Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Najpopularniejsze

Najpopularniejsze

Sałatka z buraków i cukinii
Ścieram na tarce i dorzucam do buraczków. Ta sałatka na zimę znika jako pierwsza
Pasta jajeczna
Domownicy non stop proszą mnie o tę pastę do kanapek. Poza jajkami dorzucam kwaśny dodatek
Restauracja Filipa Chajzera
Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
grzyby suszone
Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Ten sposób suszenia grzybów bije je na głowę
Czyszczenie czajnika obierkami ziemniaka
Wrzuć obierki ziemniaków do czajnika i zagotuj wodę. Pozbędziesz się uporczywego problemu
Kluski leniwe
Wsypał do leniwych inny rodzaj mąki. Kulinarny eksperyment okazał się sukcesem
przygotowania do robienia rosołu
Zamiast z makaronem, podałam rosół z innym dodatkiem. Pomysł znalazłam w sieci, mąż miał mi jedno do powiedzenia
robienie pierogów
Zapomnij o lepieniu pierogów. Teraz w modzie jest ich rolowanie, ten patent to prawdziwy hit
napar z przewrotnika
Doceniała go sama św. Hildegarda. Napar z tego zioła może działać cuda
surówka z białej kapusty
Dostałam ten przepis na surówkę od zaprzyjaźnionego szefa kuchni. Smakuje jak z dobrej chińskiej restauracji
ciasto ze śliwkami
Rodzina cały czas prosi mnie o ucierane ciasto ze śliwkami. Korzystam z przepisu mojej babci
gołąbki
Wachowicz zalewa gołąbki uwielbianą zupą. W takiej wersji smakują najlepiej
wędlina
Jak przechowywać wedlinę w lodówce? Dzięki tej metodzie nie będzie obślizgła
gotowanie folii alumniowej
Dziadek gotował folię aluminiową w garnku. Poznałam powód i teraz robię to samo
Przecier pomidorowy
Od lat nie kupuję przecieru pomidorowego w sklepie. Mój własny smakuje mi bardziej
grzyby
W polskich lasach pojawił się nowy grzyb. Tłumy już oszalały na jego punkcie
kotlety mielone
Te kotlety są lepsze niż schabowe i mielone razem wzięte. Nawet teściowa poprosiła mnie o przepis
Gulasz od Makłowicza
Kupił gotowy gulasz od Makłowicza. Skosztował kęs i powiedział tylko jedno
placki z kalarepy
Żadne ziemniaki, żadna cukinia. Najlepsze placki robię z niemal zapomnianego warzywa
mus jabłkowy
Przerabiam jabłka na mus do szarlotki. Dzięki temu składnikowi smakuje wyjątkowo
zupa z cukinii
Ostatnio nie jadam ogórkowej i pomidorowej. Zupa z tego warzywa bije je na głowę
Ramówka TVN się zmienia
Uwielbiany przez miliony program znika z anteny TVN. Media właśnie przekazały wiadomość
Sztuczka z zakrętką od oleju
Podpaliłam zatyczkę od oleju i wbiłam w nią wykałaczkę. Powód zaskoczył całą rodzinę, teraz robią tak samo
Rosół gotuj bez pokrywki
Czy rosół powinno gotować się pod przykryciem, czy bez? Doświadczone kucharki nie mają wątpliwości
Knedle ze śliwkami od Magdy Gessler
Już wiadomo, czym Gessler posypuje knedle ze śliwkami. Są przez to jeszcze smaczniejsze
Surówka z dyni i cukinii
Czekam cały rok żeby zrobić tę surówkę. Takiej nie widziałam w żadnej restauracji
ryba w cieście piwnym
Mieszam mąkę z nietypowym napojem i zanurzam w nim rybę. Koniec z nudną panierką
Obiad z piekarnika
Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Ten obiad jadam co piątek
Sałatka z buraków i cukinii
Emilia Maciejewska-Latosińska Ścieram na tarce i dorzucam do buraczków. Ta sałatka na zimę znika jako pierwsza
Czytaj więcej >
Pasta jajeczna
Emilia Maciejewska-Latosińska Domownicy non stop proszą mnie o tę pastę do kanapek. Poza jajkami dorzucam kwaśny dodatek
Czytaj więcej >
Restauracja Filipa Chajzera
