Przestań zagęszczać gulasz mąką. Ten sposób jest 100 razy lepszy
Gulasz to danie, które z pewnością na polskich stołach pojawia się bardzo często, szczególnie na obiad. Przygotowanie takiego dania wymaga na pewno poświęcenia dużej ilości czasu, ale kiedy uzyskamy już efekt końcowy, zrozumiemy, że było warto. Przede wszystkim wiele osób zagęszcza gulasz mąką, nie wiedząc, że istnieje na to inny sposób. Taką metodę zaproponowała blogerka kulinarna Anna Zyśk.
Gulasz, czyli świetna potrawa na obiad
Gulasz to danie, które z pewnością ceni sobie wiele osób. Może być on podawany z ziemniakami, z kaszą lub z plackami ziemniaczanymi. Gulasz to przede wszystkim świeże, świetnie dobrane mięso, rozpływający się w ustach sos i przede wszystkim dobrze zagęszczony. Utalentowana kulinarnie blogerka Anna Zyśk, która dzieli się własnymi przepisami, ze swoimi fanami na Instagramie jedz.pysznie, zaproponowała metodę zagęszczenia gulaszu inną niż ta, w której wykorzystuje się mąkę.
Popularna przyprawa znika ze sklepów. Sieć apeluje o zwrot, wykryto toksynyJak odpowiednio zagęścić gulasz
Mąka jest ciężkostrawna i bardzo kaloryczna. Dodatkowo szybko przypala się pod wpływem wysokiej temperatury. Warto więc wykorzystać inny sposób zagęszczenia gulaszu. Będziemy potrzebować następujących produktów:
- siemię lniane
- mleko
Innowacyjna metoda zagęszczania gulaszu
Anna Zyśk to blogerka, która na swoim Instagramie dzieli się różnymi przepisami ze swoimi obserwującymi. Tym razem zaproponowała nowy sposób na zagęszczenie gulaszu. Wyjaśniamy to krok po kroku.
Krok 1. Siemię lniane wrzucamy do blendera i mielimy.
Krok 2. Zmielone Siemię mieszamy z mlekiem.
Krok 3. Całość wlewamy do gulaszu i podgrzewamy chwilę, aż sos zgęstnieje.
Sprawdź co zrobić, aby żołądki były mięciutkie i pyszne. Zobacz, co można uzyskać z połączenia ciasta francuskiego i boczku.