Strzelczyk wziął pierś z indyka i przygotował proste nadzienie. Wyszło cudo
Tomasz Strzelczyk przygotował niezwykle smaczne roladki z indyka. Koniecznie poznaj ten wyjątkowo łatwy przepis i przygotuj wyborny obiad dla całej rodziny. Danie stworzone przez znanego kucharza nie ma sobie równych, a ty będziesz przygotowywać je bardzo często.
Tomasz Strzelczyk z nowym pomysłem na obiad
Tomasz Strzelczyk jest kucharzem, którego nikomu nie trzeba przedstawiać. Uczestnik czwartej edycji Masterchef'a zdobył serca domowych kucharzy autorskimi przepisami, którymi dzieli się na kanale na YouTubie oraz w książkach kucharskich. W swoim najnowszym filmie kucharz przedstawił sposób na roladki z indyka.
Danie podane na obiad zachwyci każdego i zasmakuje domownikom na tyle, że poproszą cię o dokładkę. O tym, co będzie ci potrzebne do przygotowania roladek i jak je zrobić, dowiesz się z dalszej części tekstu.
Żadna moczona w mleku bułka. Do mielonych lepiej dodać ten przysmakIndyk na obiad z kilku składników
Przygotowany indyk na obiad oprócz smaku i prostego przygotowania ma także tę zaletę, że zrobisz go z dosłownie kilku składników. Dzięki temu na obiad nie wydasz wiele. Najważniejsze jest przede wszystkim mięso oraz produkty na farsz. Wszystkie niezbędne produkty znajdziesz, sprawdzając listę poniżej. Pamiętaj, żeby żadnego z nich nie pomijać, a danie będzie rewelacyjne.
Składniki:
- 1 filet z indyka
- 1 łyżka serka śmietankowego
- 1 łyżka majonezu
- 2 łyżki suszonych pomidorów
- 100 g startego żółtego sera
- 3 ząbki czosnku
- ½ pęczku natki pietruszki
- olej
- pieprz
- sól
Przepis Strzelczyka roladki z indyka
Przygotowanie roladek rozpocznij od zrobienia farszu. W tym celu do miski włóż serek śmietankowy oraz włóż drobno posiekane suszone pomidory. Dodaj starty czosnek i posiekaną natkę pietruszki. Całość przypraw solą, pieprzem, wsyp starty ser, a następnie połącz w jednolity farsz.
Filet z indyka pokrój wzdłuż na cienkie kawałki. Następnie rozbij, ale staraj się, aby kotlet nie był zbyt cienki. Na jego powierzchni rozsmaruj farsz, a następnie zawiń w roladkę.
Blachę wysmaruj olejem i ułóż na niej roladki. Wierzch roladek posmaruj majonezem. Blachę włóż do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Roladki z indyka piecz przez 25 minut. Pięć minut przed końcem pieczenia na wierzchu rozsyp ser i piecz, do momentu jego roztopienia. Gotowe danie podawaj z ulubionymi dodatkami na obiad.
Źródło: YouTube/Tomasz Strzelczyk ODDASZFARTUCHA