Poznajesz dziewczynkę ze zdjęcia? Dziś zachwyca świat kulinariów
Mało kto spodziewałby się, że na zdjęciu znajduje się osoba, która należy do rodziny ściśle związanej z kulinariami. Jej mama jest najsłynniejszą restauratorką w Polsce. Oczywiście dziewczynka ze zdjęcia to nie kto inny jak Lara Gessler.
Lara Gessler już od kilku lat zachwyca świat kulinariów. Córka Magdy Gessler również interesuje się kuchnią i jest współwłaścicielką restauracji U Fukiera oraz Słodki Słony. Magda Gessler podzieliła się na Instagramie zdjęciem z dzieciństwa córki.
Lara Gessler na zdjęciu sprzed lat
Nie da się ukryć, że Lara Gessler cieszy się popularnością wśród osób, które interesują się kulinariami. Córka słynnej restauratorki bez wątpienia poszła w ślady swojej mamy. Potwierdzają to między innymi jej książki poświęcone tematyce kucharskiej.
Dalsza część tekstu znajduje się pod filmem.
Lara Gessler na swoim koncie ma dwie książki kucharskie. Mowa o wydaniach „Słodki zielnik” oraz „Orzechy i pestki”. Córka Magdy Gessler prowadziła w Dzień Dobry TVN reportaże, w których to prezentowała ciekawe propozycje śniadaniowe.
Nie od dziś wiadomo, że Magda Gessler jest dumna ze swoich pociech. Na jej Instagramie regularnie pojawiają się zdjęcia z dawnych lat, na których możemy zobaczyć, jak kiedyś wyglądały jej dzieci. Jakiś czas temu wspominaliśmy o niezwykłej fotografii zamieszczonej przez Magdę Gessler.
LARA .. do zjedzenia .. cudna urocza .. zawsze b niezależna : // serce mnie boli chciałabym wrócić w to miejsce w ten moment w ten czas ... koooooochaaam mama — (pisownia oryginalna) napisała Magda Gessler pod zdjęciem z dzieciństwa Lary.
Nie trzeba było długo czekać na reakcję internautów. Ewidentnie zarówno mama, jak i córka są uwielbiane przez ogromną liczbę fanów. Potwierdzają to liczne komplementy, które pojawiły się pod zdjęciem. Warto wiedzieć, jak wyglądały początki Lary Gessler w kulinarnym fachu.
(Instagram / @magdagessler_official)
Lara Gessler jest pasjonatką kulinariów
Nietrudno się domyślić, że Lara Gessler od najmłodszych lat miała styczność z gastronomią. Nie powinno być to zaskoczeniem. Zwłaszcza że jest córką Magdy Gessler i Piotra Gesslera. Początkowo studiowała socjologię na Collegium Civitas w Warszawie, jednak po jakimś czasie zdecydowała się na naukę cukiernictwa.
Córka słynnej restauratorki przez kilka lat mieszkała w Londynie. Lara Gessler ukończyła tam szkołę cukierniczą. Później pełniła funkcję cukiernika w trzygwiazdkowej restauracji Michelina. Jednak nie poprzestała tylko na tym.
(TRICOLORS/East News)
W Nowym Jorku rozpoczęła naukę dekorowania tortów. Wiedzę na temat słodkości czerpała z tamtejszych książek kulinarnych. Kiedy wróciła do Polski, została współwłaścicielką cukierni Słodko Słony oraz restauracji U Fukiera. Jakiś czas temu wspominaliśmy o tym, ile kosztują zestawy ze słynnego lokalu gastronomicznego.
Tadeusz i Lara prowadzą swoje biznesy i idzie im to wspaniale. Każdy z nas robi swoje, wspieramy się, pomagamy sobie, możemy na siebie zawsze liczyć, ale cenimy swoją autonomiczność. Lara uwielbia mnie zaskakiwać. Tadek zresztą też. Zdarza nam się rozmawiać po kilka godzin o daniach, które zrobiliśmy, ale nie opowiadamy sobie o naszych planach na przyszłość. Dzięki temu każdy czuje niezależność, siłę, wolność i moc twórczą! I zawsze jest element zaskoczenia, który bardzo lubimy — wyznała Magda Gessler podczas rozmowy z portalem Plejada.
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
Źródło: Instagram / @magdagessler_official; Życiorysy; Plejada