Emilia Maciejewska-Latosińska Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
Czytaj więcej >
grzyby suszone
Katarzyna Rachańska Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Ten sposób suszenia grzybów bije je na głowę
Czytaj więcej >
Czyszczenie czajnika obierkami ziemniaka
Emilia Maciejewska-Latosińska Wrzuć obierki ziemniaków do czajnika i zagotuj wodę. Pozbędziesz się uporczywego problemu
Czytaj więcej >
Kluski leniwe
Emilia Maciejewska-Latosińska Wsypał do leniwych inny rodzaj mąki. Kulinarny eksperyment okazał się sukcesem
Czytaj więcej >
przygotowania do robienia rosołu
Aleksandra Proch Zamiast z makaronem, podałam rosół z innym dodatkiem. Pomysł znalazłam w sieci, mąż miał mi jedno do powiedzenia
Czytaj więcej >
robienie pierogów
Katarzyna Rachańska Zapomnij o lepieniu pierogów. Teraz w modzie jest ich rolowanie, ten patent to prawdziwy hit
Czytaj więcej >
napar z przewrotnika
Katarzyna Rachańska Doceniała go sama św. Hildegarda. Napar z tego zioła może działać cuda
Czytaj więcej >
surówka z białej kapusty
Katarzyna Rachańska Dostałam ten przepis na surówkę od zaprzyjaźnionego szefa kuchni. Smakuje jak z dobrej chińskiej restauracji
Czytaj więcej >
ciasto ze śliwkami
Katarzyna Rachańska Rodzina cały czas prosi mnie o ucierane ciasto ze śliwkami. Korzystam z przepisu mojej babci
Czytaj więcej >
gołąbki
Katarzyna Rachańska Wachowicz zalewa gołąbki uwielbianą zupą. W takiej wersji smakują najlepiej
Czytaj więcej >
wędlina
Katarzyna Rachańska Jak przechowywać wedlinę w lodówce? Dzięki tej metodzie nie będzie obślizgła
Czytaj więcej >
gotowanie folii alumniowej
Katarzyna Rachańska Dziadek gotował folię aluminiową w garnku. Poznałam powód i teraz robię to samo
Czytaj więcej >
Przecier pomidorowy
Emilia Maciejewska-Latosińska Od lat nie kupuję przecieru pomidorowego w sklepie. Mój własny smakuje mi bardziej
Czytaj więcej >
grzyby
Katarzyna Rachańska W polskich lasach pojawił się nowy grzyb. Tłumy już oszalały na jego punkcie
Czytaj więcej >
kotlety mielone
Katarzyna Rachańska Te kotlety są lepsze niż schabowe i mielone razem wzięte. Nawet teściowa poprosiła mnie o przepis
Czytaj więcej >
Gulasz od Makłowicza
Emilia Maciejewska-Latosińska Kupił gotowy gulasz od Makłowicza. Skosztował kęs i powiedział tylko jedno
Czytaj więcej >
placki z kalarepy
Katarzyna Rachańska Żadne ziemniaki, żadna cukinia. Najlepsze placki robię z niemal zapomnianego warzywa
Czytaj więcej >
mus jabłkowy
Katarzyna Rachańska Przerabiam jabłka na mus do szarlotki. Dzięki temu składnikowi smakuje wyjątkowo
Czytaj więcej >
zupa z cukinii
Katarzyna Rachańska Ostatnio nie jadam ogórkowej i pomidorowej. Zupa z tego warzywa bije je na głowę
Czytaj więcej >
Ramówka TVN się zmienia
Emilia Maciejewska-Latosińska Uwielbiany przez miliony program znika z anteny TVN. Media właśnie przekazały wiadomość
Czytaj więcej >
Sztuczka z zakrętką od oleju
Emilia Maciejewska-Latosińska Podpaliłam zatyczkę od oleju i wbiłam w nią wykałaczkę. Powód zaskoczył całą rodzinę, teraz robią tak samo
Czytaj więcej >
Rosół gotuj bez pokrywki
Emilia Maciejewska-Latosińska Czy rosół powinno gotować się pod przykryciem, czy bez? Doświadczone kucharki nie mają wątpliwości
Czytaj więcej >
Knedle ze śliwkami od Magdy Gessler
Emilia Maciejewska-Latosińska Już wiadomo, czym Gessler posypuje knedle ze śliwkami. Są przez to jeszcze smaczniejsze
Czytaj więcej >
Surówka z dyni i cukinii
