Nikt mi nie wierzy, że sam robię to ciasto. Bez piekarnika i brudzenia rąk
Szukasz sposobu na szybki deser? Wypróbuj ten na ciasto bez pieczenia, które przygotujesz niezwykle łatwo i co dla wielu istotne - szybko. Smak ciasta zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię nie tylko o dokładkę, ale i o przepis.
Sposób na szybki deser
Desery uwielbiają wszyscy Polacy i to niezależnie od formy, w jakiej się je podaje. Choć latem najpopularniejsze są lody, warto także poszukać innych alternatyw. Jedną z lepszych jest ciasto bez pieczenia.
Z tym przepisem przygotujesz w nieskomplikowany sposób deser. Swoją kompozycją oraz lekkim smakiem zachwyci każdego. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu dla twoich zdolności cukierniczych. W dodatku poproszą, abyś robiła ciasto znacznie częściej.
Tylko kilka składników
Ciasto bez pieczenia oprócz tego, że łatwo się je przygotowuje, ma także inną zaletę. Ten smaczny deser zrobisz z łatwych składników, które są łatwo dostępne i co najważniejsze nie kosztują majątku. Przekonasz się o tym, kiedy sprawisz listę umieszczoną poniżej. Pamiętaj, aby żadnego gotowego produktu nie pomijać. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Cookrate - cake, który znajdziesz na YouTubie.
Składnik:
- 600 ml mleka
- 180 g cukru pudru
- 20 g cukru waniliowego
- 500 ml śmietany 30%
- 1 opakowanie budyniu czekoladowego
- 1 opakowanie budyniu waniliowego
- 300 g herbatników
Przepis na ciasto bez pieczenia
W formie do pieczenia ułóż ciasno herbatniki. Następnie przygotuj dwie duże miski. Do każdej z nich wlej po połowie przygotowanego mleka. Wsyp także połowę potrzebnego cukru pudru oraz cukru waniliowego. Wlej także po połowie śmietany.
Do jednej z nich wsio budyń waniliowy, a do drugiego budyń czekoladowy. Za pomocą miksera dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstaną jednolite i gładkie kremy.
Na spód z herbatników wyłóż krem czekoladowy i równomiernie go rozprowadź. Następnie wyłóż na niego krem waniliowy i również rozłóż go po całości. Na wierzchu ułóż herbatniki, a całe ciasto umieść w lodówce na godzinę. Po tym czasie krój je Nawałki i podawaj na deser. Sprawdź, jakiej ryby należy unikać oraz dowiedz się, co przygotowała Biedronka.