Rozsmaruj mięso mielone na cieście i zawiń w rulon. Szkoda, że nie znałam tego przepisu wcześniej
Wyjątkowy przepis, który z pewnością będziesz powtarzać. Poznaj sposób na pyszny obiad blogerki kulinarnej Anny Zyśk. To mięso mielone w cieście musisz spróbować. Wygląda cudownie i jest proste w przygotowaniu.
Obiad inny niż wszystkie
Masz dosyć tradycyjnych kotletów? To zdecydowanie najpopularniejsza forma przyrządzania mielonego mięsa. Ten przepis od Anny Zyśk wprowadzi do Twojej kuchni powiew świeżości.
Przepis na mięso mielone w cieście nie jest skomplikowany. Będzie idealną propozycją na obiad, a także przystawkę. Do przygotowania potrawy możesz wybrać ulubione mięso mielone. Gwarantujemy, że cała rodzina zje danie ze smakiem, a Ty będziesz przyrządzać je znacznie częściej.
Biorę uwielbiane podroby i kuchenny tłuczek. Ten sposób na tani obiad zasługuje na medalRuloniki z mięsa mielonego od Anna Zyśk
Przepisy vlogerki kulinarnej są proste i przepyszne. Wskazówki, które dotyczą przyrządzania dań i deserów Ani Zyśk publikuje na Instagramie jedz.pysznie. Do przygotowania mięsa mielonego w cieście, będą potrzebne:
Składniki na ciasto:
- 300 g mąki
- 100 ml wody
- 1 jajko
- 20 ml oleju
Składniki na nadzienie:
- 600 g mięsa mielonego
- 4 ząbki czosnku
- Sól i pieprz
Składniki na sos:
- 5 ml oleju
- 70 g marchewki
- 60 g cebuli
- 200 ml przecieru pomidorowego
- 200 ml wody
- Sól i pieprz
Jak zrobić mięso mielone w cieście?
Krok 1. W misce połącz ze sobą mąkę, jajko, olej i wodę. Całość zagnieć i odstaw pod przykryciem na 10 min.
Krok 2. Do wybranego mięsa mielonego dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Całość dokładnie wymieszaj.
Krok 3. Ciasto rozwałkuj, a następnie rozsmaruj na nim mięso mielone. Pokrój w nieduże ruloniki.
Krok 5. Na tarce zetrzyj marchewkę, a cebule pokrój w kostkę. Całość podsmaż i zalej koncentratem pomidorowym.
Krok 6. Na sosie ułóż rulonik z mięsa i dodaj wodę. Potrawę gotuj pod przykryciem przez 30 min.