Puszysta jajecznica z dodatkiem kultowego afrodyzjaku
Jajecznica jest śniadaniowym klasykiem, który chyba nigdy się nie znudzi. Od czasu do czasu warto wypróbować jej nowe wersje. Okazuje się, że potrawa wspaniale smakuje nie tylko z dodatkiem szczypiorku, ale również aromatycznego lubczyku. Słynny afrodyzjak wspaniale podkreśla jej smak. Jak ją zrobić?
Jajecznica z afrodyzjakiem? Dlaczego nie?! Uwielbiane danie może w końcu przygotować na wiele ciekawych sposobów. Jeśli cenisz sobie kulinarne eksperymenty, ta wersja uwielbianej potrawy z pewnością przypadnie Ci do gustu. Poniżej zdradzamy, w jaki sposób możesz ją przygotować.
Przepis na puszystą jajecznicę z dodatkiem lubczyku
Do zrobienia jajecznicy potrzebujesz jedynie 4 jajek, odrobiny soli, łyżeczki masła oraz szczypty suszonego lubczyku lub kilku jego świeżych gałązek.
Sposób wykonania potrawy jest banalnie prosty. Wystarczy roztopić na patelni masło i smażyć je na wolnym ogniu, co kilka chwil mieszając. Po kilku minutach wbijamy na patelnię jajka, solimy i smażymy je, aż zgęstnieją. Na koniec doprawiamy ją suszonym lubczykiem.
Jeśli posiadasz gałązki świeżego lubczyku, możesz je wrzucić na roztopione masło, tuż przed dodaniem jajek. Jajecznica będzie wtedy jeszcze bardziej aromatyczna.
Szukasz inne inspiracji na pyszne śniadania? Z naszej strony dowiesz się m.in. jak zrobić puszysty omlet oraz smakowitą jajecznicę w tortilli.
pixabay/ MAKY_OREL
Artykuły polecane przez Redakcję Smakoszy:
źródło: przyślj przepis