Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
Katarzyna Rachańska
Katarzyna Rachańska 19.09.2023 08:54

Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie

zupa odchudzanie
YouTube/@zdroweprzepisy8

Czy chcielibyście pozbyć się zbędnych kilogramów? Jeśli tak, to polecam zupę, która spala tłuszcz. Dzięki niej chudnę, a cholesterol wraca do normy. Przygotujcie tę zupę i zadbajcie o swoje zdrowie i sylwetkę.

Zupa, która spala tłuszcz

Sezon bikini już za nami, ale schyłek lata i początek jesieni to też dobry moment, by zawalczyć o zdrowie i zgrabną figurę. Postanowiłam, że zgubię kilka zbędnych kilogramów i to mi się udało. Nie stosowałam drakońskiej diety, ale przygotowałam zupę, która spala tłuszcz. Dzięki niej schudłam już 5 kg.

Zupa, oprócz tego, że skutecznie działa, to jest naprawdę smaczna. Robię ją  z pora, cukinii, selera naciowego i jeszcze kilku innych warzyw. Ta zupa jest pełna witamin, smaku, a waga sama spada. Polecam przepis na zupę, która spala tłuszcz. 

krojenie
YouTube/@zdroweprzepisy8
Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu

Jak zrobić zupę, która spala tłuszcz?

Składniki:

  • cebula
  • por
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 ½ litra bulionu warzywnego
  • liść laurowy
  • papryka czerwona
  • pomidor
  • cukinia
  • 100 g grochu
  • puszka białej fasoli
  • makaron
  • suszony tymianek
  • imbir
  • parmezan do podania (opcjonalnie)

Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy w garnku. Pora kroimy i wrzucamy do garnka, to samo robimy z łodygami selera naciowego. Siekamy czosnek, dodajemy do garnka i wszystko mieszamy. Dodajemy pokrojony imbir i zalewamy bulionem warzywnym. 

Kroimy w kostkę czerwoną paprykę, pomidora, cukinię. Dodajemy warzywa do garnka i mieszamy. Dorzucamy groch i białą fasolę. Do garnka trafia też makaron i liść laurowy. Zupę gotujemy jeszcze 10 minut, solimy i dodajemy starty parmezan.

To właśnie te składniki spalają tłuszcz

Połączenie konkretnych warzyw, które mają właściwości zdrowotne i przyspieszające metabolizm, sprawia, że zupa pomaga nam w schudnięciu. Por zmniejsza apetyt i podkręca metabolizm. Wpływa też na naszą odporność. Seler naciowy ma bardzo mało kalorii i mnóstwo witamin. 

Natomiast imbir spala tłuszcz, a czerwona papryka ma dużo błonnika. Jedzenie cukinii pomaga usunąć nadmiar wody z organizmu, a pomidory świetnie wpływają na nasz układ krążenia. Te składniki sprawiają, że jedzenie tej zupy pomaga zgubić zbędne kilogramy i zadbać o zdrowie. Przygotuj ją i ciesz się jej pysznym smakiem. Pisaliśmy o zapomnianej zupie z Podhala. Radziliśmy, jak ugotować marokańską zupę pomidorową. 

zupa
YouTube/@zdroweprzepisy8