Smakosze.pl

YT/Sprawdzam Jak

Sprawdził czy degustacje w Kuchennych Rewolucjach są ustawione. Nie mieści się w głowie, co wyszło na jaw

21 Listopada 2023

Autor tekstu:

Emilia Maciejewska-Latosińska

Kuchenne Rewolucje potrafią być inspirujące nie tylko pod względem kulinarnym. Jeden z YouTuberów wpadł na pomysł, by sprawdzić, czy degustacje przed kamerami nie są czasem planowane tak, aby wypadały dobrze. Wiemy, co zrobił i jakie były efekty.

Efekt Kuchennych Rewolucji pod lupą

Program prowadzony przez Magdę Gessler cieszy się sporą popularnością. Twórca kanału YouTube Sprawdzam Jak również zna ten format i wyjawił, że zaciekawiło go czy rzeczywiście prowadzone w odcinkach degustacje wypadają tak dobrze, jak widać to w nagraniach.

Założył, że opinie, które są prezentowane, mogą być nieszczere i zaplanował prosty eksperyment. Co dokładnie zrobił, by udowodnić swoją hipotezę? Wyjaśniamy w dalszej części artykułu.

Degustacja jak z Kuchennych Rewolucji.jpg
YT/Sprawdzam Jak
Parówka pod mikroskopem

Ukroił kawałek parówki i wsadził pod mikroskop. Na ten widok robi się niedobrze

CZYTAJ DALEJ

Degustacja jak z Kuchennych Rewolucji

Przedmiotem testu, podobnie jak w programie TVN, były kanapki. Mężczyzna przygotował je wraz z ekipą, ale celowo popełnił jeden „błąd”. Do smarowideł w postaci pasty jajecznej i sałatki jarzynowej dodał sporą ilość soli.

Wszyscy zgodzili się, że przyprawy było zbyt dużo i ruszyli w miasto, by zobaczyć, czy ktoś im o tym szczerze powie przed kamerą. Opowiadali, że niebawem otworzą lokal, bo właśnie uczestniczą w programie Magdy Gessler. Po cichu liczyli, że ktoś się wyłamie z bycia uprzejmym i zacznie narzekać na intensywność smaku. Czy tak się stało?

Kanapki były niesmaczne?

Wydawać by się mogło, że skoro soli było zbyt dużo, każdy powinien to zauważyć. Jednak nikt nie skrytykował serwowanej przystawki. Dopiero młodzi widzowie, którym twórca się pokazał, przyznali, że rzeczywiście smak nie do końca jest trafiony.

Swoją prawdziwą opinię ujawnili jednak tylko twórcy. Wcześniej, biorąc kanapki od jego kolegów — którzy przed kamerą zazwyczaj nie stają i nie są rozpoznawalni — też twierdzili, że im smakują. Efekt kamery, o którym wspominał YouTuber ze Sprawdzam Jak, został zatem potwierdzony.

Kuchenne Rewolucje wywołują emocje, ale z pewnością wielu daniom pokazywanym na ekranie smaku nie brakuje. Polecamy sprawdzone przepisy Magdy Gessler, które pomogą wam „wczuć się” w atmosferę programu. Sprawdźcie koniecznie bigos szlachecki oraz kultową sałatkę jarzynową z grzybkami . Są idealne nie tylko na święta.

Smak kanapek z Kuchennych Rewolucji został poprawiony.jpg
YT/Sprawdzam Jak

Źródło: YT/Sprawdzam Jak

Bigos z chrzanem

Zetrzyj na tarce i wrzuć do bigosu. O tym dodatku powiedziała mi babcia, prawie nikt go nie używa

CZYTAJ DALEJ
Chleb bez mąki

Chcesz szybko schudnąć? W 3 minuty zrobisz w domu chleb bez mąki. Przepis idealny na dietę

CZYTAJ DALEJ

Tagi:

Podobne artykuły

Show-biznes od kuchni

McDonalds reaguje na historię emerytki z Warszawy. Padła wyjątkowa deklaracja
Czytaj więcej >

Show-biznes od kuchni

Niebywałe, z czego mama 11-rga dzieci robi pyszną przekąskę. Lepsza i zdrowsza niż chipsy i frytki
Czytaj więcej >

Show-biznes od kuchni

Takich Kuchennych Rewolucji jeszcze nie było. Widzowie nie kryli łez. „Najlepszy odcinek jaki oglądałam”
Czytaj więcej >

Show-biznes od kuchni

Uwielbiany przez miliony program znika z anteny TVN. Media właśnie przekazały wiadomość
Czytaj więcej >

Show-biznes od kuchni

Oburzające, co hejterzy zarzucili matce piecioraczków. Poszło o gotowanie
Czytaj więcej >

Show-biznes od kuchni

Brali udział w Kuchennych Rewolucjach. Właśnie przekazali fatalne wieści, miało być inaczej
Czytaj więcej >
Emilia Maciejewska-Latosińska

Redaktorka serwisu Smakosze.pl Lubię smacznie zjeść, a w kuchni cenię przede wszystkim możliwość eksperymentowania. Jestem weganką i na swoim przykładzie pokazuję, że dieta roślinna to zdecydowanie więcej niż surowe warzywa. W wolnym czasie ćwiczę balet — od lat fascynuje mnie jak łączy w sobie lekkość i siłę. Chcesz się ze mną skontaktować? Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail [email protected]

Chcesz się ze mną skontaktować?

Napisz adresowaną do mnie wiadomość na mail: [email protected]

Więcej z kategorii Show-biznes od kuchni

Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Nie uwierzysz, ile kosztuje talerz rosołu w restauracji Lewandowskiego. Cena nie mieści się w głowie
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Emilia Maciejewska-Latosińska

Maryla Rodowicz poszła kupić bagietkę i wydała ponad 1000 zł. Przy kasie zamarła „Ale obciach”
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

TVN właśnie potwierdził. Miliony Polaków zasiądą przed telewizorami, tego jeszcze nie było
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Michał Szpak pokazał suto zastawiony stół z okazji "chrystusowych" urodzin. Jeden szczegół rzucał się w oczy
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Familiada: w czym może być śledź? Padły zadziwiające odpowiedzi
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Emilia Maciejewska-Latosińska

TVN rezygnuje z uwielbianego programu. Widzom może się to nie spodobać
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Nie uwierzysz, ile kosztuje talerz rosołu w restauracji Lewandowskiego. Cena nie mieści się w głowie
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Emilia Maciejewska-Latosińska

Maryla Rodowicz poszła kupić bagietkę i wydała ponad 1000 zł. Przy kasie zamarła „Ale obciach”
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

TVN właśnie potwierdził. Miliony Polaków zasiądą przed telewizorami, tego jeszcze nie było
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Michał Szpak pokazał suto zastawiony stół z okazji "chrystusowych" urodzin. Jeden szczegół rzucał się w oczy
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Katarzyna Rachańska-Płaczek

Familiada: w czym może być śledź? Padły zadziwiające odpowiedzi
Czytaj więcej >
Show-biznes od kuchni

Emilia Maciejewska-Latosińska

TVN rezygnuje z uwielbianego programu. Widzom może się to nie spodobać
Czytaj więcej >