałkowaniem ciasta nacina je na krzyż. Wcześniej pukałam się w głowę, teraz robię tak samo
Czytaj więcej >
Placki lepsze niż racuchy
Emilia Maciejewska-Latosińska Moje dzieci wolą te placki od zwykłych racuchów. Ciasto robię na bazie prostego składnika, znika cała porcja
Czytaj więcej >
Syrop na odporność
Emilia Maciejewska-Latosińska Wachowicz łączy go z miodem i robi syrop na odporność. Obowiązkowy przepis na jesień
Czytaj więcej >
Zupa harira
Emilia Maciejewska-Latosińska Mogę tę zupę jeść nawet codziennie. Smakuje mi bardziej nawet niż tradycyjna pomidorówka
Czytaj więcej >
kluski czarne
Młode pokolenie nie pamięta potrawy ze zdjęcia. Dawniej te kluski jadano w co drugim domu
zapiekanka gyros
Dzieci codziennie proszą mnie o zapiekankę gyros. Nie ma większego hitu w moim domu
smalczyk od Strzelczyka
Bez bałaganu i w ekspresowym tempie. Strzelczyk robi smalczyk jak nikt inny, patent zachwyca
kolacja
Rozbijam jajko i wlewam je do pomidora. Parę prostych czynności i mam pyszną kolację
tort weselny
Para Młoda poniżyła właścicielkę cukierni. Nie mieści się w głowie, co powiedziała
grzyby
Które grzyby rosnące w Polsce są najzdrowsze? Będziecie zachwyceni, wielka niespodzianka
Czekolada z białym nalotem
Co oznacza biały nalot na czekoladzie? Lepiej mieć świadomość, mnóstwo osób jest w błędzie
Co zrobić z czerstwym chlebem?
Nigdy nie wyrzucam czerstwego chleba. Robię z niego cudowne danie, przy nim pizza może się schować
Pomysł na szybki obiad
Dodaj jajka do płatków owsianych i zalej mlekiem. Efekt nie mieści się w głowie
Obiad z ziemniaków
Robię to na obiad, gdy brakuje mi czasu i pomysłów. Mąż i dzieci zawsze proszą o dokładkę
Ciasto z delicjami
Ułóż delicje na blasze i zalej ciastem. Wszyscy w moim domu uwielbiają ten deser, robię go w chwilę
wekowanie
Wekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
zupa odchudzanie
Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Gotowanie makaronu
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
kapusta i mielone
Kładę mielone na kapuste i wrzucam do piekarnika. Rodzina zajada aż się uszy trzęsą
surówka coleslaw
Od lat robię surówkę jak z KFC. Sekretem smaku jest ten sos
liście babki
Zalewam nim liście babki i zyskuję wyjatkowy syrop. Jego korzyści doceniam co roku
sałatka
Moi bliscy wolą sałatkę imieninową od jarzynowej. Powodem jest ten składnik
czosnek
Jak przechowywać czosnek? Dzięki tej metodzie nie stanie się gorzki i nie zacznie kiełkować
Sok z pigwowca
Sok z pigwowca robię bez sokowirówki. Mam szybszy i lepszy patent
kotlety mielone
Ciocia Wanda robi najlepsze mielone w rodzinie. Sekret ich smaku tkwi w 1 dodatkowej czynności
zupa z 4 składników
Przepis na tę zupę przywiozłam z Podhala. Do jej zrobienia potrzebuję tylko 4 składników, rodzina się nią zajada
Czosnek i goździki
Wbij goździki w czosnek i zostaw w kuchni. Uporczywy problem zniknie, szkoda, że wcześniej tego nie znałam
grzyby
Nadleśnictwa wprowadzają zakaz zbierania grzybów. „Takich głupot nie było nawet za PRL"
Nacinanie ciasta do wałkowania
Sąsiadka zawsze przed wałkowaniem ciasta nacina je na krzyż. Wcześniej pukałam się w głowę, teraz robię tak samo
Placki lepsze niż racuchy
Moje dzieci wolą te placki od zwykłych racuchów. Ciasto robię na bazie prostego składnika, znika cała porcja
Syrop na odporność
Wachowicz łączy go z miodem i robi syrop na odporność. Obowiązkowy przepis na jesień
Zupa harira
Mogę tę zupę jeść nawet codziennie. Smakuje mi bardziej nawet niż tradycyjna pomidorówka