Wyszukaj w serwisie
przepisy porady dieta Show-biznes od kuchni produkty kuchnia smakoszy quizy
Smakosze.pl > Przepisy > Nikt mi nie wierzy, że sam robię to ciasto. Bez piekarnika i brudzenia rąk
Maciej Jurczyk
Maciej Jurczyk 22.07.2024 14:36

Nikt mi nie wierzy, że sam robię to ciasto. Bez piekarnika i brudzenia rąk

ciasto bez pieczenia
Fot. YouTube/Cookrate - Cakes

Szukasz sposobu na szybki deser? Wypróbuj ten na ciasto bez pieczenia, które przygotujesz niezwykle łatwo i co dla wielu istotne - szybko. Smak ciasta zachwyci każdego, a w dodatku poproszą cię nie tylko o dokładkę, ale i o przepis. 

Sposób na szybki deser

Desery uwielbiają wszyscy Polacy i to niezależnie od formy, w jakiej się je podaje. Choć latem najpopularniejsze są lody, warto także poszukać innych alternatyw. Jedną z lepszych jest ciasto bez pieczenia.

Z tym przepisem przygotujesz w nieskomplikowany sposób deser. Swoją kompozycją oraz lekkim smakiem zachwyci każdego. Zrób go nawet dzisiaj, a rodzina nie będzie mogła wyjść z podziwu dla twoich zdolności cukierniczych. W dodatku poproszą, abyś robiła ciasto znacznie częściej. 

krem czkoaldowy.jpg
Fot. YouTube/Cookrate - Cakes 

Tylko kilka składników

Ciasto bez pieczenia oprócz tego, że łatwo się je przygotowuje, ma także inną zaletę. Ten smaczny deser zrobisz z łatwych składników, które są łatwo dostępne i co najważniejsze nie kosztują majątku. Przekonasz się o tym, kiedy sprawisz listę umieszczoną poniżej. Pamiętaj, aby żadnego gotowego produktu nie pomijać. Zdjęcia ilustrujące pochodzą z kanału Cookrate - cake, który znajdziesz na YouTubie. 

Składnik:

  • 600 ml mleka
  • 180 g cukru pudru
  • 20 g cukru waniliowego
  • 500 ml śmietany 30%
  • 1 opakowanie budyniu czekoladowego
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
  • 300 g herbatników

Przepis na ciasto bez pieczenia

W formie do pieczenia ułóż ciasno herbatniki. Następnie przygotuj dwie duże miski. Do każdej z nich wlej po połowie przygotowanego mleka. Wsyp także połowę potrzebnego cukru pudru oraz cukru waniliowego. Wlej także po połowie śmietany. 

Do jednej z nich wsio budyń waniliowy, a do drugiego budyń czekoladowy. Za pomocą miksera dokładnie wymieszaj wszystkie składniki, aż powstaną jednolite i gładkie kremy. 

Na spód z herbatników wyłóż krem czekoladowy i równomiernie go rozprowadź. Następnie wyłóż na niego krem waniliowy i również rozłóż go po całości. Na wierzchu ułóż herbatniki, a całe ciasto umieść w lodówce na godzinę. Po tym czasie krój je Nawałki i podawaj na deser. Sprawdź, jakiej ryby należy unikać oraz dowiedz się, co przygotowała Biedronka

herbatniki.jpg
Fot. YouTube/Cookrate - Cakes