Smakosze.pl

canva/ wilczon

Puszysta jajecznica z dodatkiem kultowego afrodyzjaku

25 Marca 2022

Autor tekstu:

Monika Dec

Jajecznica jest śniadaniowym klasykiem, który chyba nigdy się nie znudzi. Od czasu do czasu warto wypróbować jej nowe wersje. Okazuje się, że potrawa wspaniale smakuje nie tylko z dodatkiem szczypiorku, ale również aromatycznego lubczyku. Słynny afrodyzjak wspaniale podkreśla jej smak. Jak ją zrobić?

Jajecznica z afrodyzjakiem? Dlaczego nie?! Uwielbiane danie może w końcu przygotować na wiele ciekawych sposobów. Jeśli cenisz sobie kulinarne eksperymenty, ta wersja uwielbianej potrawy z pewnością przypadnie Ci do gustu. Poniżej zdradzamy, w jaki sposób możesz ją przygotować.

Przepis na puszystą jajecznicę z dodatkiem lubczyku

Do zrobienia jajecznicy potrzebujesz jedynie 4 jajek, odrobiny soli, łyżeczki masła oraz szczypty suszonego lubczyku lub kilku jego świeżych gałązek.

Sposób wykonania potrawy jest banalnie prosty. Wystarczy roztopić na patelni masło i smażyć je na wolnym ogniu, co kilka chwil mieszając. Po kilku minutach wbijamy na patelnię jajka, solimy i smażymy je, aż zgęstnieją. Na koniec doprawiamy ją suszonym lubczykiem.

Jeśli posiadasz gałązki świeżego lubczyku, możesz je wrzucić na roztopione masło, tuż przed dodaniem jajek. Jajecznica będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczna.

Szukasz inne inspiracji na pyszne śniadania? Z naszej strony dowiesz się m.in. jak zrobić puszysty omlet oraz smakowitą jajecznicę w tortilli.

lovage-2370816 960 720

pixabay/ MAKY_OREL

Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:

źródło: przyślj przepis

Zapraszamy na nasz Instagram

Tagi:

Podobne artykuły

Przepisy

Obok mleka wlej do naleśników złocisty płyn. Wyjdą lepsze niż kiedykolwiek
Czytaj więcej >

Przepisy

Niebywałe, co Rozenek wrzuca do rosołu. Ten patent zachwalają szefowie kuchni
Czytaj więcej >

Przepisy

Zapomnij o mizerii z ogórków. Teraz kucharki robią ją z innego warzywa
Czytaj więcej >

Przepisy

Nadziej nim pstrągi i połóż na ruszcie. Nie jadłeś lepszego dania z grilla
Czytaj więcej >

Przepisy

Nie uwierzysz, co Wachowicz dodaje do rosołu. Istna wiosna na talerzu
Czytaj więcej >

Przepisy

Sałatka ziemniaczana Strzelczyka robi wrażenie. To prawdziwa bomba witaminowa
Czytaj więcej >
Monika Dec

Wydawczyni portalu Smakosze.pl. Codziennie zbieram dla Was najlepsze przepisy i kulinarne ciekawostki. Absolwentka Wydziału Dziennikarstwa i Nauk Politycznych UW. W wolnych chwilach gotuję, podróżuję i czytam książki.

Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]