Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Czy chcielibyście pozbyć się zbędnych kilogramów? Jeśli tak, to polecam zupę, która spala tłuszcz. Dzięki niej chudnę, a cholesterol wraca do normy. Przygotujcie tę zupę i zadbajcie o swoje zdrowie i sylwetkę.
Zupa, która spala tłuszcz
Sezon bikini już za nami, ale schyłek lata i początek jesieni to też dobry moment, by zawalczyć o zdrowie i zgrabną figurę. Postanowiłam, że zgubię kilka zbędnych kilogramów i to mi się udało. Nie stosowałam drakońskiej diety, ale przygotowałam zupę, która spala tłuszcz. Dzięki niej schudłam już 5 kg.
Zupa, oprócz tego, że skutecznie działa, to jest naprawdę smaczna. Robię ją z pora, cukinii, selera naciowego i jeszcze kilku innych warzyw. Ta zupa jest pełna witamin, smaku, a waga sama spada. Polecam przepis na zupę, która spala tłuszcz.
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronuJak zrobić zupę, która spala tłuszcz?
Składniki:
- cebula
- por
- 2 łodygi selera naciowego
- 3 ząbki czosnku
- 1 ½ litra bulionu warzywnego
- liść laurowy
- papryka czerwona
- pomidor
- cukinia
- 100 g grochu
- puszka białej fasoli
- makaron
- suszony tymianek
- imbir
- parmezan do podania (opcjonalnie)
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Pora kroimy i wrzucamy do garnka, to samo robimy z łodygami selera naciowego. Siekamy czosnek, dodajemy do garnka i wszystko mieszamy. Dodajemy pokrojony imbir i zalewamy bulionem warzywnym.
Kroimy w kostkę czerwoną paprykę, pomidora, cukinię. Dodajemy warzywa do garnka i mieszamy. Dorzucamy groch i białą fasolę. Do garnka trafia też makaron i liść laurowy. Zupę gotujemy jeszcze 10 minut, solimy i dodajemy starty parmezan.
To właśnie te składniki spalają tłuszcz
Połączenie konkretnych warzyw, które mają właściwości zdrowotne i przyspieszające metabolizm, sprawia, że zupa pomaga nam w schudnięciu. Por zmniejsza apetyt i podkręca metabolizm. Wpływa też na naszą odporność. Seler naciowy ma bardzo mało kalorii i mnóstwo witamin.
Natomiast imbir spala tłuszcz, a czerwona papryka ma dużo błonnika. Jedzenie cukinii pomaga usunąć nadmiar wody z organizmu, a pomidory świetnie wpływają na nasz układ krążenia. Te składniki sprawiają, że jedzenie tej zupy pomaga zgubić zbędne kilogramy i zadbać o zdrowie. Przygotuj ją i ciesz się jej pysznym smakiem. Pisaliśmy o zapomnianej zupie z Podhala. Radziliśmy, jak ugotować marokańską zupę pomidorową.