Ciasto z delicjami skusi niejednego łasucha. Wykonanie jest bardzo proste, więc pyszny deser gości na moim domu dość często. Rodzina go ubóstwia i pochłania w hurtowych ilościach. Musicie przetestować.
Proste ciasto z dodatkiem delicji
Delicje mogą przyjemnie urozmaicić wasze ciasto. Dodanie ich na spód wypieku sprawi, że deser będzie miał ciekawszą konsystencję, a owocowa galaretka doda orzeźwiającego charakteru. Warto spróbować.
Składniki:
- 300 g delicji o smaku pomarańczowym
- 5 dużych jaj
- 200 g cukru
- 1 opakowanie cukru waniliowego
- 270 ml mleka lub napoju roślinnego
- 450 g mąki pszennej
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
Lista niezbędnych składników nie jest długa, a przygotowanie wcale nie zajmie dużo czasu. Sprawdźcie koniecznie dostępną w dalszej części artykułu instrukcję. Nie pożałujecie.

Dzięki tej zupie schudłam już 5 kg, a cholesterol wrócił do normy. Mogłabym jeść ją codziennie
CZYTAJ DALEJJak zrobić pyszne ciasto? Dodajcie do niego delicje
Zaczynam od wbicia jaj do miski i ubicia ich z cukrem oraz cukrem wanilinowym. Do masy wlewam mleko, a następnie wsypuję przesianą przez sito mąkę pszenną, sól oraz proszek do pieczenia. Mieszam, aż do uzyskania gładkiej masy.
W wyłożonej papierem do pieczenia blasze układam spód z delicji. Wylewam na niego przygotowane ciasto. Piekę przez 35-40 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Jak podać ciasto z delicjami?
Gotowe, ostudzone ciasto można polać stopioną w kąpieli wodnej czekoladą, najlepiej gorzką. Dobrze sprawdzi się też posypanie go cukrem pudrem. Deser pasuje zarówno do kawy, jak i do herbaty.
Na naszej stronie znajdziecie więcej przepisów na pyszne ciasta. Oprócz deseru z delicjami polecamy sprawdzony patent na lekki i puszysty biszkopt . Być może skusi was też PRL-owski klasyk, czyli zebra .

Weź wykałaczkę i wetknij między pokrywkę a garnek. Zawsze tak robię podczas gotowania makaronu
CZYTAJ DALEJWekujesz słoiki w ten sposób? Zapomnij, zaprzyjaźniona kucharka pokazała mi 100 razy lepszy sposób
CZYTAJ DALEJ