Emilia Maciejewska-Latosińska Czekam cały rok żeby zrobić tę surówkę. Takiej nie widziałam w żadnej restauracji
Czytaj więcej >
ryba w cieście piwnym
Katarzyna Rachańska Mieszam mąkę z nietypowym napojem i zanurzam w nim rybę. Koniec z nudną panierką
Czytaj więcej >
Obiad z piekarnika
Emilia Maciejewska-Latosińska Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Ten obiad jadam co piątek
Czytaj więcej >
Sałatka z buraków i cukinii
Ścieram na tarce i dorzucam do buraczków. Ta sałatka na zimę znika jako pierwsza
Pasta jajeczna
Domownicy non stop proszą mnie o tę pastę do kanapek. Poza jajkami dorzucam kwaśny dodatek
Restauracja Filipa Chajzera
Chajzer stawia na kulinarny biznes. Nie uwierzysz, jakie danie będzie serwował, Polacy je kochają
grzyby suszone
Zapomnij o specjalnej suszarce i piekarniku. Ten sposób suszenia grzybów bije je na głowę
Czyszczenie czajnika obierkami ziemniaka
Wrzuć obierki ziemniaków do czajnika i zagotuj wodę. Pozbędziesz się uporczywego problemu
Kluski leniwe
Wsypał do leniwych inny rodzaj mąki. Kulinarny eksperyment okazał się sukcesem
przygotowania do robienia rosołu
Zamiast z makaronem, podałam rosół z innym dodatkiem. Pomysł znalazłam w sieci, mąż miał mi jedno do powiedzenia
robienie pierogów
Zapomnij o lepieniu pierogów. Teraz w modzie jest ich rolowanie, ten patent to prawdziwy hit
napar z przewrotnika
Doceniała go sama św. Hildegarda. Napar z tego zioła może działać cuda
surówka z białej kapusty
Dostałam ten przepis na surówkę od zaprzyjaźnionego szefa kuchni. Smakuje jak z dobrej chińskiej restauracji
ciasto ze śliwkami
Rodzina cały czas prosi mnie o ucierane ciasto ze śliwkami. Korzystam z przepisu mojej babci
gołąbki
Wachowicz zalewa gołąbki uwielbianą zupą. W takiej wersji smakują najlepiej
wędlina
Jak przechowywać wedlinę w lodówce? Dzięki tej metodzie nie będzie obślizgła
gotowanie folii alumniowej
Dziadek gotował folię aluminiową w garnku. Poznałam powód i teraz robię to samo
Przecier pomidorowy
Od lat nie kupuję przecieru pomidorowego w sklepie. Mój własny smakuje mi bardziej
grzyby
W polskich lasach pojawił się nowy grzyb. Tłumy już oszalały na jego punkcie
kotlety mielone
Te kotlety są lepsze niż schabowe i mielone razem wzięte. Nawet teściowa poprosiła mnie o przepis
Gulasz od Makłowicza
Kupił gotowy gulasz od Makłowicza. Skosztował kęs i powiedział tylko jedno
placki z kalarepy
Żadne ziemniaki, żadna cukinia. Najlepsze placki robię z niemal zapomnianego warzywa
mus jabłkowy
Przerabiam jabłka na mus do szarlotki. Dzięki temu składnikowi smakuje wyjątkowo
zupa z cukinii
Ostatnio nie jadam ogórkowej i pomidorowej. Zupa z tego warzywa bije je na głowę
Ramówka TVN się zmienia
Uwielbiany przez miliony program znika z anteny TVN. Media właśnie przekazały wiadomość
Sztuczka z zakrętką od oleju
Podpaliłam zatyczkę od oleju i wbiłam w nią wykałaczkę. Powód zaskoczył całą rodzinę, teraz robią tak samo
Rosół gotuj bez pokrywki
Czy rosół powinno gotować się pod przykryciem, czy bez? Doświadczone kucharki nie mają wątpliwości
Knedle ze śliwkami od Magdy Gessler
Już wiadomo, czym Gessler posypuje knedle ze śliwkami. Są przez to jeszcze smaczniejsze
Surówka z dyni i cukinii
Czekam cały rok żeby zrobić tę surówkę. Takiej nie widziałam w żadnej restauracji
ryba w cieście piwnym
Mieszam mąkę z nietypowym napojem i zanurzam w nim rybę. Koniec z nudną panierką
Obiad z piekarnika
Pakuję warzywa do rękawa i wkładam do piekarnika. Ten obiad jadam co piątek