Nie mieści się w głowie, ile kosztuje bigos u Wachowicz. Mało kogo stać na taki luksus
Ewa Wachowicz ruszyła ze sprzedażą świątecznych specjałów. Jednak wigilijne dania od gwiazdy telewizji kosztują fortunę. Bigos przebija wszystko. Ile trzeba za niego zapłacić? O tym w naszym artykule.
Catering Ewy Wachowicz na święta
Większość z nas samodzielnie przygotowuje wigilijne i świąteczne potrawy. Jednak dla osób, które nie mają czasu i ochoty na spędzanie długich godzin w kuchni, spieszy Ewa Wachowicz. Znana restauratorka i gwiazda telewizji sprzedaje świąteczne smakołyki. Catering od Ewy Wachowicz daje bogaty wybór każdemu smakoszowi.
Jednak, czy każdego stać na świąteczna dania od Ewy Wachowicz? Na catering trzeba wydać niemało. Nie jest to nowe zjawisko, jeśli chodzi o tego typu catering. Magda Gessler też sprzedaje świąteczne smakołyki, za które płaci się krocie. Za 5 pierogów z prawdziwkami trzeba zapłacić 51 zł. Natomiast 10 uszek kosztuje aż 70 zł. Czy tak drogo jest też u Ewy Wachowicz?
Rewolucja w Dino. Zyska na tym tysiące klientów sieci, głównie z mniejszych miejscowościDrogie dania od Ewy Wachwoicz
Potrawy w świątecznym cateringu od Ewy Wachowicz pochodzą z krakowskiej restauracji Zalipianki. Chętni będą mogli kupić zupę grzybową, pierogi, czy zamówić makowiec. Ile trzeba wydać na świąteczne przysmaki od Ewy Wachowicz? Litr zupy grzybowej kosztuje 40 zł.
Za śledzia z cebulą zapłacimy 70 zł, a za karpia po żydowsku 30 zł za 1 porcję. Na sałatkę jarzynową wydamy 60 zł/kg. Inne świąteczne dania też nie są tanie. Za roladę wieprzową z grzybami wydamy 90 zł za sztukę. Natomiast za sernik z lukrem cytrynowym i bakaliami trzeba zapłacić 180 zł.
Majątek na bigos
Catering Ewy Wachowicz jest drogi, ale szczególnie jedno popularne danie może nas zrujnować. Mowa o bigosie, za który u znanej restauratorki zapłacimy aż 90 zł/kg. Cena może szokować i niewiele osób będzie mogło pozwolić sobie na świąteczny catering od Ewy Wachowicz.
Jednak osoby, które zakupią dania od znanej restauratorki, będą cieszyć się wybornym smakiem. Szynka nadziewana słoniną i czosnkiem, pasztet z jałowcem, czy makowiec dostarczą wielu kulinarnych wrażeń. Mają jednak swoją cenę. Pisaliśmy o doskonałym przepisie Roberta Makłowicza na pyszny sernik. Radziliśmy, w czym najlepiej moczyć śledzie.
Źródło: Facebook/Ewa Wachowicz